Τένις

«Εγκατέλειψα, γιατί δεν μπορούσα να του πάρω πόντο!»: Η… ξεχασμένη μάχη του Τζόκοβιτς, πριν τα «έπη» με Ναδάλ και Τσιτσιπά! (video)

«Εγκατέλειψα, γιατί δεν μπορούσα να του πάρω πόντο!»: Η… ξεχασμένη μάχη του Τζόκοβιτς, πριν τα «έπη» με Ναδάλ και Τσιτσιπά! (video)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μια αποστολή, που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη στο Ρολάν Γκαρός. Ο Λορένζο Μουσέτι έχει δείξει την ικανότητά του να τον κοντράρει στο χώμα, με την τελευταία τους αναμέτρηση στο σπουδαίο αυτό τουρνουά να θυμίζει μια πολύ ωραία ιστορία, σημαδιακή για την καριέρα του Σέρβου «θρύλου»!

Μετά από ένα πολύ δύσκολο πρώτο κομμάτι στο 2024, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ευελπιστεί να βρει τον καλό του εαυτό την κατάλληλη στιγμή, όπως συνηθίζει.

Και η στιγμή αυτή είναι… τώρα, καθώς οι επικίνδυνες αποστολές ξεκινούν στο Ρολάν Γκαρός.

Μετά από δύο «περιπάτους», στον τρίτο γύρο τον περιμένει ο Λορένζο Μουσέτι. Οι δύο παίκτες έρχονται αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε Ρολάν Γκαρός, με το πρώτο τους «ραντεβού», πριν από τρία χρόνια, να είναι αν μη τι άλλο αξιομνημόνευτο.

Στον τέταρτο γύρο του τεράστιου αυτού τουρνουά το 2021, ο «καυτός» Τζόκοβιτς βρήκε απέναντί του τον 19χρονο τότε Μουσέτι, ο οποίος αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκοσμίου τένις (ανεξάρτητα από το πως έχουν εξελιχθεί έως σήμερα τα πράγματα).

Φυσικά, όλοι αναμέναμε μια άνετη επικράτηση του Τζόκοβιτς. Ο Ιταλός, όμως, είχε άλλα σχέδια. Για κάτι παραπάνω από δύο ώρες, έπαιξε το τένις των ονείρων του, και πήρε δύο συγκλονιστικά σετ σε ισάριθμα τάι-μπρέικ.

Ο Τζόκοβιτς βρισκόταν στο χείλος ενός επώδυνου αποκλεισμού. Όπως τόσες και τόσες φορές όμως, μετετράπη στον αγωνιστικό και πνευματικό «εξολοθρευτή» που γνωρίζουμε, και εγκλώβισε τον Μουσέτι με έναν... απόλυτα βασανιστικό τρόπο. 16 από τα 17 επόμενα games, κατέληξαν στα χέρια του Σέρβου, με τον απελπισμένο Ιταλό να εγκαταλείπει το παιχνίδι, όντας με 4-0 πίσω στο πέμπτο σετ!

Το ματς εκείνο έμελλε να αποδειχθεί καθοριστικό στην πορεία του Τζόκοβιτς, ο οποίος στα ημιτελικά, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις και μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του, απέναντι στον Ναδάλ, σε ένα μυθικό παιχνίδι που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Στον τελικό, φυσικά, θυμόμαστε καλά πως είχε στο... μανίκι του άλλη μια επική ανατροπή, με «θύμα» τον Στέφανο Τσιτσιπά, από τον οποίο στέρησε τον σπουδαιότερο θρίαμβο της ζωής του!


Ξεχωριστό ενδιαφέρον, παρουσιάζει η δήλωση του Λορένζο Μουσέτι μετά από εκείνη την τόσο παράξενη μάχη με τον Τζόκοβιτς:

«Δεν ήμουν τραυματίας. Εγκατέλειψα επειδή δεν μπορούσα να κερδίσω πόντο!».

Αυτό σημαίνει το να παίζεις απέναντι στον Τζόκοβιτς σε Grand Slam. Σωματική και πνευματική εξόντωση. Τώρα που ο Σέρβος μοιάζει «θνητός», ποιος θα μπορέσει να του δυσκολέψει τη ζωή στο Ρολάν Γκαρός;

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0