Sports Βusiness

Η ΑΕΚ πήρε το 220% από τον Πόνσε, σε ένα deal που χρειάστηκε ενάμιση συν... τρεις μήνες! (video)

Η ΑΕΚ πήρε το 220% από τον Πόνσε, σε ένα deal που χρειάστηκε ενάμιση συν... τρεις μήνες! (video)
Το deal της ΑΕΚ με τη Ντάιναμο Χιούστον για τον Έκι Πόνσε, βγάζει κερδισμένες και τις δύο πλευρές. Αλλά αυτήν της «Ένωσης», αρκετά παραπάνω!
Η πραγματική είδηση το απόγευμα της Παρασκευής (14/06), δεν ήταν η επισημοποίηση της μεταγραφής του Έκι Πόνσε από την ΑΕΚ στη Ντάιναμο Χιούστον. Η ουσία βρισκόταν στο ποσό της πώλησης!

Από τις πρώτες πληροφορίες και μόνο, ήταν δεδομένο, πως εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο 27χρονος Αργεντίνος φορ θα είναι η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ, ξεπερνώντας τα πέντε εκατομμύρια ευρώ της Σέλτικ για τον Βασίλη Μπάρκα, το καλοκαίρι του 2020.

Εν τέλει, όπως φαίνεται το deal «κλείνει» σε ένα ποσό κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ! Κάτι που σημαίνει, πως το κέρδος της ΑΕΚ είναι τεράστιο.



Συγκεκριμένα, πέρυσι δαπανήθηκαν 4.5 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του Πόνσε από την Έλτσε. Φέτος, εκτός των χρημάτων που έβγαλε από τα ταμεία της τότε, δηλαδή του 100%, η «Ένωση» λαμβάνει άλλα τόσα, δηλαδή το 200%, συν ένα εκατομμύριο, που ανεβάζει το ποσοστό στο 220%!

Προφανώς, το ακριβές ποσό θα είναι γνωστό εντός της επόμενης εβδομάδας, αλλά όπως φαίνεται, η απόκλιση θα είναι μικρή.

Κι όλα αυτά, μέσα σε έναν χρόνο. Αλλά για να είμαστε ακριβείς, όσα ανέβασαν κατακόρυφα την αξία του Έκι Πόνσε, έγιναν σε ένα... τρίμηνο: από τις αρχές του 2024, έως τον Απρίλιο περίπου, όταν σκόραρε κατά ριπάς, πριν περάσει τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές των Play Offs της Stoiximan Super League, δίχως γκολ.

Εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν το κομβικό, ώστε να ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του, αφού από τις 21 Ιανουαρίου, έως τις 24 Απριλίου του τρέχοντος έτους, βρήκε 13 φορές δίχτυα, από τις 16 συνολικά, εντός της σεζόν.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0