Sports Βusiness

Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ: Πώς ο μόνιμος ελληνικός «στόχος», απέκτησε περιουσία 230 εκατομμυρίων ευρώ! (video)

Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ: Πώς ο μόνιμος ελληνικός «στόχος», απέκτησε περιουσία 230 εκατομμυρίων ευρώ! (video)

Οι συνολικές αποδοχές του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, υπολογίζονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα κι αν ξόδευε ούτε ένα εύρω την ημέρα από τα χρήματα των συμβολαίων του, το ύψος της τωρινής του περιουσίας, δεν θα μπορούσε να το φτάσει μέσω του ποδοσφαίρου! Το BN Sports σας παρουσιάζει γιατί ο 33χρονος Δανός, θα είναι ο πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα, εφόσον αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό!

Πολλές φορές και διάφορα δημοσιεύματα, τον είχαν συνδέσει με την ΑΕΚ. Φέτος, «έπαιξε» για τον ΠΑΟΚ και τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζεται ως κλεισμένος από τον Ολυμπιακό. Ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ απασχολεί συχνά τον ελληνικό Τύπο, αλλά πόσοι γνωρίζουν, πως μερικές από τις σπουδαιότερες επιτυχίες του, βρίσκονται εκτός ποδοσφαίρου;

Εννιά στους δέκα έχουν συνδέσει τον Μπρέιθγουεϊτ με την πανάκριβη μεταγραφή-έκπληξη στην Μπαρτσελόνα τον Φεβρουάριο του 2020 έναντι 18.000.000 ευρώ. Παράλληλα, είχε υπογράψει ένα μεγάλο συμβόλαιο ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ, περίπου. Τα τεράστια αυτά ποσά, όμως, δεν ήταν και από τα... μεγαλύτερα που είχε δει στη ζωή του!



Από το 2017, ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ δραστηριοποιείται στο Real Estate, μέσω της εταιρείας του, NYCE Companies, όπου έχει τη βοήθεια και του θείου του. Ξεκίνησε με ένα κεφάλαιο 750.000 ευρώ και γρήγορα, το συγκεκριμένο ποσό έγινε εκατομμύρια! Σε τέτοιο βαθμό, ώστε σήμερα, η περιουσία του Δανού ποδοσφαιριστή να υπολογίζεται στα 230.000.000 ευρώ!

Προφανώς, χρειάστηκαν και νέες επενδύσεις, σε διάφορους τομείς, όπως τα εννέα εκατομμύρια ευρώ σε ένα συγκρότημα φοιτητικών κατοικιών έξυπνης τεχνολογίας, για το Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια. Παρόμοια ακίνητα ακολούθησαν και σε άλλες περιοχές, κυρίως της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, δημιούργησε μια διαδικτυακή εφαρμογή ακινήτων για τη NYCE, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να επενδύσει σε ακίνητα για μερικές εκατοντάδες δολάρια. Ήδη από τον Ιούλιο του 2020, η εφαρμογή, που ονομάστηκε «The Robinhood of Real Estate», είχε πάνω από 500 επενδυτές.

Εκτός από τον χώρο του Real Estate, όμως, δραστηριοποιείται και σε αυτόν της μόδας και της εστίασης.

Μαζί με τη σύζυγό του, άνοιξαν το 2021 στη Βαρκελώνη, ένα εστιατόριο για vegeterian. Στόχος του, όπως είχε δηλώσει, να υπάρχει ένας χώρος για υγιεινό φαγητό, ώστε να έχουν επιλογή οι αθλητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να προσλάβουν τον προσωπικό τους σεφ. Όσον αφορά στο κομμάτι της μόδας, η σύζυγός του «τρέχει» τη σειρά ρούχων «Trente».

Επομένως, δεν μοιάζει και τόσο περίεργο, που ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ έχει βρεθεί έως και τη λίστα του Forbes για τους πλουσιότερους αθλητές, πλάι στο όνομα του άλλοτε συμπαίκτη του, Λιονέλ Μέσι.

Στόχος του, όπως είχε δηλώσει, να γίνει δισεκατομμυριούχος. Πώς θα μπορούσε να είναι άλλος; Όσα είχε αναφέρει στο «The Philadelphia Inquirer» το 2021, δίνουν πλήρη εικόνα της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του.

«Πάντα είχα αυτή την αμερικανική πλευρά και νομίζω ότι ίσως γι' αυτό η νοοτροπία μου είναι ίσως πιο αμερικανική: να κάνω μεγάλα όνειρα, να κάνω καταπληκτικά πράγματα, να σημειώνω στόχους που πετυχαίνω».

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0