Τένις

Ο Τζόκοβιτς έχασε, γιατί (ξανα)πέρασαν 2195 μέρες από την τελευταία του ήττα! (video)

Ο Τζόκοβιτς έχασε, γιατί (ξανα)πέρασαν 2195 μέρες από την τελευταία του ήττα! (video)

Οι ήττες του Νόβακ Τζόκοβιτς στα Grand Slam αποτελούν είδηση, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται από μια απίστευτη αριθμητική σύμπτωση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο απόλυτος ρέκορντμαν του τένις. Εδώ και καιρό είναι πρώτος σε κατακτήσεις Grand Slam με 24. Υπάρχουν, δε, 2 τουρνουά Grand Slam, στα οποία οι ήττες του είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Το Αυστραλιανό Όπεν, του οποίου είναι ο πολυνίκης, με 10 κατακτήσεις, και το Wimbledon, όπου με επτά κατακτήσεις, ισοβαθμεί με τον Πιτ Σάμπρας, και κυνηγάει την κορυφή του Φέντερερ, που έχει οκτώ τρόπαια.

Ποιος είναι ο τρόπος να χάσει σε αυτές τις διοργανώσεις; Από ό,τι φαίνεται, πρέπει απλά να έχουν περάσει 2195 μέρες από την τελευταία του ήττα!

Το πρωί της Παρασκευής (26/01), ο Σέρβος γνώρισε την ήττα στα ημιτελικά του Αυστραλιανού από τον Γιανίκ Σίνερ (6-1, 6-2, 6-7, 6-3), σε «μια από τις χειρότερες του εμφανίσεις σε Grand Slam», σύμφωνα με τον ίδιο. Η τελευταία του ήττα σε Αυστραλιανό Όπεν, είχε έρθει στον τέταρτο γύρο του 2018, από τον Κορεάτη Χίγεον Τσανγκ (6-7, 5-7,6-7. Ανάμεσα σε αυτές τις δύο ήττες, μεσολάβησαν 2195 μέρες, νούμερο που αποδεικνύεται καταλυτικό για τον «Νόλε».


Και αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός αυτός «εμφανίζεται». Ακριβώς η ίδια ιστορία συνέβη και στο περσινό Wimbledon. Στις 16 Ιουλίου του 2023, ο Κάρλος Αλκαράθ κατάφερε να «εκθρονίσει» τον Τζόκοβιτς, επικρατώντας στον τελικό με 3-2 σετ (1-6, 7-6, 6-1, 3-6,6-4).


Η τελευταία ήττα του Νόλε στο τουρνουά του Λονδίνου, είχε έρθει στις στις 12 Ιουλίου του 2017, όταν αποχώρησε από τον προημτελικό με τον Τόμας Μπέρντιχ (7-6,2-0), λόγω του τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε (για μεγάλο διάστημα), στον αγκώνα. Πόσες μέρες μεσολάβησαν μεταξύ των δύο παραπάνω αγώνων; Μα φυσικά, 2915!

Φαίνεται, λοιπόν, πως για να ηττηθεί στα αγαπημένα του court ο Σέρβος θρύλος, χρειάζεται ένας καλός αντίπαλος, και…2195 μέρες από την τελευταία του ήττα, Αν, βέβαια, ο «Νόλε» επαναλάβει αυτό το μοτίβο, τότε θα παίζει μέχρι τα 42 και θα έχει ξεπεράσει τα 30 Grand Slam, συνεχίζοντας να καταργεί τη λογική!

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0