World Sports

Σπουδαία πρόκριση για τον σφυροβόλο Κώστα Ζάλτο στον τελικό της Ρώμης!

Σπουδαία πρόκριση για τον σφυροβόλο Κώστα Ζάλτο στον τελικό της Ρώμης!

Ο 24χρονος αθλητής ετοιμάζεται για την κορυφαία εμπειρία της καριέρας του και ονειρεύεται διάκριση.

Για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Κώστα Ζάλτου θα μείνει η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σφαιροβολίας στη Ρώμη, καθώς με βολή στα 74,79μ. εξασφάλισε την παρουσία του στον αυριανό τελικό της διοργάνωσης (22:10). «Ελπίζω να καταφέρω να προκριθώ στον τελικό. Ένιωσα καλά. Μου βγήκε στην πρώτη βολή και μετά σφίχτηκα. Μετά προσπάθησα να ρίξω ακόμη περισσότερα μέτρα και δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα να το διορθώσω στην τελευταία βολή, αλλά με τόσα μεγάλα γκρουπ δεν μπορούμε να είμαστε ενεργητικοί για τόση ώρα και τελικά το έχασα».

Πλην της προαναφερθείσας πρώτης και…φαρμακερής, η συνολική παρουσία του Ζάλτου αποτυπώνεται στα 70,80μ. και στα 72,02μ. στη δεύτερη και τρίτη προσπάθεια αντίστοιχα. Καθισμένος στις εξέδρες του Ολίμπικο παρακολουθούσε και ξέσπασε σε κλάματα με την επιβεβαίωση της πρόκρισής του. Η παρθενική συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό και τελικό μόνο περήφανο μπορεί να κάνει το νεαρό σφυροβόλο, ο οποίος ονειρεύεται – και δικαίως – να κάνει εντονότερη ακόμη την ανάμνησή του.  

Στην τέταρτη συμμετοχή του στο θεσμό, ο 29χρονος Κρητικός Μιχάλης Αναστασάκης δεν κατάφερε να προκριθεί, ο οποίος έκανε την αυτοπαρατήρησή του και έθεσε ως επόμενο στόχο του το Παρίσι: ξεκίνησε με 70,80μ., συνέχισε με 73,60μ. και ολοκλήρωσε με βολή στα 72,55μ. «Δεν είμαι ευχαριστημένος. Πολλά τεχνικά λάθη στη βαλβίδα. Η δύναμη φέτος έχει πάει στο Θεό. Η τεχνική όμως δεν μου βγαίνει. Αυτό είναι το θέμα. Θέλω να αλλάξω πολλά πράγματα. Το θέμα είναι να βρει πάνω στη βαλβίδα. Νιώθω καλά, αλλά έχω χάσει την τεχνική. Το κεφάλι κάτω και δουλειά για το Παρίσι».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0