Sports Βusiness

Το αγωνιστικό «θαύμα» της Ρέξαμ δεν είναι τίποτα μπροστά στην οικονομική… εκτόξευση της!

Το αγωνιστικό «θαύμα» της Ρέξαμ δεν είναι τίποτα μπροστά στην οικονομική… εκτόξευση της!

Η Ρέξαμ από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην League Two, μετά από 15 χρόνια. Η αγωνιστική απογείωση της ομάδας μπορεί να είναι «συγκινητική», όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την οικονομική της εξέλιξη.

Η Ρέξαμ έχει δημιουργήσει τον τελευταίο χρόνο πολλούς ένθερμους οπαδούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η ιστορική ομάδα από την Ουαλία πήρε την μεγάλη πρόκριση για την League Two μετά από 15 χρόνια σε μία σεζόν που θα ζήλευε μέχρι και το Hollywood.

Φέτος οι Ουαλοί ξεπέρασαν τους 100 βαθμούς στο πρωτάθλημα της National League, ενώ στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής με την Νοτς Κάουντι ο Μπεν Φόστερ έπιασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού για να κρατήσει το 3-2 υπέρ της ομάδας του.



Η Ρέξαμ αποκτήθηκε από τους κινηματογραφικούς αστέρες, Ράιαν Ρένολντς και Ρομπ ΜακέλενεΪ το 2020 με ένα ποσό ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να μεταλλάξουν όλη την ομάδα, σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Why did Ryan Reynolds and Rob McElhenney buy Wrexham? | FourFourTwo


Οι δύο ηθοποιοί βοήθησαν την ομάδα με μία γενναία οικονομική ενίσχυση, αυτό όμως που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το πόσο έχει εξελιχθεί το κλαμπ, με τα έσοδα του να αυξάνονται κατακόρυφα.

Η Ρέξαμ πλέον έχει καταφέρει μέσω της ζήτησης των εισιτηρίων, τα καινούργια διαφημιστικά συμβόλαια, αλλά και την εικόνα της (που πλέον έχει παγκόσμια αναγνώριση) να απογειώσει τα έσοδα της με τους δύο ιδιοκτήτες να «τρίβουν τα χέρια» τους.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας μόλις σε ένα χρόνο εκτοξεύθηκαν. Την χρονιά 2020/2021 τα εισιτήρια ήταν κάτω από τα 5.900 ενώ την επόμενη σεζόν (2021/2022) ξεπέρασαν τα 7.100.

Όσον αφορά τα εμπορικά έσοδα της ομάδας τα νούμερα πραγματικά συγκλονίζουν σε ένα διάστημα μόλις μερικών μηνών. Η αύξηση που έγινε ξεπερνάει το 400% διαλύοντας τις προσδοκίες και των πιο αισιόδοξων.



Σε όλα αυτά βέβαια βοηθάει και φήμη που έχει αποκτήσει το όνομα της Ρέξαμ όπου έχει αρχίσει να κάνει τον γύρω του κόσμου. Σίγουρα σε αυτό έχει συμβάλλει και μεγάλη αναγνωρισιμότητα των ιδιοκτητών της όπως και η νέα σειρά «Welcome to Wrexham», δεν είναι όμως μόνο αυτά.

Watch Welcome to Wrexham Streaming Online | Hulu (Free Trial)


Οι ακόλουθοι στα social media της ομάδας έχουν φτάσει στον «ουρανό». Στις πλατφόρμες του Twitter, TikTok, Instagram, Facebook και Youtube έχουν σημειώσει όλα μία ποσοστιαία αύξηση άνω του 100% μέσα σε 16 μήνες.



Τρομερά νούμερα που κανείς δεν θεωρούσε εφικτά μέχρι να πραγματοποιηθούν από μία ομάδα που μόλις πήρε την άνοδο από την 5η κατά σειρά κατηγορία της Αγγλίας.



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0