World Sports

Athens Equestrian Festival 2024: Δεύτερη η Ελλάδα στο Κύπελλο Εθνών – Πρωτιά για την Ιταλία!

Athens Equestrian Festival 2024: Δεύτερη η Ελλάδα στο Κύπελλο Εθνών – Πρωτιά για την Ιταλία!

Με τον κόσμο να πανηγυρίζει χειροκροτώντας την Ελληνική Ομάδα ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ (02/06) το Athens Equestrian Festival 2024, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Η Ελληνική ομάδα προσπάθησε πολύ και κατέλαβε τελικά την 2η θέση, όπως και πέρυσι, στο Longines EEF Series Ομαδικό Αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών με τους αθλητές της, Καίτη Λασκαρίδη με τον Catoki’s Cornet, Άγγελο Τουλούπη με τον Del Rey of the Lowlands Z, Ηλία Μπαλιούση με τον Casper D’Argouges και Κρίτων Ζαφειρόπουλο με τον Dicaprio να συγκεντρώνουν 8 βαθμούς ποινής στους δύο γύρους και να κατακτούν την 2η θέση. Στον 2ο γύρο η Ελληνική Ομάδα πέτυχε το απόλυτο έχοντας 0 βαθμούς.

Στην 1η θέση ήταν η Ιταλία με τους αθλητές της Roberto Turchetto με τον Heidelberg, Filippo Bassan με τον Ceruti de Kreisker, Antonio Maria Garofalo με την Abelle degli Assi και Bruno Chimirri με την Samara να συγκεντρώνουν και στους δύο γύρους τους λιγότερους βαθμούς, 4. Στην 3η θέση ήταν η ομάδα της Ρουμανίας με επίσης 8 βαθμούς ποινής. Ιταλία, Ελλάδα και Ουκρανία πήραν την πρόκριση για τον ημιτελικό της σειράς Longines EEF Series που θα γίνει τον Ιούλιο στη Βουδαπέστη.

«Δεύτερη θέση και φέτος, όπως και πέρυσι. Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στο χρυσό μετάλλιο. Σήμερα όλα τα άλογά μας πήδηξαν απίστευτα, είχαμε λίγο ατυχία στον 1ο γύρο, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τώρα επόμενος στόχος για την Εθνική μας ομάδα είναι ο ημιτελικός της Βουδαπέστης τον Ιούλιο», δήλωσε ο Άγγελος Τουλούπης μετά τον αγώνα.

Το Athens Equestrian Festival τίμησαν, με την παρουσία τους, απονέμοντας και τα έπαθλα των αγώνων ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, η κα Βασιλική Καβαλάρη, Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, η κα Βασιλική Μιλλούση, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Ολυμπιακού Ιδεώδους, ο κ. Βασίλης Οικονόμου, Βουλευτής ΝΔ, ο κ. Κώστας Αλλαγιάννης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου και ο κ. Alan Andabaka, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

ιππασια.jpg


Στο χθεσινό αγώνισμα Grand Prix του CSI1* ύψους 1.35μ. νικητής ήταν ο Σουηδός Εrik Nordstrom με την Kelly Tjes F, ενώ στην 2η θέση ήταν για την Ελλάδα ο Παναγιώτης Τσακτίρης με τον Vuyton de Fraka και στην 3η θέση ο Ρουμάνος Constantin Popescu με τον Hero.

Στο Grand Prix των παίδων ύψους 1.20μ. νικήτρια ήταν η Δήμητρα Χατζάρα με τον Szilaj και ακολούθησαν στην 2 η θέση για την Κύπρο η Στέφανι Γεωργίου με την Cola Light και στην 3 η θέση η Αργυρώ Παπαγεωργίoυ με την Hibiza des Sablons.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0