Sports Βusiness

Η «μαστοριά» του Τόνι Κροος κρύβεται και στο… παπούτσι που φορά – Το ίδιο από το 2013! (video)

Η «μαστοριά» του Τόνι Κροος κρύβεται και στο…  παπούτσι που φορά – Το ίδιο από το 2013! (video)

Η κοσμοθεωρία του Τόνι Κροος για το ποδόσφαιρο είναι άκρως ρομαντική. Ο Γερμανός αρτίστας επιμένει στις παλιομοδίτικες μεθόδους του, με μία εξ’ αυτών να αφορά στην επιλογή του παπουτσιού που φορά. Παραμένει ίδια από το 2013 και στο Adidas Adipure 11 Pro κρύβεται όλη η «μαστοριά» της τέχνης του!

Το EURO του 2024 πρόκειται να είναι και ο τελευταίος χορός του παικταρά Τόνι Κροος με τα χρώματα των «πάντσερ» και εν γένει με τα χρώματα οποιασδήποτε ομάδας, καθώς ο πολύπειρος 34χρονος μέσος αποφάσισε πως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα θέσει τέλος στην τεράστια καριέρα του.

Ο Γερμανός μέσος, αποτελεί ένα ποδοσφαιρικό ίνδαλμα. Για όσα κάνει εντός γηπέδου. Για όσα κάνει εκτός αλλά και για όσα πρεσβεύει. Βλέπετε ο Γερμανός είναι ένας απόλυτα old school παίκτης, από αυτούς που εξασκούν μία ιδιαίτερη έλξη στο ποδοσφαιρικό κοινό. Και ο λόγος που θα διαβάσετε παρακάτω επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό. Τον ρομαντισμό που αποπνέει η περίπτωση Τόνι Κροος για το ποδόσφαιρο. Ο Γερμανός «κλειδοκράτορας» του κέντρου της «μανσάφτ» χρησιμοποιεί από το 2013 τα ίδια ποδοσφαιρικά παπούτσι της Adidas. Το μοντέλο Adidas Adipure 11 Pro το οποίο για τις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου εμφανίζεται κάπως παρωχημένο.

Το χαρακτηριστικό ολόλευκο δερμάτινο υπόδημα με τις τρεις ρίγες και τις χοντροκομμένες τάπες, αποτελεί την σταθερά του Κροος και το εργαλείο με το οποίο ο Γερμανός μέσος διοχετεύει όλη του τη τέχνη και τη μαστοριά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κροος αντιστέκεται στη νόρμα που θέλει τους ποδοσφαιριστές να διατηρούν πολλές από τις συνήθειές τους ίδιες, με εξαίρεση τα παπούτσια που φορούν. Πλέον κάθε νέο μοντέλο οποιασδήποτε εταιρείας συνεργάζεται με κάποιον διάσημο ποδοσφαιριστή στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Να πείσει τον πελάτη της να το φορέσει και να γίνει παγκοσμίως ευπώλητο. Και για το κάνει αυτό «ακούει» και προσαρμόζεται τις ανάγκες των πελατών του. Γίνονται κατά παραγγελία βελτιώσεις. Είτε στο πάνω σημείο, όπου απαντώνται τα κορδόνια και το υλικό πρώτης επαφής με τη μπάλα, είτε στο κάτω μέρος με την διαμόρφωση των τεχνικών χαρακτηριστικών της σόλας. Εξαρτάται από τις προτιμήσεις του ποδοσφαιριστή.

Όπως λέει, εκ των διευθυντών παγκόσμιας παραγωγής της Adidas, Μπιόργκβιν Χρέινσον, «ο Κροος μας ανάγκασε να επιμείνουμε σε αυτό το Adipure 11 Pro και το κάναμε, καθώς προετοιμάστηκε μία επετειακή εκδοχή, με χρυσή διακόσμηση στη φτέρνα ενώ φέρει και τα ονόματα των τριών παιδιών του Τόνι στη σόλα, εκεί όπου εντοπίζονται οι χαρακτηριστικές ρίγες».

 

Για όσο αγωνιζόταν δανεικός στη Λεβερκούζεν φορούσε τα Predator. Στη συνέχεια άλλαξε συνήθειες και βρήκε την «Ιθάκη» του. Μαζί με τα Predators, εκείνη την εποχή υπήρχαν τα Mercurials και τα Mizuno Wave Cup Legend τα οποία ήταν τα πιο iconic αθλητικά υποδήματα και τα παπούτσια τα οποία κατέγραψαν από τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Τόνι Κροος δεν μπήκε ποτέ στον πειρασμό να αλλάξει τα παπούτσια του. Από τη στιγμή που τα φόρεσε το 2013 δεν τα αποχωρίστηκε ποτέ. Είναι έτσι κι αλλιώς γνωστή η «καψούρα» του Κροος για τα παπούτσια που φορά, ενώ υπάρχει βίντεο που τον απεικονίζει να τα καθαρίζει επιμελώς μετά από κάποιο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα καθαρίζει, τα φροντίζει και τα λατρεύει γιατί τον βοηθούν να παίξει το ποδόσφαιρο που θέλει. Όπως ακριβώς το θέλει. Η χαρακτηριστική δερμάτινη επένδυσή τους, τον βοηθά σε αυτό το απαλό και φυσικό άγγιγμα της μπάλας, βάζοντας όση δύναμη επιθυμεί και διατηρώντας στα πόδια του τον έλεγχο της μπάλας. Και ο Χρέινσον λέει πως είναι το υλικό αυτό που κάνει τον Κροος τόσο επίμονο στη χρήση αυτού του μοντέλου, καθώς δίνει προτεραιότητα στο άγγιγμα και την επαφή με την μπάλα. «Αισθάνεται σιγουριά» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και στο The Athletic.

Όπως λέει ο ίδιος τα παπούτσια αυτά έχουν και σημαντικά μειονεκτήματα, καθώς το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα είναι νερόφιλο και σε υγρές συνθήκες τα καθιστά πολύ βαριά. Πολύ βαρύτερα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Επίσης, οι τάπες που διαθέτουν, φέρουν πάνω τους τεχνολογία άλλης εποχής και δεν έχουν την ιδανική επαφή με τον αγωνιστικό χώρο, είτε μειονεκτούν σε ταχύτητα. Συνθήκες που βάζουν δυσκολίες που δεν δείχνουν να επηρεάζουν και να πτοούν τον Κροος.

Ο Τόνι Κροος ανήκει σε ένα ξεχωριστό κλαμπ, που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο ως τέχνη και ως διασκέδαση και λιγότερο σαν μπίζνα. Θα λείψει πολύ από το ποδόσφαιρο ενόσω οι μέρες για το ποδοσφαιρικό του μετρούν πλέον αντίστροφα.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0