TV or not TV

Στον ανακριτή οι 9 για τη δολοφονία του Άλκη – Κοντά στο δολοφόνο η ΕΛ.ΑΣ

Στον ανακριτή οι 9 για τη δολοφονία του Άλκη – Κοντά στο δολοφόνο η ΕΛ.ΑΣ
Στον ανακριτή αναμένονται σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι 9 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος έπεσε θύμα τυφλής οπαδικής βίας τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, σε μια υπόθεση που έχει συνταράξει το πανελλήνιο.

Από τους 9 συλληφθέντες, οι οκτώ αναμένεται να ζητήσουν και να πάρουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, καθώς συνελήφθησαν χθες Κυριακή 6/2 κατόπιν της εκτέλεσης σχετικών ενταλμάτων.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές είναι κοντά στο να προσδιορίσουν ποιος είναι ο δολοφόνος του 19χρονου Άλκη, αξιοποιώντας τις καταθέσεις των συλληφθέντων.

Βάσει των πληροφοριών αυτών, ως δράστης της δολοφονίας προσδιορίζεται ένας 21χρονος Έλληνας, ο οποίος δεν είναι σεσημασμένος και δεν υπάρχουν αποτυπώματά του στη βάση της αστυνομίας.  Όπως αναφέρεται, λαμβάνονται δείγματα DNA και αποτυπώματα από το φονικό όπλο προκειμένου τα ευρήματα αυτά να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ;

Όπως έγινε γνωστό, οι 8 συλληφθέντες - 7 Έλληνες και ένας Αλβανός – είναι ηλικίας 20 με 23 ετών. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι 5 είναι σεσημασμένοι για επεισόδια οπαδικής βίας καθώς και ότι είχαν ηγετικό ρόλο στην επίθεση κατά του Άλκη.

Μάλιστα επισημαίνεται πως ένας από τους συλληφθέντες είναι πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, στα παιδικά τμήματα της ομάδας, ο οποίος είναι υπάλληλος σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας υποδημάτων και οργανωμένος στη θύρα των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ο συγκεκριμένος συλληφθείς φέρεται να είναι ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην επίθεση κατά του Άλκη.

Απολογείται ο 23χρονος

Εν τω μεταξύ, ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη εντός του πρώτου 24ώρου από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και φερόταν ως βασικός ύποπτος, απολογείται σήμερα στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.
Ο εισαγγελέας του έχει ασκήσει ποινική δίωξη για κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.

Επίσης του απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και μεταξύ αυτών για επίθεση και χρήση επικίνδυνων μέσων, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά ο 23χρονος υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία, ωστόσο στη συνέχεια άλλαξε στάση και φέρεται να έχει ομολογήσει την παρουσία του στον τόπο της δολοφονίας ισχυριζόμενος ότι ήταν αυτός που οδηγούσε το αυτοκίνητο διαφυγής αλλά δεν είχε φυσική επαφή με τον Άλκη και τους δυο τραυματίες.

Ο 23χρονος είναι γνώριμος στις αρχές καθώς είχε κατηγορηθεί το 2019 για επίθεση σε 19χρονο σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας του Άλκη.

Ωστόσο, η δίκη του ακόμα εκκρεμεί.

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Υπό τη σκιά αυτών των συγκλονιστικών εξελίξεων, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 7/2 σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη βία στον αθλητισμό θα Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Όπως έγινε γνωστό, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Οικονόμου.

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0