Τένις

Ο Νάρντι «σόκαρε» τον Τζόκοβιτς, αλλά μην ψάχνετε θαύματα: Είναι απλά το… Italian effect! (video)

Ο Νάρντι «σόκαρε» τον Τζόκοβιτς, αλλά μην ψάχνετε θαύματα: Είναι απλά το… Italian effect! (video)

Το «μπαμ» της χρονιάς στο τένις πραγματοποίησε ο Λούκα Νάρντι απέναντι στον Τζόκοβιτς! Αν υπάρχει κάποιος που πόνταρε πάνω του, έγινε… πλούσιος, αλλά ένα απίθανο στατιστικό θα μπορούσε να κινήσει τις υποψίες μας!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη στον τρίτο γύρο του Ίντιαν Γουέλς. Μία ήττα που συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στις πιο αναπάντεχες της καριέρας του, από τον 20χρονο Ιταλό Λούκα Νάρντι, ο οποίος όσο ταλαντούχος και αν είναι, δεν είχε δείξει επ’ ουδενί πως ήταν έτοιμος για μια τέτοια «παράσταση».

Βέβαια, υπάρχει ένα απίθανο στοιχείο, που θα μπορούσε ναμας ξυπνήσει κάποιες υποψίες, καθώς η νέα γενιά Ιταλών φαίνεται να αποτελεί «μπελά» Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος από τις αρχές του 2023, έχει ρεκόρ 2-5 πλέον απέναντι σε Ιταλούς, έχοντας παίξει με Σίνερ, Μουσέτι και Νάρντι, τρεις παίκτες από 20 έως 22 ετών! Απέναντι σε παίκτες άλλων εθνικοτήτων, ο Τζόκοβιτς… επιστρέφει στα συνηθισμένα, έχοντας ρεκόρ 62-5 στο ίδιο χρονικό διάστημα!

Φυσικά, ούτε… οι στοιχηματικές εταιρείες μπορούσαν να διανοηθούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με τη νίκη του Νάρντι να δίνει από 13.00 απόδοση και πάνω (μέχρι και 17.00) στις περισσότερες από αυτές! Απέναντι στον Τόμι Πολ στον επόμενο γύρο, η απόδοση του Ιταλού κυμαίνεται γύρω στο 5.00, και ίσως αξίζει ένα μικρό ρίσκο με μεγάλο κέρδος, στο τουρνουά της ζωής του Ιταλού. Από την άλλη, αντιμετωπίζει τον Τόμι Πολ, που θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του, ενώ δεν είναι παράλογο για έναν τόσο νέο και άπειρο παίκτη να «ξεφουσκώσει» μετά από μια τέτοια νίκη

Η επιστροφή του Τζόκοβιτς, λοιπόν, στο Ίντιαν Γουέλς, δεν είχε την εξέλιξη που ονειρευόταν. Ο Σέρβος θρύλος, ήταν αρκετά αυστηρός με τον εαυτό του μετά το παιχνίδι, τονίζοντας συνεχώς το πόσο άσχημα έπαιξε. «Έχω γίνει πολύ επιλεκτικός στα τουρνουά στα οποία συμμετέχω, οπότε είναι πολύ άσχημο να χάνω νωρίς», επεσήμανε επίσης. Γενικά, είναι σπάνιο φαινόμενο να μην έχει ούτε έναν τίτλο σε αυτό το σημείο του έτους. Βέβαια, αν υπάρχει ένας τενίστας που αρέσκεται στο να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις και να εκθέτει όσους τον... ξεγράφουν, αυτός είναι ο Τζόκοβιτς.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό, για όσους νέους θέλουν να «καταλάβουν» το παγκόσμιο τένις, από τον... οργισμένο και πληγωμένο Σέρβο, ο οποίος μένει να δούμε πού και πότε θα κάνει την εμφάνισή του.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0