TV or not TV

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για το... ντεμπούτο του στην Αθλητική Κυριακή: «Η μέρα που άλλαζε τη ζωή μου!» (video)

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος για το... ντεμπούτο του στην Αθλητική Κυριακή: «Η μέρα που άλλαζε τη ζωή μου!» (video)
«Η μέρα που άλλαζε τη ζωή μου και καθόριζε τη δημοσιογραφική μου πορεία». Δείτε όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, για τη συμπλήρωση 40 ετών, από την πρεμιέρα του στην «Αθλητική Κυριακή»!
Το εμβληματικό τραγούδι της εκπομπής, οι παρουσιαστές, τα χρώματα της τηλεόρασης, ακόμα και το styling μιας άλλης εποχής.

Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια, από το «ντεμπούτο» του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στην «Αθλητική Κυριακή», την εκπομπή που σημάδεψε τον ελληνικό αθλητισμό, για ολόκληρες δεκαετίες.

«Η μέρα που άλλαζε τη ζωή μου και καθόριζε τη δημοσιογραφική μου πορεία» ανέφερε μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του στα social media.

Δείτε την εδώ, μαζί με το βίντεο από τους τίτλους αρχής, φωτογραφίες και αποσπάσματα της εκπομπής:

«8 Ιανουαρίου 1984. Σαν σήμερα ακριβώς πριν από 40 χρόνια… Η μέρα που άλλαζε την ζωή μου και καθόριζε την δημοσιογραφική μου πορεία και μπορώ να τη θυμηθώ από το πρωί μέχρι το βράδυ, τι ακριβώς συνέβη…

Ο Νίκος Κατσαρός, μετά από συζήτηση με τον Φίλιππα Συρίγο, έπαιρναν το ρίσκο να εντάξουν ένα παιδί που δεν ήταν ακόμα 22 ετών, στο τιμ της παρουσίασης της πιο εμβληματικής αθλητικής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης, μετά την απόφαση του Γιάννη Διακογιάννη να σταματήσει έπειτα από 14 χρόνια την παρουσίαση… Στον Νίκο Κατσαρό και τον Γιάννη Μαμουζέλο, που ήταν επίσης στην συμπαρουσίαση, χρωστάω πολλά. Όπως και στον αείμνηστο σκηνοθέτη, τον Κώστα Περπερίδη, που οι συμβουλές του με έκαναν να αντιληφθώ πώς έπρεπε να στέκομαι μπροστά στο γυαλί, ξεχνώντας πως σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι έβλεπαν τότε την εκπομπή! «Θα μιλάς όπως σε μια παρέα φίλων σου αγόρι μου» ήταν η συμβουλή του…

Τέσσερις δεκαετίες μετά, και χιλιάδες πλέον ώρες μεταδόσεων και παρουσιάσεων, το βράδυ εκείνο το θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια, όπως και το πώς πηγαίνοντας για ύπνο, πίστευα πως θα ξυπνήσω και θα ήταν όλα ένα όνειρο! Η χαρακτηριστική μουσική της εκπομπής που σημαίνει ότι τελείωνε το Σαββατοκύριακο και για πολλά χρόνια στοίχειωσε πολύ κόσμο, θυμίζοντας πως την επόμενη μέρα έχει σχολείο και πάλι, την ακούτε σε αυτό το δεύτερο βιντεο στη δημοσίευση με τους τίτλους τέλους εκείνης της ημέρας… Η ΕΡΤ γιόρτασε τα πενήντα χρόνια από την μετονομασία της εκπομπής το 2022 και οι φωτογραφίες είναι από το υπέροχο αφιέρωμα του Sport 24…»


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0