Τένις

Το «αντίο» του Ραφαέλ Ναδάλ στη Μαδρίτη: Ένα γήπεδο να... δακρύζει και το «εγώ κατάφερα να προσφέρω αρκετά»! (video)

Το «αντίο» του Ραφαέλ Ναδάλ στη Μαδρίτη: Ένα γήπεδο να... δακρύζει και το «εγώ κατάφερα να προσφέρω αρκετά»! (video)

Με μια υπέροχη τελετή, οι Μαδριλένοι αποχαιρέτησαν τον Ράφαελ Ναδάλ από το δικό τους τουρνουά, στο οποίο ο Ισπανός «θρύλος» έλαβε μέρος για τελευταία φορά.

Κάθε αποχαιρετισμός του Ραφαέλ Ναδάλ, θα πονάει και περισσότερο. Ο Ισπανός, τον οποίο δε θα απολαμβάνουμε στα court για πολύ καιρό ακόμα, αποχαιρέτησε τους συμπατριώτες του στη Μαδρίτη, μετά τον αποκλεισμό του από τον Γίρι Λεχέτσκα.

«Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά η ζωή μου και το σώμα μου μου στέλνουν σημάδια εδώ και πολύ καιρό. Είμαι τυχερός και προνομιούχος που έκανα το πάθος μου επάγγελμα.

Από τότε μέχρι σήμερα, δέχομαι μόνο αγάπη και υποστήριξη άνευ όρων από όλους εδώ στη Μαδρίτη. Θέλω μόνο να σας ευχαριστήσω.

Έκανα πλάκα ότι θα επιστρέψω του χρόνου. Δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα ακόμα. Ελπίζω με κάποιον τρόπο να έχω υπάρξει θετικό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Αυτό είναι στο τέλος το πιο σημαντικό πράγμα, όχι οι τίτλοι. Ο αθλητισμός για μένα είναι συναισθήματα. Αυτό που βλέπω είναι ότι έχω καταφέρει να προκαλέσω συναισθήματα».

Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει το τουρνουά της Μαδρίτης… μόλις 5 φορές (2008, 2010, 2013, 2014, 2017), αριθμός μάλλον χαμηλός για τον ίδιο σε τουρνουά χωμάτινης επιφάνειας.

Σε έναν περίπου μήνα, έρχεται το αντίο που θα πονέσει πιο πολύ απ’ όλα, κάπου στο Παρίσι, σε ένα γήπεδο του οποίου γνωρίζει την κάθε σπιθαμή, καλύτερα από τον καθένα.



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0