Η Νικόλ Ελευθεριάδου ήταν εκείνη που με το νικητήριο γκολ της απέναντι στην Ιταλία χάρισε στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο, αλλά και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Δυστυχώς, όμως, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να την χαρακτηρίσουν είτε με κοσμητικά επίθετα, είτε να την συνδυάσουν με τον σύντροφό της, Σάσα Βεζένκοφ.
Η Νικόλ Ελευθεριάδου είναι το πρόσωπο των ημερών. Αρχικά λόγω της σπουδαίας διάκρισης, που με δική της συμβολή, χάρισε στην Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, όταν έβαλε το νικητήριο γκολ για να πανηγυρίσει η Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.
Ο δεύτερος λόγος που η πετυχημένη πολίστρια βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας, ήταν εξαιτίας δημοσιευμάτων που αντί να αναφέρονται σε εκείνη και τα σημαντικά επιτεύγματά της στέκονταν στο να την προσδιορίζουν ως «η κοπέλα του Σάσα Βεζένκοφ». Ο κόσμος ευτυχώς αντέδρασε σε αυτή την αντιμετώπιση και με την σειρά της η Νικόλ Ελευθεριάδου έδωσε τις δικές της απαντήσεις.
«Αρχικά να πω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, όπως και δεν έχουν λείψει τα κοσμητικά επίθετα δίπλα από το όνομά μου, κάτι το οποίο σε άλλες περιπτώσεις δεν θα συνέβαινε. Επίθετα τα οποία, εάν ένας άντρας αθλητής είχε καταφέρει αυτό, δεν νομίζω σε ένα άρθρο να τον περιέγραφαν με επίθετα, που να τονίζουν την εξωτερική του εμφάνιση» ανέφερε η διεθνής πολίστρια για πρώτη φορά δημόσια, η οποία με δικό της γκολ στον μικρό τελικό με την Ιταλία έδωσε το χάλκινο μετάλλιο στην Εθνική και ταυτόχρονα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.
«Δυστυχώς στην κοινωνία που ζούμε αυτό το βλέπω πολύ συχνά, αλλά το θετικό της υπόθεσης είναι ότι βλέπω ο κόσμος να έχει αντιδράσει. Δεν έχω να πω τίποτα εγώ, χαίρομαι για τη στήριξη. Εύχομαι για όλες τις γυναίκες να μην αναφέρεται το όνομά τους και να συνδυάζεται με δόξα, χρήμα και δουλειά. Να κοιτάμε την ουσία και το τι έχει καταφέρει ο άλλος για να φτάσει εδώ.
Καλό θα ήταν όλα αυτά να τα κάνουμε πέρα. Ανέκαθεν υπήρχε η διαφορά του άντρα και της γυναίκας και στον αθλητισμό υπάρχει. Είτε είναι το οικονομικό κομμάτι, είτε είναι η τηλεθέαση. Όσο περνάνε τα χρόνια θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό θα αλλάξει και θα υπάρξει ισότητα», πρόσθεσε η Νικόλ Ελευθεριάδου.