Τένις

Wimbledon: «Σκληρή» ήττα για τον Τσιτσιπά που αποχαιρέτησε από τον δεύτερο γύρο!

Wimbledon: «Σκληρή» ήττα για τον Τσιτσιπά που αποχαιρέτησε από τον δεύτερο γύρο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Φινλανδό Εμίλ Ρουσουβουόρι (04/07, 7-6, 7-6, 3-6, 6-3) και αποκλείστηκε πρόωρα από το Wimbledon. Αντέδρασε στο τρίτο σετ ο Έλληνας τενίστας, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά την ήττα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε νωρίς το Wimbledon, καθώς ηττήθηκε από τον Εμίλ Ρουσουβουόρι (No87) με 3-1, έπειτα από 2 ώρες και 46 λεπτά αγώνα.


Στο πρώτο σετ, ο Φινλανδός βρέθηκε μπροστά με προβάδισμα δύο game έχοντας «σπάσει» το σερβίς του Τσιτσιπά. Ο Έλληνας πρωταθλητής απάντησε με δικό του break σε ένα κρίσιμο σημείο, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break, εκεί όπου ο Ρουσουβουόρι «έχτισε» από την αρχή το προβάδισμα και νίκησε με 7-6 (8-6), κάνοντας το 1-0.

Στο tie break οδηγήθηκε και το δεύτερο σετ, μετά από μία σκληρή μάχη, όπου και οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους, πηγαίνοντας χέρι-χέρι. Εκεί, παρότι ο Τσιτσιπάς βρισκόταν μπροστά, ο Φινλανδός αντέδρασε και ανέτρεψε την κατάσταση παίρνοντας και το δεύτερο σετ με 7-6 (12-10).

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον ο Τσιτσιπάς, έπαιξε για να παραμείνει στο ματς και το τουρνουά. Ωστόσο, είχε… σφυγμό και η εικόνα του ήταν εντελώς διαφορετική στο τρίτο σετ. Πέτυχε break παίρνοντας τη διαφορά που ήθελε, την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του σετ που έληξε με 6-3 υπέρ του.

Ωστόσο, η αποφασιστικότητα του Έλληνα τενίστα κάμφθηκε από την αποτελεσματικότητα του Ρουσουβουόρι. Ο Φινλανδός πέτυχε break σε ένα κρίσιμο σημείο, πέρασε μπροστά με 4-2 και παρά την προσπάθεια του Τσιτσιπά έφτασε στο 6-3 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0