Τένις

Ήττα από τον Μπερετίνι (2-0) και αντίο στο Γκστααντ για τον Στέφανο Τσιτσιπά! (video)

Ήττα από τον Μπερετίνι (2-0) και αντίο στο Γκστααντ για τον Στέφανο Τσιτσιπά! (video)

Δεν ήταν κακός. Δεν έπαιξε όμως και στα γνωστά του στάνταρ προκειμένου να καταφέρει κάτι καλύτερο απέναντι στον διψασμένο, Ματέο Μπερετίνι που θα παίξει στον τελικό του Gstaad απέναντι στον Κουεντίν Αλίς (21/07, 12:30)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς τέθηκε αντιμέτωπος με τον Ματέο Μπερετίνι με φόντο το δεύτερο εισιτήριο τελικού του Gstaad, όπου ήδη αναμένει ο «πρωτάρης» Κουεντίν Αλίς. Στο πρώτο σετ, Στεφ και Μπερετίνι βάδιζαν «χέρι πόδι» με τους δύο αθλητές να υπερασπίζονται με άνεση τα σέρβις γκέιμ τους. (6-6). Στο διάστημα αυτό, ο Στέφανος ήταν ο παίκτης που χρειάστηκε να αμυνθεί με επιτυχία σε δύο περιπτώσεις, προκειμένου να αποφύγει το μπρέικ. Ωστόσο, με τους δύο μονομάχους να δείχνουν συγκέντρωση και να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, είχε από ώρα φανεί πως η μοίρα του πρώτου σετ θα κρινόταν στο τάι μπρέικ, όπερ και εγένετο. Η απόλυτη ισορροπία συνεχίστηκε και εκεί, με τον Ματέο Μπερετίνι να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Τσιτσιπά και να κατοχυρώνει το πρώτο σετ με 8-6.

 

Σε παρόμοιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο σετ με τους δύο αντιπάλους να προστατεύουν τα σέρβις γκέιμ τους και να δείχνουν έτοιμοι να λύσουν και πάλι τις διαφορές τους στο τάι – μπρέικ, πράγμα το οποίο δεν συνέβη με τον Στέφανο Τσιτσιπά να επιδίδεται σε σωρεία αβίαστων λαθών και να δέχεται καταδικαστικό μπρέικ στο τέλος (6-4) το οποίο επέφερε και την ήττα – αποκλεισμό του (με 2-0 σετ) από τον τελικό του ATP Swiss Open Gstaad. Με αυτό τον τρόπο, o Mατέο Μπερετίνι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει έπειτα από καιρό έναν ακόμη τίτλο, τον δεύτερό του επίσης στο μέρος όπου δοξάστηκε για πρώτη φορά απέναντι στον Κουεντίν Αλίς (21/07, 12:30).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0