Sports Βusiness

Κιλιάν Εμπαπέ: Μόνο... τόσα εκατομμύρια ευρώ θα κερδίζει ετησίως στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Κιλιάν Εμπαπέ: Μόνο... τόσα εκατομμύρια ευρώ θα κερδίζει ετησίως στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το συμβόλαιό του στη Ρεάλ Μαδρίτης είναι το υψηλότερο στην ομάδα. Ακόμη κι έτσι όμως, παραμένει πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχε εξασφαλίσει στο Παρίσι. Σε βάθος πενταετίας ωστόσο, ο Κιλιάν Εμπαπέ θα λογίζεται… σωστός μεγιστάνας!

Προτού καλά καλά μπει ο Ιούνιος, η «Βασίλισσα» τάραξε τα ποδοσφαιρικά νερά, κάνοντας επίσημη την συμφωνία που προϋπήρχε με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα ώστε η μετακίνηση του Εμπαπέ να επισκιαστεί από κάποιον άλλον ποδοσφαιριστή ή κάποια άλλη ποδοσφαιρική εξέλιξη.

Δεν είναι μόνο η τρομακτική ομάδα που αυτή τη στιγμή... οικοδομείται στη Μαδρίτη με την απόκτηση του Γάλλου παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά ακόμη υπ’ όψιν θα πρέπει να ληφθούν και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, τα οποία είναι διόλου αμελητέα.

Και αυτό διότι το συμβόλαιο στο οποίο ο Γάλλος έβαλε την υπογραφή του, τον καθιστά τον πλέον ακριβοπληρωμένη ποδοσφαιριστή του ρόστερ.

 Ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Μαδριλένους» ήτοι μέχρι τον Ιούνιο του 2029 και ετησίως θα βλέπει τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει» κατά 15 εκατομμύρια ευρώ (βάσει συμβολαίου). Με το πέρας του συμβολαίου του, τα χρήματα που θα εισπράξει θα έχουν αγγίζει τα 75 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.

Μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός πως ο Κιλιάν Εμπαπέ αναμένεται να εισπράξει και μπόνους εγγραφής. Το οποίο κι αυτό δεν είναι αμελητέο, καθώς αγγίζει τα 100.000.000 ευρώ!

Επιπρόσθετα, με δεδομένο πως ο Εμπαπέ διατηρεί το 80% των δικαιωμάτων προβολής της εικόνας του, η ετήσια αμοιβή του αναμένεται να αγγίξει τα 77,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε βάθος πενταετίας δηλαδή, τα χρήματα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 355 εκατομμύρια ευρώ.

Λιγότερα από όσα έπαιρνε στην Παρί (περίπου 200.000.000 ετησίως) και ελαφρώς λιγότερα από όσα «καθάριζε» ο Λιονέλ Μέσι ως παίκτης των «μπλαουγκράνα» (περίπου 88 εκατομμύρια ευρώ).

Όλα αυτά για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος, δίχως να καταβληθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν ούτε ένα ευρώ από τη νυν ομάδα του Γάλλου παικταρά.

Αναμφίβολα, τα νούμερα «ζαλίζουν» και σε έναν βαθμό θα μπορούσαμε να πούμε πως… προκαλούν.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0