Sports Βusiness

Μάντσεστερ Σίτι και Sony ετοιμάζουν το πρώτο εικονικό γήπεδο στο Metaverse

Μάντσεστερ Σίτι και Sony ετοιμάζουν το πρώτο εικονικό γήπεδο στο Metaverse

Το «Etihad» ετοιμάζεται να μεταφερθεί στον εικονικό κόσμο της Facebook, με τη Μάντσεστερ Σίτι να «ντεμπουτάρει» στο Metaverse.

Σχετικά Άρθρα

Πρωτοπόρος γίνεται η Μάντσεστερ Σίτι έχοντας στόχο να μεταφέρει το «Etihad» στο εικονικό περιβάλλον της Facebook, βάζοντας το ποδόσφαιρο στον κόσμο του metaverse. Με αυτό τον τρόπο οι φίλαθλοι των «Σίτιζενς» από όλο τον κόσμο θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τα παιχνίδια στο Μάντσεστερ.

Για τη συνεργασία της Μάντσεστερ Σίτι με τη Sony έχει υπογραφεί τριετές συμβόλαιο, με το project να βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Το metaverse είναι μια έκδοση εικονικής πραγματικότητας του διαδικτύου, με τους συμμετέχοντες να μπορούν να το εξερευνήσουν ως ψηφιακά avatar. Υπάρχουν εντυπωσιακά σχέδια, όπου οι οπαδοί θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν τους παίκτες στο metaverse και να αγοράζουν προϊόντα που δεν υπάρχουν στην πραγματική ζωή!

Το πιο δελεαστικό σενάριο είναι πως στο μέλλον οι οπαδοί θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά αγώνες από τον καναπέ τους σαν να βρίσκονται στο γήπεδο! Εφόσον συμβεί αυτό, οι σύλλογοι θα μπορούν να δημιουργούν τα δικά τους τηλεοπτικά πακέτα και να τα πουλάνε με τον τρόπο που επιθυμούν. Αυτό που κάνουν σε πρώτη φάση Μάντσεστερ Σίτι και Sony είναι η διερεύνηση για το πως μπορούν οι οπαδοί να συναντηθούν στο metaverse, να αλληλεπιδράσουν, πόσο χρόνο θα περάσουν εκεί, αν θα αγοράσουν εικονικά αντικείμενα που υφίστανται μόνο στον εικονικό κόσμο.

Η εξέλιξη σε πολλούς τομείς της ζωής είναι ραγδαία και το metaverse μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αποφασισμένη να εξερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και να χαράξει ένα νέο δρόμο που στο παρελθόν θα έμοιαζε με σενάριο επιστημονικής φαντασίας…

Αλέξανδρος Καρατσενίδης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0