Sports

Ανακοίνωση του νέου συνδυασμού "Καρατε Μπροστα" για την διεκδίκηση της ηγεσίας στην Ομοσπονδία Καράτε

tags :
Ανακοίνωση του νέου συνδυασμού
Νέος συνδυασμός για την Ομοσπονδία Καράτε ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες και θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΛΟΚ όταν γίνουν οι εκλογές. Παρακάτω η ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού καθώς και τα άτομα που θα την απαρτίζουν:
ΚΑΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Αγαπητοί Σύλλογοι, Προπονητές, Αθλητές, Γονείς και Μέλη της ΕΛΟΚ,

Όραμά μας είναι μια Ομοσπονδία πολυσυμμετοχική που θα ενώσει δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι θα έχουν ίσα δικαιώματα, χωρίς εξαιρέσεις.
Στόχος μας είναι να την οργανώσουμε με σύγχρονο τρόπο, αξιοποιώντας την τεχνολογία και όλους τους διαθέσιμους πόρους, θα είναι εξωστρεφής και έτοιμη να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, πάντα στην υπηρεσία των συλλόγων, των προπονητών, των αθλητών και των μελών της, ενσωματώνοντας την ιδέα της κοινωνικής ευθύνης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στην αποστολή της.

Στοχεύουμε στην πραγματική «αλλαγή» στη νοοτροπία και τη σκέψη που διέπει τη διοίκηση της Ομοσπονδίας μας με μια ουσιαστική μεταρρύθμιση του τρόπου διοίκησης της και λήψης των αποφάσεων της. Με έμφαση στη διαφάνεια, τη λογοδοσία, στην αξιοπιστία με ειλικρινή διάλογο, τη χρηστή οικονομική διαχείριση, την αξιοκρατία, την αξιολόγηση, την επιβράβευση της παραγωγικότητας, την αποτελεσματική διαχείριση της σύγκρουσης συμφερόντων με σαφείς κανόνες διασφαλίζοντας την ηθική και την δεοντολογία, αλλά και τις ίσες ευκαιρίες.
Δημιουργώντας μια σύγχρονη διοικητική δομή που θα προάγει την ευημερία των συλλόγων και την ανάπτυξη του αθλήματος!

Δεν πιστεύουμε ότι η απλή αλλαγή προσώπων στη διοίκηση είναι αρκετή κι ούτε πρόκειται να λύσει τα προβλήματα ενός αθλητικού οικοδομήματος που παλεύει με εξαρτήσεις, πελατειακή προσέγγιση, κηδεμόνες και εγκαθίδρυση κατεστημένων που στόχο έχουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων σε βάρος των πολλών.

Αντιθέτως, πιστεύουμε ότι η λύση βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, η οποία θα τοποθετεί το ΑΘΛΗΜΑ, τους ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ και τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του ΚΑΡΑΤΕ στο προσκήνιο, χωρίς αποκλεισμούς και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Ενθαρρύνοντας την ανοιχτή και ειλικρινή επικοινωνία, την ανατροφοδότηση, τη συνεχή συνεργασία και την ενεργή συμμετοχή των αθλητών, των προπονητών, των δασκάλων, των μελών των συλλόγων αλλά και των γονέων ώστε να αποκτήσουν όλοι ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ομοσπονδίας μας.

Οι επερχόμενες εκλογές είναι η απόλυτη έκφραση δημοκρατίας και συνάμα ευθύνη για την επιλογή των ανθρώπων που θα οδηγήσουν την Ομοσπονδία την επόμενη ημέρα. Σήμερα, ανακοινώνουμε την έναρξη αυτής της συλλογικής προσπάθειας, και καλούμε όλους να συμμετέχουν χωρίς διακρίσεις για να πετύχουμε την πραγματική «αλλαγή» με ορίζοντα τις εκλογές και με μεταρρυθμιστικούς μας άξονες: Την δημιουργία κινήτρων για την ανάπτυξη των συλλόγων, την ανεξάρτητη διαιτησία, την διαφανή διαδικασία στελέχωσης των Εθνικών Ομάδων και την καταπολέμηση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού.

Θέλουμε να επιστρέψει η χαρά ενασχόλησης με το άθλημα, προάγοντας τον σεβασμό, την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα στην αντίθετη άποψη, χωρίς «φόβο», «τιμωρητικές συμπεριφορές», «εκβιαστικά διλήμματα», «απειλές» και «ενεχυρίαση» επαγγελματικών δικαιωμάτων. Απορρίπτοντας τις αντιαναπτυξιακές πολιτικές και την εσκεμμένη επιλογή αντικινήτρων που οδηγούν σε ένα «σπιράλ ύφεσης», συρρίκνωσης και απαξίωσης του χώρου και των συλλόγων μας τελικά.
Ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από τους: Ευθυμιάδη Χαράλαμπο, Χατζηλιάδη Μάξιμο, Παπαδημητρίου Γιάννη, Παπαδημητρίου Μίλτο, Βαγγελάκου Κατερίνα, Σταθόπουλο Σπύρο, Μακρή Δημήτρη, Αρβανίτη Μάνο, Κατσάρα Στάμο, Κανελλόπουλο Παναγιώτη, Σταυροπιεράκο Πέτρο και Σιταρά Μάριο.

Η τελική λίστα των υποψηφίων μελών του Δ.Σ της ΕΛ.Ο.Κ και των μελών που θα απαρτίζουν την Εξελεγκτική Επιτροπή θα ανακοινωθεί για ευνόητους λόγους σε εκδήλωση με την προκήρυξη των εκλογών.
Ακολουθεί μήνυμα του Υποψηφίου Προέδρου του συνδυασμού μας.

Όλοι μαζί, μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή, διότι εμείς, οι Σύλλογοι και όσοι υπηρετούμε το Καράτε, είσαστε η κινητήριος δύναμη της Ομοσπονδίας μας και ο λόγος ύπαρξης της. Σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της προσπάθειας, για ένα Καράτε που θα προοδεύει, στηριζόμενο στις αρχές της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της διαφάνειας και της ανάπτυξης για όλους.

Επειδή το ΚΑΡΑΤΕ πρέπει να πάει ΜΠΡΟΣΤΑ με τους Ανθρώπους του Καράτε Μπροστά.

Με εκτίμηση, αγωνιστικούς και φιλικούς χαιρετισμούς.
Μάριος Σιταράς

www.bnsports.gr