Sports Βusiness

Το U.S. Open φέρνει την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό ένα… βήμα πιο κοντά

Το U.S. Open φέρνει την ισότητα των φύλων στον αθλητισμό ένα…  βήμα πιο κοντά

Ο γυναικείος αθλητισμός με την πάροδο των χρόνων έχει ξεκινήσει και γιγαντώνεται. Στα έσοδα των αθλητών όμως υπάρχει ακόμα ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα και το U.S. Open κάνει την πρώτη σπουδαία κίνηση για τον εκμηδενισμό της διαφοράς αυτής.

Τα χρόνια που ο επαγγελματικός αθλητισμός ήταν αντρικό «μονοπώλιο» έχουν περάσει προ πολλού. Πλέον σε τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, στίβο και πολλά πολλά ακόμη αθλήματα, οι γυναίκες έχουν... εισβάλει για τα καλά δημιουργώντας νέο ενδιαφέρον.

Το μεγάλο και μόνιμο παράπονο όμως που κυριαρχεί στις τάξεις του επαγγελματικού αθλητισμού είναι το οικονομικό χάσμα που επικρατεί μεταξύ των δύο φύλων. Σίγουρα η ακροαματικότητα του κάθε αθλήματος συμβαδίζει και με τις πληρωμές των αθλητών.

Could a Merger of Men's and Women's Tennis Come Out of This Hiatus? - The  New York Times

Το κοινό που παρακολούθησε το Μουντιάλ του Κατάρ το περασμένο Δεκέμβριο ήταν πολλαπλές φορές μεγαλύτερο από τους τηλεθεατές που απολαμβάνουν το Μουντιάλ Γυναικών που πραγματοποιείτε αυτήν την στιγμή στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Επομένως και οι εισπράξεις της εκάστοτε διοργάνωσης έχουν την αντίστοιχη απόσταση.

Ireland knocked out of FIFA Women's World Cup after defeat by Canada, Japan  beat Costa Rica, Spain defeat Zambia - ABC News

Το U.S. Open όμως πήρε μία απόφαση που θα συζητηθεί, με την πλειοψηφία των απόψεων να συμφωνεί με την πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Το U.S. Open θα αποτελέσει το πρώτο αθλητικό γεγονός στο οποίο οι άντρες και οι γυναίκες θα έχουν ίσες οικονομικές απολαβές. Συγκεκριμένα ο νικητής της εκάστοτε κατηγορίας θα λάβει το χρηματικό έπαθλο των 3 εκατομμυρίων ευρώ. Γενικά το συνολικό χρηματικό ποσό «φούσκωσε» από τα 60 στα 65 εκατομμύρια, αλλά η είδηση που... τραβάει τα βλέμματα αφορά την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, από οικονομικής άποψης τουλάχιστον.


Σιγά σιγά αναμένεται και τα υπόλοιπα αθλήματα να ξεκινήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες βοηθώντας περαιτέρω στην ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.


Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0