Τένις

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 1-2: Ο Γερμανός τερμάτισε την πορεία του Στέφανου στο Madrid Open!

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 1-2: Ο Γερμανός τερμάτισε την πορεία του Στέφανου στο Madrid Open!

O Αλεξάντερ Ζβέρεφ έκαμψε την αντίσταση του Έλληνα πρωταθλητή σε μια ώρα και 52 λεπτά και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό του Madrid Open. Εκεί θα αντιμετωπίσει το παιδί-θαύμα του ισπανικού τένις, Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Γερμανός, Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Madrid Open με 2-1 και πήρε ρεβάνς για τον πρόσφατο αποκλεισμό του από το Μόντε Κάρλο. Ο Ζβέρεφ ήταν πιο σταθερός στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς και δίκαια θα αγωνιστεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό της διοργάνωσης και τρίτη στην καριέρα του, κερδίζοντας τον καλύτερο παίκτη στο χώμα αυτή τη στιγμή, όπως είχε δηλώσει.

Το ματς: Οι δυο τενίστες παρουσίασαν στη χωμάτινη επιφάνεια του court πάνω κάτω αυτά που περιμέναμε στην αρχή. Έδωσαν βάση στο σερβίς τους, το οποίο τους δικαίωσε μέχρι το έβδομο game του πρώτου σετ. Εκεί ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε το break point που κέρδισε και πήρε προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ. Φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, με τον ίδιο να έχει πολύ υψηλά ποσοστά περασμένου πρώτου σερβίς και κάπως έτσι έφτασε στο 1-0.

Στο δεύτερο σετ δεν άλλαξε η εικόνα αλλά ο πρωταγωνιστής. Και εκεί αμφότεροι στόχευσαν να τελειώσουν νωρίς τις φάσεις με καλό πρώτο σερβίς αν και τα μεγάλα ράλι έκαναν συχνά πυκνά την εμφάνιση τους. Ο δυο αθλητές πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 4-3 με τον Ζβέρεφ να έχει τα μπαλάκια. Ο Έλληνας τενίστας εκμεταλλεύτηκε το κακό σέρβις game του Γερμανού ο οποίος υπέπεσε μάλιστα και σε διπλό λάθος στο 30-40 και κάπως έτσι έφτασε στην ισοφάριση.

Στο τρίτο σετ ο Ζβέρεφ δεν άφησε πολλά περιθώρια στον Τσιτσιπά ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση του. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και το coaching violation για τον Στέφανο που χάλασε το μυαλό του Σέρβιρε με πολύ υψηλά ποσοστά και πάλι (είχε πέσει το ποσοστό του στο δεύτερο σετ), αναγκάζοντας τον Έλληνα άσο σε αρκετά αβίαστα λάθη. Από την άλλη έβγαλε και κάποιες εντυπωσιακές άμυνες, οι οποίες του έδωσαν τη νίκη και την πρόκριση.

Τα Σετ: 3-6, 6-3, 3-6

Στον τελικό του τουρνουά θα βρει απέναντι του τον πολύ φορμαρισμένο νεαρό Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος κέρδισε δύσκολα με ανατροπή το νούμερο 1 της γενικής κατάταξης και του ταμπλό φυσικά, Νόβακ Τζόκοβιτς ( 6-7(5), 7-5, 7-6(5) ). Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Γερμανός μετράει μόνο νίκες, δυο στον αριθμό, ευελπιστώντας να τις διευρύνει.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0