Retro Stories

Super Cup 2005: Ευρωπαϊκός τίτλος για τη Λίβερπουλ με «υπογραφή» Σισέ! (video)

Super Cup 2005: Ευρωπαϊκός τίτλος για τη Λίβερπουλ με «υπογραφή» Σισέ! (video)
26/08/2005: Το «θαύμα» της Κωνσταντινούπολης είχε και… συνέχεια, με τη Λίβερπουλ να κάνει άλλη μία σπουδαία ανατροπή και να κατακτάει ένα ακόμη ευρωπαϊκό τρόπαιο, χάρη στον Τζιμπρίλ Σισέ.

Σε μία από τις πιο επικές ανατροπές που έχουν υπάρξει ποτέ, η Λίβερπουλ επέστρεψε από το εις βάρος της 3-0 απέναντι στη Μίλαν (3-3) και κατάφερε στη διαδικασία των πέναλτι να κατακτήσει το Champions League το 2005 στην Τουρκία.

Αυτή η επιτυχία έφερε τους «κόκκινους» στην αρχή της νέας σεζόν να χρειάζεται να διακόψουν από νωρίς τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα και να λάβουν μέρος στον τελικό του UEFA Super Cup. Αντίπαλος τους εκεί ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε πανηγυρίσει επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στον τελικό του, τότε, Κυπέλλου UEFA.


Οι Ρώσοι διέθεταν στην ομάδα τους μερικούς ποιοτικούς παίκτες, όμως η λογική «έλεγε» πως δεν θα έπρεπε να αποτελέσουν πρόβλημα για την Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ.  Μολαταύτα, οι «ρεντς» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 28ο λεπτό, με τον Ντανιέλ Καρβάλιο να αποφεύγει τον Πέπε Ρέινα και να ανοίγει το σκορ.

Η Λίβερπουλ δυσκολευόταν και οι προσπάθειες των Φερνάντο Μοριέντες και Λουίς Γκαρσία, σταμάτησαν πάνω στον Ιγκόρ Ακινφέεφ. Με το σκορ ακόμα στο 1-0 υπέρ της ΤΣΣΚΑ, ο Ισπανός προπονητής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Τζιμπρίλ Σισέ, με περίπου 10 λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση του ματς.

cisse.jpg

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού μπήκε στο 79’ και… σκόραρε στο 82’, εκμεταλλευόμενος το λάθος του Ιγκνάσεβιτς και με την βοήθεια της… τύχης, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Ρώσο τερματοφύλακα για να ισοφαρίσει το σκορ (1-1) και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, ο Γάλλος θα αποδειχθεί καθοριστικός για την Λίβερπουλ, αφού θα νικήσει εκ νέου με την… δεύτερη τον Ακινφέεφ (103’), προτού μοιράσει και μία ασίστ, «σερβίροντας» υπέροχα για τον Λουίς Γκαρσία.

Super-Cup-2001-Cisse1.jpg

Η κεφαλιά του Ισπανού διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-1) και ο Τζιμπρίλ Σισέ ήταν αυτός που είχε βοηθήσει τους «κόκκινους» να πανηγυρίσουν άλλον έναν τίτλο στην Ευρώπη, στην πιο ένδοξη ενδεχομένως εμφάνιση του με τη φανέλα της ομάδας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0