Sports Βusiness

Super Bowl: Μήπως οι ηττημένοι δεν είναι τελικά… αδικημένοι; – Χιλιάδες δολάρια στο ταμείο των Bengals!

Super Bowl: Μήπως οι ηττημένοι δεν είναι τελικά… αδικημένοι; – Χιλιάδες δολάρια στο ταμείο των Bengals!

Ενώ μόνο μία ομάδα μπόρεσε να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο στο Super Bowl, τόσο οι Rams όσο και οι Bengals έφυγαν από το γήπεδο με γεμάτα τα ταμεία τους.

Έπειτα από έναν συναρπαστικό αγώνα οι Rams οδηγήθηκαν στη νίκη με 23-20 επί των Cincinnati Bengals, προκειμένου να πάρουν τον τίτλο του Super Bowl. Αυτό αποτέλεσε ένα επεισοδιακό τέλος στην σεζόν, με την ομάδα του Λος Άντζελες να ρίχνει την αυλαία μέσα στο νέο της σπίτι, το SoFi Stadium των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Αλλά οι Rams θα πάρουν περισσότερα από το τρόπαιο Vince Lombardi και το γόητρο της νίκης, με τα χρήματα να έρχονται προς τον δρόμο της. Βέβαια ούτε οι Bengals θα πάνε σπίτι με άδεια χέρια, αφού θα λάβουν επίσης ένα μπόνους για να παίξουν στο παιχνίδι της Κυριακής (20/02).

Με τι ποσό αμείβονται οι νικητές;

Κάθε μέλος της ομάδας Rams θα λάβει 150.000 $, γεγονός που αποτελεί μια αύξηση 20.000 $ από το μπόνους του περασμένου έτους, όταν τα Bucs κατέκτησαν τον τελικό και κέρδισαν από 130.000 το κάθε μέλος!

Οι πρωταθλητές της επόμενης χρονιάς θα πάρουν ακόμα περισσότερα. Το συμβόλαιο των παικτών του NFL προβλέπει ετήσια αύξηση του μπόνους, με την πληρωμή του επόμενου έτους να ανεβαίνει στα 157.000. Μέχρι το 2030, οι νικήτριες ομάδες θα πάρουν στο σπίτι τους 228.000 δολάρια.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις ως προς το ποιος παίρνει το πλήρες μπόνους. Οι παίκτες στη λίστα «ενεργών» και «ανενεργών» της ομάδας που ήταν στο ρόστερ μόνο για λιγότερο από τρία παιχνίδια πριν από το Super Bowl δικαιούνται μόνο το μισό ποσό.

Επιπλέον ένας νεοφερμένος παίκτης που τραυματίζεται κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και, επομένως, αποβάλλεται από αυτές τις λίστες, θα λάβει το μισό μπόνους ενώ όσοι τραυματίζονται στην preseason θα πάρουν το ένα τέταρτο. Εν αντιθέσει οι βετεράνοι παίκτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου θα λάβουν ολόκληρο το ποσό.

Πόσα χρήματα έβαλαν στο ταμείο οι ηττημένοι;

Η ηττημένη ομάδα δεν θα πάει σπίτι της με το τρόπαιο, αλλά θα κερδίσει κάποια μετρητά που θα βοηθήσουν να απαλύνει η ήττα της. Οι Bengals θα λάβουν τα μισά από αυτά που κέρδισαν οι αντίπαλοι, ήτοι 75.000 δολάρια. Αυτό αποτελεί μια αύξηση 10.000 από το 2020.

Ξανθίππη Δασακλάκη

www.bnsports.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0