Sports Βusiness

Πετροδόλαρα υπάρχουν, όχι μόνο για τη Νιούκαστλ, αλλά και για το Golf’s Asian Tour!

Πετροδόλαρα υπάρχουν, όχι μόνο για τη Νιούκαστλ, αλλά και για το Golf’s Asian Tour!

Η LIV Golf Investments, εταιρεία που υποστηρίζεται από το Σαουδαραβικό fund της PIF, που ηγήθηκε στην απόκτηση της Νιούκαστλ, ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει δέκα νέα events του Golfs Asian Tour!

Οι επενδύσεις τη PIF δεν σταματούν στο ποδόσφαιρο, αλλά φτάνουν έως το γκολφ!

Το εν λόγω σαουδαραβικό fund ανακοίνωσε πως θα υποστηρίξει τη νεοσύστατη LIV Golf Investments, στην προσπάθειά της να δημιουργήσει 10 νέα events, τα οποία αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τον αριθμό των event του Asian Tour στα 25 από το 2022.

Η πραγματοποίηση αυτού του στόχου έγινε εφικτή μετά τη... γενναιόδωρη επένδυση, ύψους 200 εκατ. δολαρίων από την PIF. Μάλιστα, τα χρήματα αναμένεται να χρησιμοποιηθούν και για τα έπαθλα των διοργανώσεων.

Ο Αυστραλός, Greg Norman, πρώην Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης στο γκολφ στα '80s και '90s, ανέλαβε χρέη CEO της LIV και δήλωσε:

«Αυτή είναι μόνο η αρχή! Η LIV Golf Investments εξασφάλισε ένα μεγάλο ποσό, που θα της ανοίγει νέους ορίζοντες. Πάντοτε υπήρξα αρωγός της προσπάθειας να διαδοθεί περαιτέρω το γκολφ στην Ασία, εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Το Asian Tour θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ‘κοιμώμενος γίγαντας’ με υψηλές προοπτικές και προσδοκίες».

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη διοργάνωση επιστρέφει μετά από 18 μήνες, αφού είχε αναβληθεί λόγω κορονοϊού. Η αρχή θα γίνει από την Ταϊλάνδη, μέσω δύο τουρνουά, που θα πραγματοποιηθούν πριν το τέλος του 2021!


Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0