Sports Βusiness

Premier League: Η Star India συνεχίζει με τους Άγγλους μέχρι το 2025 και τα δισεκατομμύρια μαζεύονται!

Premier League: Η Star India συνεχίζει με τους Άγγλους μέχρι το 2025 και τα δισεκατομμύρια μαζεύονται!

Μια σημαντική συμφωνία που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνουν πολύ κερδισμένες μεταξύ άλλων και οι ομάδες της Premier League.

Φαίνεται ότι η αξία των ινδικών δικαιωμάτων κρίκετ είναι το μόνο πράγμα που αυξάνεται στην Ινδία. Τα περισσότερα από τα άλλα αθλητικά δικαιώματα είτε δεν συνάπτουν συνεργασίες με τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είτε οι αξίες έχουν πέσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Disney Star, ωστόσο, φέρεται να ανανέωσε τη συμφωνία της με την Premier League τον Φεβρουάριο, με τις τιμές της να πέφτουν ξανά για το πρωτάθλημα κατά 25%. Συγκεκριμένα ο αθλητικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας επέκτεινε τη συμφωνία για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης για τον επόμενο κύκλο τριών σεζόν – από το 2023-2024 έως 2025-2026.

Στις τελευταίες τρεις σεζόν η τιμή της Premier στην Ινδία έχει σχεδόν χάσει το 65% της αξίας. Από την άλλη η Star Sports πριν από τρία χρόνια είχε υπογράψει τη συμφωνία για την επέκταση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της Premier League για την ινδική υποήπειρο, με μείωση έως και 20% στην αξία της προηγούμενης χρονιάς.

Οι αξίες μειώνονται στην Ινδία, οι διαφημίσεις εκτοξεύονται σε άλλες παγκόσμιες αγορές

Η Premier League είχε επιβεβαιώσει τις περισσότερες από τις παγκόσμιες συμφωνίες για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους 3-6 μήνες. Η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό για το αγγλικό πρωτάθλημα θα είναι μεγαλύτερη από το εγχώριο συμβόλαιο για πρώτη φορά, αρχής γενομένης από την επόμενη σεζόν! Μάλιστα οι νέες συμφωνίες, παρά τη διάβρωση της αξίας στην Ινδία, ανέβασαν το συνολικό πακέτο στις 10,4 δισεκατομμύρια λίρες.

Τα ξένα τηλεοπτικά δικαιώματα ανέρχονται πλέον σε 5,3 δισ. για τις σεζόν 2022 έως 2025 σε σύγκριση με τα 5,1 δισ. που κατέβαλαν οι Sky Sports, BT Sport και Amazon Prime την ίδια περίοδο.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης, οι νικητές της Premier League της επόμενης σεζόν θα λάβουν χρηματικό έπαθλο 176 εκατομμυρίων λιρών. Απεναντίας ο τελευταίος σύλλογος βάζει στα ταμεία του 106 εκατομμύρια, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική άνοδο από τις 153 και 96 εκατομμύρια λίρες αντίστοιχα που θα δοθούν σε αυτούς τους συλλόγους αυτή τη σεζόν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0