Sports Βusiness

«Όταν θα σκοράρει, η Ρεάλ θα… πληρώνει:» Πόσα χρήματα θα παίρνει η Παλμέιρας από κάθε γκολ του Έντρικ; (video)

«Όταν θα σκοράρει, η Ρεάλ θα… πληρώνει:» Πόσα χρήματα θα παίρνει η Παλμέιρας από κάθε γκολ του Έντρικ; (video)

Πρώτο παιχνίδι, πρώτο γκολ, πρώτες επευφημίες. Ο Έντρικ έφυγε ταλέντο από το Σάο Πάολο για να «μετρήσει τ΄ άστρα» στην αγαπημένη του Ρεάλ. Η εποχή του ξεκινά και το παιδικό του όνειρο, εκτός από ρομαντισμό, περιλαμβάνει και πολλά εκατομμύρια. Όχι, δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτά της μεταγραφής, ούτε στον μισθό του νεαρού Βραζιλιάνου, αλλά σ΄ αυτά που θα... πληρώνουν στην Παλμέιρας οι πρωταθλητές Ευρώπης τα επόμενα χρόνια, βάσει των όρων της συμφωνίας.  

Το ρολόι δείχνει το 86ο λεπτό στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και όλα δείχνουν πως η Ρέαλ θα περάσει ένα ακόμη βράδυ προβληματισμού. Το υπέρ της 1-0 δεν συνοδεύεται από μία πειστική εμφάνιση, πόσω μάλλον από θέαμα, όπως υπόσχεται η παρουσία πολυάριθμων αστέρων του ρόστερ της.  

Το πολυαναμενόμενο παρθενικό «galactico» γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ αναβάλλεται για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, αφού δεν κατάφερε να σκοράρει και αντικαθίσταται από τον Έντρικ. Ένα wonderkid από τα… πολλά τα οποία «βγάζει» η Βραζιλία και περνούν τον Ατλαντικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετά βαΐων και κλάδων για την εκπλήρωση του παιδικού ονείρου. Το πρώτο σκέλος αυτού εκπληρώθηκε τη στιγμή της εισόδου στο θρυλικό γήπεδο στο οποίο άπαντες αναμένουν να λάμψει. Δέκα λεπτά αργότερα φρόντισε να… αντικαταστήσει τον Γάλλο super star και στις όμορφες ιστορίες: στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχο τρόπο και κάνει το βράδυ αξέχαστο για τον εαυτό του και την... La Liga, αφού έγραψε ιστορία σε μια στιγμή γιατί έγινε ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της «Βασίλισσας», ανοίγοντας λογαριασμό για την κατάκτηση… κορυφών. 

Πίσω στη Βραζιλία, η Παλμέιρας από την οποία πουλήθηκε για… μόλις 50 εκατομμύρια ευρώ, ακολουθεί τα σημεία των καιρών σε ανάλογα project, «φόρτωσε» το εξαετές συμβόλαιο με όρους επίτευξης στόχων και, κάθε φορά που ο Έντρικ θα… πραγματοποιεί το όνειρό του, η ίδια θα έχει λαμβάνειν σημαντικά ποσά για τα επόμενα χρόνια, τα οποία έως το 2030 υπολογίζονται γύρω στα 12,5 εκατομμύρια ευρώ! Οι στόχοι αυτοί αφορούν στον συνδυασμό συγκεκριμένου αριθμού εμφανίσεων και λεπτών συμμετοχής σε La Liga και Champions League, ενώ εντύπωση προκαλεί ένας ειδικός όρος, ο οποίος κοστολογεί κυριολεκτικά κάθε κίνηση του Βραζιλιάνου στο γήπεδο: για κάθε γκολ, ασίστ ή πέναλντι η ομάδα από το Σάο Πάολο θα βάζει στα ταμεία της 35.000 ευρώ και μάλιστα ανεξαρτήτως διοργάνωσης!

Αναλυτικά, οι ειδικοί όροι

35.000 ευρώ για κάθε γκολ, ασίστ ή πέναλτι 

75.000 ευρώ για κάθε ματς που θα αγωνιστεί βασικός, παίζοντας τουλάχιστον για 45 λεπτά

500.000 ευρώ εάν γίνει πρωταθλητής Ισπανίας έχοντας παίξει βασικός σε 8 αγώνες και 1.000.000 για 18 αγώνες 

500.000 ευρώ αν αγωνιστεί στον ημιτελικό του Champions League, ξεκινώντας σε 3 ματς και ενώ 1.000.000 εάν ξεκινήσει σε 7 παιχνίδια

1.000.000 ευρώ αν κατακτήσει το Champions League έχοντας ξεκινήσει σε 4 παιχνίδια και 2.000.000 αν έχει ξεκινήσει σε 8 παιχνίδια

1.000.000 ευρώ αν τιμηθεί με τα βραβεία Golden Boy ή Kopa

1.000.0000 ευρώ αν είναι στο Top-3 του Ballon d' Or ή του Fifa the Best

2.000.000 αν είναι ο νικητής της Χρυσής Μπάλας ή του Fifa the Best 




Το ταλέντο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κοστίζει (πολύ), οι τιμές «έχουν ξεφύγει» και οι συμφωνίες για νεαρούς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρηματικό project είναι πολύ ακριβές και ιδιαίτερες, όχι μόνο για το ποσό της μεταγραφής καθαυτό, αλλά για τους επιπλέον όρους οι οποίοι τη συνοδεύουν. Ο Έντρικ ανθρώπινα νιώθει δικαιωμένος (όπως μετά το ματς δήλωσε) και έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει τη νέα του ζωή και φυσικά να πετύχει – μόλις 18 είναι άλλωστε. Όσο αυτός «μετράει τ΄ άστρα» στον καινούργιο κόσμο του, στο Σάο Πάολο μετράνε δολάρια και κοιτούν αριθμούς. Κάτι το οποίο επίσης δεν είναι κατακριτέο, έτσι όμως κυνικά αποδεικνύονται οι προτεραιότητες των επιχειρήσεων και τα σημεία των καιρών.

Τα όνειρα τελικά δεν είναι πάντα δωρεάν… 

Νικόλας Κανελλόπουλος

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0