Sports Βusiness

Αδιανόητο πόσο, για το... ντουλαπάκι του Κόμπι Μπράιαντ: Κόστισε όσο μία καλή μεταγραφή του ελληνικού Big-5!

Αδιανόητο πόσο, για το... ντουλαπάκι του Κόμπι Μπράιαντ: Κόστισε όσο μία καλή μεταγραφή του ελληνικού Big-5!

Το ντουλαπάκι που κλείδωνε το βιός του ο Κόμπι Μπράιαντ όσο αγωνιζόταν στους Λέικερς πωλήθηκε έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα 3 εκατομμύρια, όσα δηλαδή χρειάζεται ένας από τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους για να πραγματοποιήσει μία δυνατή μεταγραφική κίνηση από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα. Εσείς τι θα κάνατε εάν είχατε την επιλογή;

Ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Sotheby’s έχει πλέον να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως πούλησε έναντι ποσού ρεκόρ, ένα μάλλον ασυνήθιστο αθλητικό αντικείμενο. Το ντουλαπάκι του Κόμπι Μπράιαντ που ήταν τοποθετημένο στα αποδυτήρια του Staples Center από το 2003 έως το 2016, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Τέσσερις διεκδικητές σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας, κατέθεσαν προσφορές και εκτίναξαν την αξία του αντικειμένου από τα 750.000 που ήταν η τιμή εκκίνησης στα περίπου 3.000.0000 δολάρια.

Το ντουλαπάκι ουσιαστικά, αποτελεί τον προσωπικό χώρο του Κόμπι Μπράιαντ αποτελεί την πιο ακριβή πώληση αντίστοιχου αντικειμένου έβερ.

Αναμφίβολα, ποσά που αγγίζουν τα 3.000.000 μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League. Από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, οι ομάδες του Big 5, έχουν δαπανήσει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την αγορά μονάδων που έχουν ως σκοπό τους να κάνουν διαφορά στις ομάδες τους.

Ενδεικτικά από το περασμένο καλοκαίρι 3 εκατομμύρια ευρώ και άνω κόστισαν οι μετακινήσεις των Ορμπελίν Πινέδα (6.5 εκ.), Έκι Πόνσε (3.5 εκ.) Ρόμπερτ Λιούμπισιτς (4 εκ.) και Αμπουμπακαρί Κοϊτά (3.6 εκ.) για την ΑΕΚ.

Για τον Παναθηναϊκό, τα ποσά αυτά δόθηκαν για τους Τόνι Βιλένα (3 εκ.),  Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον (3 εκ.) ενώ πριν από λίγες μέρες ο Τετέ (7.25 εκ.) αποκτήθηκε έναντι ενός ποσού ρεκόρ για το «τριφύλλι».

Ο Ολυμπιακός αγόρασε με τα ίδια ή και παραπάνω χρήματα τους Φρανσίσκο Ορτέγκα (4.5 εκ.) Σαντιάγο Έσε (4 εκ.), Ζέλσον Μάρτινς (3 εκ.), Λορέντσο Πιρόλα (3 εκ.) και Κρίστοφερ Βέλντε (4 εκ.).

Όσο για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, τρία εκατομμύρια ευρώ κόστισε η μετακίνηση του Κίριλ Ντεσπόντοφ (3 εκ.) ενώ στην ίδια κλίμακα, κινήθηκαν και οι μετακινήσεις με αγορά των Φέντορ Τσάλοφ (3 εκ.) και Ταρίκ Τισουντάλι (2. εκ.). Για τον Άρη, ο Μοντσού (3.6 εκ.) προστέθηκε πρόσφατα στο ρόστερ με μεταγραφή από τη Βαγιαδολίδ έναντι ενός ποσού που ξεπερνά τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Συνεπώς, όπως γίνεται αντιληπτό υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν τρία εκατομμύρια για να προσθέσουν ένα συλλεκτικό αντικείμενο στη συλλογή τους, υπάρχουν όμως και οι ελληνικοί σύλλογοι που με αυτά τα χρήματα, μπορούν να φέρουν παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά και να έχουν άμεσο αγωνιστικό αντίκτυπο στις ομάδες τους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0