Sports Βusiness

Πόσο κόστισε τελικά ο Τετέ στον Παναθηναϊκό; Τα χρήματα στη Γαλατάσαραϊ και το «χρέος» στη Σαχτάρ!

Πόσο κόστισε τελικά ο Τετέ στον Παναθηναϊκό; Τα χρήματα στη Γαλατάσαραϊ και το «χρέος» στη Σαχτάρ!
Ο Τετέ είναι με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Το κόστος μεταγραφής του απ’ ότι φαίνεται θα ξεπεράσει τα 7 εκατ. ευρώ, με το ποσό που όφειλε ο Βραζιλιάνος στην Σαχτάρ Ντόνετσκ να λύνει τον γρίφο, στο πόσα ξόδεψαν οι «πράσινοι» για τον 24χρονο!

Ο Τετέ είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, με τους «πράσινους» να ανακοινώνουν την απόκτηση του Βραζιλιάνου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Ο 24χρονος είναι μία από τις πιο δαπανηρές μεταγραφές στην ιστορία των «πρασίνων», με την Γαλατάσαραϊ να δημοσιεύει πως ο Παναθηναϊκός δαπάνησε συνολικά 4.75 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει.

Ωστόσο, στα νούμερα που ήρθαν στο «φως» και από αυτά που ακούγονται στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές διαφορές, καθώς στη χώρα μας γίνεται λόγος για 7 εκατ. ευρώ. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η απόκλιση είναι πολύ απλός και αφορά και την Σαχτάρ Ντόνετσκ.


Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής όφειλε 2.4 εκατ. ευρώ στην ουκρανική ομάδα ως μπόνους υπογραφής, όταν έφυγε από αυτήν και πήγε στην Γαλατά, εν μέσω πολέμου. Ουσιαστικά, ήταν ένας τρόπος για ανάψει το «πράσινο φως», έστω και με λιγότερα χρήματα.

Η Σαχτάρ κέρδισε την δικαστική διαμάχη ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά δεν πήρε ποτέ τα χρήματα. Έτσι, ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να πληρώσει αυτός το απαιτούμενο ποσό, ώστε να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή!

Επομένως, αν προσθέσουμε τα 4.75 και 2.4 εκατ. ευρώ, μιλάμε για μία μεταγραφή που στοίχισε συνολικά ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από τα 7 εκατομμύρια!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0