World Sports

Προ Ρέκο – Φερέντσβαρος 11-12: Οι Ούγγροι έβαλαν τέλος στο σερί των Ιταλών και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης!

Προ Ρέκο – Φερέντσβαρος 11-12: Οι Ούγγροι έβαλαν τέλος στο σερί των Ιταλών και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης!

H ώρα για τον μεγάλο τελικό κατέφτασε! Φερέντσβαρος εναντίον Προ Ρέκο (07/06, 21:00). Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης εναντίον Κώστα Κάκκαρη. Μάχη... τιτάνων, με «ασφυκτικές» άμυνες και τρομακτικά δυνατά σουτ. Στο τέλος όμως, υπήρχε χώρος μόνο για έναν στην πρώτη θέση του βάθρου και αυτή φέτος ανήκει στους Ούγγρους που έβαλαν τέλος στην κυριαρχία των Ιταλών (11-12).

Ούγγροι και Ιταλοί τα έδωσαν όλα! Ένας τελικός που δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Σκληρές κόντρες, «απόρθητες» άμυνες, σουτ-πύραυλοι, νεύρο και... τσαμπουκάς.

Ελάχιστα τα γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού και είναι απόλυτα λογικό, αφού δύσκολα μπορούσαν οι παίκτες, έκαστης ομάδας, να ελιχθούν με άνεση μέσα από τα τείχη που είχαν... υψώσει οι αντίπαλοί τους.

Κάπως έτσι συνεχίστηκε και η δεύτερη περίοδος, με αποτέλεσμα να εντείνεται η αγωνία και η αδρεναλίνη να... χτυπάει κόκκινο. Οι Ούγγροι θαρραλέοι απέναντι στην «παντοκρατορία» των Ιταλών. Κάθε φορά που η οικοδέσποινα έφερνε το παιχνίδι στα ίσα, έβρισκαν τον τρόπο να ανακτήσουν το προβάδισμά τους.

Η Προ Ρέκο τα... βρήκε σκούρα, η Φερέντσβαρος ήταν έτοιμη να της κόψει τη φόρα και να «σπάσει» το σερί της. Καμία ομάδα δεν ήταν εύκολο να βρει δίχτυα, το ματς απλώς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στο ποιος είχε περισσότερη συγκέντρωση και «καθαρό» μυαλό.

Ο Μάντιτς είναι εκείνος που ξεχώρισε, ως τοπ σκόρερ, με δέκα γκολ στο τουρνουά και τέσσερα στον τελικό, όμως και ο Αργυρόπουλος είχε τη στιγμή του σκοράροντας εις διπλούν και αυξάνοντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Οι Ιταλοί όμως, βρήκαν τον σωτήρα τους στο πρόδωπο του Γκράτα, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ και ισοφάρισε σε μια κρίσιμη στιγμή για την ομάδα του, αν και ακυρώθηκε σχεδόν αμέσως, εξαιτίας του επιθετικού φάουλ του Ζαλάνκι, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη και χωρίς αντικατάσταση.

Ο Κώστας Κάκαρης πέτυχε επίσης δύο γκολ, με το δεύτερο μάλιστα δύο λεπτά πριν την λήξη του αγώνα μειώνοντας την διαφορά σε έναν πόντο, όμως δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στους Ιταλούς.

Για εμάς σημασία έχει ότι η ελληνική υδατοσφαίριση εκπροσωπείται από κορυφαίους αθλητές σε όλη την Ευρώπη και παρόλο που το κύπελλο δεν ήρθε στην Ελλάδα, ένας Έλληνας το κράτησε στα χέρια του.

Tα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 3-3, 4-3

Προ Ρέκο (Σάντρο Σούκνο): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Ζαλάνκι, Κανέλα, Γιάνγκερ, Φοντέλι, Πρεσιούτι, Ετσενίκι, Κοντέμι, Κάκαρης, Ιόκι Γκράτα, Χάλοκ, Νέγκρι

Φερέντσβαρος (Μπάλας Νιέκι): Ζακόνι, Μάντιτς, Πολ, Μέρκουλοβ, Αργυρόπουλος, Ντι Σόμμα, Φεκέτε, Βιγκβάρι, Νάγκι, Νέμετ, Βάργκα, Γιάνσικ, Νάγκι, Βόγκελ

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0