Retro Stories

Ρόμπι Φάουλερ: Το χατ-τρικ κόντρα στην Άρσεναλ δεν ήταν «τέλειο», αλλά είχε την… τιμητική του (video)

Ρόμπι Φάουλερ: Το χατ-τρικ κόντρα στην Άρσεναλ δεν ήταν «τέλειο», αλλά είχε την… τιμητική του (video)
Ο Ρόμπι Φάουλερ μπορούσε να σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό αποδεικνύεται και από τα «τέλεια» χατ-τρικ που είχε σημειώσει με την Λίβερπουλ. Ωστόσο, απέναντι στην Άρσεναλ το έκανε… διαφορετικά, «έγραψε» ιστορία στην Premier League και μονάχα ένας άλλος βαμμένος στα… κόκκινα κατάφερε να τον ξεπεράσει.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει μέσα σε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Από το να δει ένα σύντομο βίντεο στο YouTube, έως το να φτιάξει κάτι για να φάει, όμως κάποιοι μπορούν να «πετύχουν» πολλά περισσότερα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Ο Ρόμπι Φάουλερ είναι ένας από αυτούς, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ απέναντι στην Άρσεναλ και ας μην ήταν αυτό ένα από τα τρία «τέλεια» χατ-τρικ που κατέγραψε στην καριέρα του στο «Νησί».

Ο Άγγλος επιθετικός «ανακαλύφθηκε» στα μισά της σεζόν 1993/94 και στις αρχές της επομένης είχε αρχίσει ήδη να καθιερώνεται στην ομάδα. Κάπως έτσι ήρθε μία ημέρα σαν την σημερινή (28/08) το 1994, ένα κρίσιμο παιχνίδι της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ στο «Άνφιλντ».

Η αναμέτρηση ήταν στο 0-0, έως ότου ο Φάουλερ το πήρε… πάνω του και φρόντισε σε λιγότερο από πέντε λεπτά να «ξεράνει» την αντίπαλο του, με κάθε ένα τελείωμά του να αναδεικνύει την εκτελεστική του δεινότητα.

Το πρώτο γκολ ήρθε μερικά δευτερόλεπτα προτού συμπληρωθεί το 25ο λεπτό, αφού επωφελήθηκε την ολιγωρία στην άμυνα των «κανονιέρηδων». «Θυμάμαι την σέντρα και την μπάλα μετά το λάθος του Σίμαν και της άμυνας να στρώνεται στο πόδι μου. Δεν το σκέφτηκα πολύ, ήξερα ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω», αναπολεί μετέπειτα ο ίδιος.

Μόλις 164 δευτερόλεπτα αργότερα, θα κάνει το 2-0 με διαγώνιο πλασέ. «Αυτό ήταν το καλύτερο. Ο ΜακΜάναμαν έκανε την κούρσα και ήξερα πως θα μου δώσει την μπάλα την κατάλληλη στιγμή, καθώς είχαμε άψογη συνεργασία τότε. Σούταρα κάτω από τα πόδια του Ντίξον και ο Σίμαν δεν μπορούσε να αντιδράσει».

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε να διαχειριστεί την «ψυχρολουσία» που υπέστησε και δέχθηκε και τρίτο τέρμα, με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να στέλνει για 3η φορά την μπάλα στα δίκτυα. «Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά μετά το 3ο γκολ είναι ο θόρυβος στο παλιό KOP. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Ο Σίμαν είχε την απάντηση στην πρώτη μου προσπάθεια, όμως επέμεινα και δικαιώθηκα».

Ο Φάουλερ μέσα σε 4 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα κατόρθωσε να πετύχει το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Premier League και πήρε την μπάλα του ματς στο σπίτι του. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν ένα από τα τρία «τέλεια» που πέτυχε στην καριέρα του (έχει τα περισσότερα στην κατηγορία), αφού δεν πέτυχε γκολ με το αριστερό πόδι, με το δεξί αλλά και με το... κεφάλι.

Το ρεκόρ αυτό έμελλε να καταρριφθεί 21 χρόνια αργότερα και από έναν άλλο άρρηκτα… συνδεδεμένο με την ΛίβερπουλΟ Σαντιό Μανέ έκανε κάτι ανάλογο με τη φανέλα της Σαουθάμπτον απέναντι στην Άστον Βίλα (6-1), όμως χρειάστηκε μόλις 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα για να στείλει τρεις φορές την μπάλα στα δίκτυα…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0