Sports Βusiness

Άντονι Ντέιβις: Το τεράστιο συμβόλαιο που… συρρικνώθηκε και η επική αντίδραση του Αντετοκούνμπο!

Άντονι Ντέιβις: Το τεράστιο συμβόλαιο που… συρρικνώθηκε και η επική αντίδραση του Αντετοκούνμπο!

Κάτοικος «Staples Center» θα παραμείνει και για τα επόμενα τρία χρόνια ο Άντονι Ντέιβις υπογράφοντας μυθικό συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς το οποίο σιγά-σιγά έχασε την… αίγλη του.

Ο Άντονι Ντέιβις έγραψε ιστορία, αφού η τριετής συμφωνία που έκανε με τους «λιμνανθρώπους» θα αγγίζει τα 186 εκατομμύρια δολάρια έχοντας ήδη 84 να μένουν στο συμβόλαιό του φτάνοντας συνολικά τα 270 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως ο ετήσιος μισθός του θα είναι στα 62 εκατομμύρια δολάρια κάτι που τον κάνει αυτόματα τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Οι Λέικερς μετά και τις μεταγραφές του χειμώνα δυνάμωσαν ποιοτικά το ρόστερ τους και ανέβασαν ταχύτητα στα play offs φτάνοντας ως τους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. Ο 30χρονος σέντερ πραγματοποίησε μία από τις πιο «υγιείς» σεζόν του, αφού ταλαιπωρούταν τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς σκοράροντας με αριθμούς double double με 25.9 πόντους και 12.5 ριμπάουντ μέσο όρο.

Μετά τα εφτά χρόνια πορείας του Ντέιβις στη Νέα Ορλεάνη, που τον επέλεξε στην πρώτη θέση του ντραφτ του 2012, ετοιμάζεται να μπει στον πέμπτο χρόνο κοινής παρουσίας με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Λέικερς και δεν λέει να το «κουνήσει» από εκεί.

Αυτό που έχει προκαλέσει εντύπωση και οδήγησε τον Άντονι Ντέιβις στο να «φιγουράρει» στα πρωτοσέλιδα δεν είναι άλλο από την μείωση στην οποία θα υποπέσει το ποσό του συμβολαίου του που φτάνει το 61%. Συγκεκριμένα οι φόροι που επιβάλλονται στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού είναι τέτοιοι που του «κόβουν» από τις ετήσιες απολαβές 38 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό σημαίνει πως ο «Φρύδιας» θα λαμβάνει 24 εκατομμύρια αντί για 62 που υπολογιζόταν στην αρχή. Τελικά δεν… λήστεψε αυτός την τράπεζα, αλλά η τράπεζα τον Ντέιβις! Έτσι, ενώ μπορεί να φαίνεται σαν να έγινε ένας από τους πλουσιότερους παίκτες στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, καταλήγει στο τέλος της μέρας  να παίρνει λιγότερα από τα μισά από αυτά τα 62 εκατομμύρια δολάρια που υπολόγιζε.

Αυτό είναι κάτι που δεν θα είχε υποστεί ο Ντέιβις αν επέλεγε να αγωνιστεί για κάποια άλλη ομάδα μεταξύ των Χιτ, Μάτζικ, Μάβερικς, Ρόκετς, Γκρίζλις και Σπερς, αποταμιεύοντας σχεδόν 20 εκατομμύρια περισσότερα!

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε εντύπωση και στον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο που τουίταρε με το χαρακτηριστικό χιούμορ του πως δεν έχει ιδέα ποιοι είναι οι φόροι ονόματι «FICA» (που σχετίζεται με την Ομοσπονδιακή ασφάλιση) και «Jock», ενώ αναρωτήθηκε αν μπορούν να παίξουν μπάσκετ!

Όσον αφορά τον φόρο Jock, είναι επίσης γνωστός ως φόρος «Μάικλ Τζόρνταν». Εφαρμόστηκε το 1991 στην Καλιφόρνια (που έχει τους υψηλοτέρους φόρους) και προοριζόταν ως μια μορφή… εκδίκησης. Αφού ο Τζόρνταν και οι Μπουλς νίκησαν τους Λέικερς στους τελικούς του ΝΒΑ, η πολιτεία αποφάσισε να εφαρμόσει τον φόρο «Jock», φορολογώντας τους επισκέπτες διασκεδαστές και τους επαγγελματίες αθλητές που έχουν υψηλά εισοδήματα. Από τότε, έχει επιβληθεί σε πολλές διαφορετικές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου και του Γουινσκόνσιν, όπου ο «Greek Freak» παίζει για τους Μιλγουόκι Μπακς.

Ήταν σίγουρα μία από τις πιο κωμικές αντιδράσεις αυτή του Αντετοκούνμπο που όμως είναι συνηθισμένος τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι NBAers στις υπερβολικές φορολογικές περικοπές.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0