Τένις

Θορ και Λόκι ή αλλιώς Μπερετίνι και Τσιτσιπάς: Μια φιλία δοκιμάζεται για μια θέση στον τελικό του Gstaad! (video)

Θορ και Λόκι ή αλλιώς Μπερετίνι και Τσιτσιπάς: Μια φιλία δοκιμάζεται για μια θέση στον τελικό του Gstaad! (video)

«Θορ και Λόκι» μονομαχούν για ένα εισιτήριο τελικού στο Gstaad, αλλά παραμένουν δύο καλοί φίλοι. Προπονούνται, ποζάρουν και διαφημίζουν παρέα. Στέφανος Τσιτσιπάς και Ματέο Μπερετίνι έχουν χτίσει μία φιλία που αντέχει στο χρόνο, προσφέρει θέαμα, ουσία και χαρακτηρίζεται από ιπποτισμό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντήσει τον Ματέο Μπερετίνι για τα ημιτελικά του ATP Swiss Open Gstaad (14:30), με φόντο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό (21/07, 12:30). Οι δυο τους έχουν συναντηθεί ακόμη τρεις φορές, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει πανηγυρίσει ισάριθμες νίκες απέναντι στον Ιταλό αντίπαλό του.

Ο Ιταλός «γυάλινος» γίγαντας δείχνει να αφήνει πίσω του μία μακρά και σκοτεινή περίοδο τραυματισμών που διήρκησε σχεδόν είκοσι μήνες και επανέρχεται στο χώρο που διέπραξε το πρώτο του οργανωμένο έγκλημα. Το ελβετικό θέρετρο Gstaad, το οποίο παραδοσιακά είναι μία διοργάνωση που του ταιριάζει. Μάλιστα, στο Gstaad, ο Hammer κατέκτησε το 2018 τον πρώτο του ATP τίτλο και το παιχνίδι με τον καλό του φίλο, Στέφανο Τσιτσιπά αποκτά ειδική σημειολογία.

 


 

Οι δυο τους, παραμένουν φίλοι και εκτός court, με τον Πάτρικ Μουράτογλου να αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο αθλητών. Μπερετίνι και Τσιτσιπάς, συχνά πυκνά προπονούνται μαζί και αναρτούν και φωτογραφίες μαζί, τιμώντας μία ειλικρινή φιλία που στηρίζεται σε μία αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ των τενιστικών τους ικανοτήτων.

Οι συναντήσεις τους άκρως ενδιαφέρουσες και θεαματικές, με τους δύο αντιπάλους να προσφέρουν μονομαχίες με θέαμα, πάθος και ουσία. Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο United Cup που διεξήχθη στο Σίδνεϊ τον Ιούλιο του 2023, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να ανατρέπει τον Ματέο Μπερετίνι και να προσφέρει μία σπουδαία νίκη στην Ελλάδα. Οι δυο τους πάντως, έδειξαν να διαπνέονται από μία αξισημείωτη ευγενή άμιλλα, αναγνωρίζοντας ο ένας την αξία του άλλου.

Τον Ιανουάριο του 2024, οι δυο τους επρόκειτο να συναντηθούν στον πρώτο γύρο του Αυστραλιανού Open με τον Ιταλό ωστόσο να αποσύρεται εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού στο δεξί πόδι.

Τα μάτια είναι στραμμένα στον μεγάλο ημιτελικό (14:30) όπου οι δύο φίλοι αναζητούν «εξιλέωση» για δικούς τους λόγους.

Ένας θα χαμογελάσει περισσότερο και κάποιος λιγότερο, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πως ο ηττημένος θα χαρεί για το επίτευγμα του νικητή φίλου του. Αυτό είναι το τένις.

Άλλωστε οι δυο τους πρωταγωνίστησαν και σε promo βίντεο της διοργάνωσης, σχετικά με το ποιος μπορεί να χτυπήσει περισσότερα... καμπανάκια με τα χαμόγελα και τα πειράγματα να περισσεύουν. Για την ιστορία πάντως, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποδείχθηκε πιο εύστοχος. Απομένει να δούμε τι θα καταφέρει και στην αναμέτρηση που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.



Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0