Τένις

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς «πέταξε» εκτός τον Αρνάλντι με τρομερή ανατροπή και προκρίθηκε στους «8»!

Roland Garros: Ο Τσιτσιπάς «πέταξε» εκτός τον Αρνάλντι με τρομερή ανατροπή και προκρίθηκε στους «8»!

O Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 4η φορά στην τελευταία πενταετία στα προημιτελικά του Roland Garros επικρατώντας του Ματέο Αρνάλντι με 3-1 σετ (3-6, 7-6, 6-2, 6-2). Ανέβασε στροφές μετά το δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας ανατρέποντας πλήρως την εικόνα του ματς.

Για ακόμη μία φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί στους «8» του Roland Garros! Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο 9) νίκησε τον Ιταλό Ματέο Αρνάλντι (Νο 35) με 3-1 σετ, σε ματς που διήρκησε 3 ώρες και 11 λεπτά.

Ο Αρνάλντι πήρε το πρώτο σετ με 6-3 «σπάζοντας» μάλιστα το σερβίς του Τσιτσιπά και διατηρώντας το προβάδισμα που απέκτησε μέχρι την ολοκλήρωση του σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Αρνάλντι ξανά με break προηγήθηκε και έφτασε στη συνέχεια στο 5-4. Σε εκείνο το καθοριστικό game, ο Τσιτσιπάς έμεινε ζωντανός, καθώς «έσβησε» τρία set points του Ιταλού, ισοφάρισε, έκανε break -σώζοντας και τέταρτο set point- και το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Εκεί, ο Έλληνας τενίστας ολοκλήρωσε την ανατροπή κάνοντας το 7-6 (7-4 στο tie break) και ισοφαρίζοντας το ματς.


Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, μπήκε δυνατά και στο τρίτο σετ ξεκινώντας με break. Συνέχισε να παίζει να συγκέντρωση, έκανε και δεύτερο break για να φτάσει τελικά εύκολα στο 6-2, ανατρέποντας το ματς.

Mε break ξεκίνησε και το τέταρτο σετ για τον Στέφανο Τσιτσιπά που είχε πλέον επιστρέψει για τα καλά. Ασταμάτητος ο Έλληνας πρωταθλητής, έκανε και δεύτερο break, προηγήθηκε με 4-0 για να φτάσει τελικά στο 6-2, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Αντίπαλός του στα προημιτελικά θα είναι ένας εκ των Αλιασίμ (Νο 21) και Αλκαράθ (Νο 3), οι οποίοι αναμετρώνται αυτή την ώρα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0