Sports Βusiness

Η Γιουβέντους σάρωσε στις μεταγραφές χωρίς ουσιαστικά να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα!

Η Γιουβέντους σάρωσε στις μεταγραφές χωρίς ουσιαστικά να χρειαστεί να ξοδέψει χρήματα!
Μπορεί η Γιουβέντους να αγόρασε τους Βλάχοβιτς και Ζακάρια αλλά ουσιαστικά δεν πρόκειται να βγάλει ευρώ από τα ταμεία της αφού οι πωλήσεις του Ιανουαρίου καλύπτουν το κόστος των μεταγραφών της.
Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης

Αλλιώς είχε ξεκινήσει ο Ιανουάριος για την Γιουβέντους και αλλλιώς ολοκληρώθηκε.

Με τα οικονομικά του συλλόγου να μην βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (ο ισολογισμός της προηγούμενης χρονιάς έκλεισε με τεράστια απώλεια) οι «μπιανκονέρι» είχαν αποφασίσει να μην κινηθούν κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Μάλιστα, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε ξεκαθαρίσει προς τους οπαδούς της ομάδας να μην περιμένουν τίποτα απολύτως και πως η Γιουβέντους θα συνεχίσει όπως είναι μέχρι το τέλος της σεζόν.

Άλλωστε μόλις τον Σεπτέμβριο η ομάδα είχε ανακοινώσει ζημιά 210 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση κεφαλαίου ύψους 400 εκατ. ευρώ για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στα αποτελέσματα τους και να υπάρξει ένα νέο πενταετές σχέδιο ανάπτυξης.

Η Exor, ο πλειοψηφικός μέτοχος της Γιουβέντους, έδωσε στον σύλλογο 75 εκατ. ευρώ - που, κατά σύμπτωση, θα είναι σχεδόν όσα λεφτά θα κοστίσει η απόκτηση του Ντούσαν Βλάχοβιτς από την Φιορεντίνα.

vlahovicjuve.jpg

Η ίδια όμως βλέποντας πως οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές ώστε να κάνει το μπαμ αποφάσισε να κάνει την μεγάλη κίνηση. Αφορμή γι αυτό ήταν το ντέρμπι με την Μίλαν στις 23 Ιανουαρίου. Σε αυτό το ματς οι παίκτες του Αλέγκρι δεν έκαναν ούτε ένα σουτ στην εστία των «ροσονέρι», φανερώνοντας το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει το μεγάλο μπαμ και άμεσα να κινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Βλάχοβιτς ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της Φιορεντίνα παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι με μικρότερο ποσό από αυτό που δαπάνησε τώρα.

Οι «μπιανκονέρι« ήρθαν σε συμφωνία με τους «βιόλα» έναντι 70+10 εκατ. ευρώ γνωρίζοντας πως αποκτούν έναν ποδοσφαιριστή για την επόμενη δεκαετία που μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της ομάδας. Παράλληλα, όμως είδαν και άλλες ευκαιρίες και μία από αυτές ήταν και ο διεθνής Ελβετός μέσος Ντένις Ζακάρια από τη Γκλάντμπαχ, δίνοντας στη γερμανική ομάδα 4,5 εκατ. ευρώ. Συν άλλα 4,1, τα οποία πάνε για τροφεία κλπ.

Την ίδια ώρα η Γιουβέντους είχε βάλει το πλάνο για να ξεφορτωθεί ποδοσφαιριστές που δεν υπολόγιζε. Αυτό όμως που θα ακολουθούσε δεν θα το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της. Και αυτό γιατί κατάφερε να βρει λύση να αποχωρήσουν όσοι ήταν στην μαύρη λίστα, αλλά όχι μόνο αυτό, αλλά αυτοί ουσιαστικά να καλύψουν τις δύο μεταγραφικές κινήσεις της ειδικά, αυτή που κόστισε αρκετά, του Βλάχοβιτς.

Έχοντας ως «σύμμαχο» - αν μπορεί κανείς να πει την λέξη αυτή - την Τότεναμ στην οποία έχει αναλάβει γενικό κουμάντο ο πρώην Διευθυντής Ποδοσφαίρου της ιταλικής ομάδας, Φάμπιο Παράτιτσι, κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία της με όσα λεφτά χρειάζονταν ώστε να αναπληρωθούν πλήρως αυτά που δαπανήθηκαν για τις μεταγραφές!

kulusevski_1.jpg

Ο Μπεντανκούρ πουλήθηκε στην Τότεναμ για 19+6 εκατ. ευρώ, ενώ ο Κουλουσέφσκι παραχωρήθηκε δανεικός στην ίδια ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2023 για 10 εκατ. ευρώ και σε περίπτωση που την επόμενη σεζόν οι Λονδρέζοι τερματίσουν στην πρώτη 4άδα, θα υπάρξει υποχρεωτική αγορά για άλλα 35 εκατ. ευρώ. Την πόρτα της εξόδου είδε και άλλος ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος στο Τορίνο είχε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια. Ο λόγος για τον Ράμσεϊ, ο οποίος συνεχίζει στην Ρέιντζερς, με την Γιουβέντους να τσοντάρει ένα μικρό μέρος του συμβολαίου του. Οι Σκωτσέζοι, παράλληλα, έχουν οψιόν αγοράς, η οποία γίνεται ρήτρα υποχρεωτικής αγοράς σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Αν προσθέσει όλα αυτά τα ποσά, οι «μπιανκονέρι» από τρεις ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν από την τεχνική ηγεσία θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή θα έχουν ξοδέψει για Βλάχοβιτς και Ζακάρια. Καθόλου άσχημα για μια ομάδα που πριν 15 ημέρες έλεγε ότι δεν θα κάνει μεταγραφή αφού το ταμείο είναι μείον.

ramsey_1_1.jpg

Το σίγουρο είναι ότι στην Ιταλία δημιουργείται μια νέα αίσθηση ότι η Γιουβέντους ετοιμάζεται να μπει ξανά στο παιχνίδι με μια νέα ημέρα για μια ομάδα που πολλοί φοβόντουσαν πως είχε αρχίσει να πέφτει σε ένα βαθύ σκοτάδι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0