Retro Stories

Champions League 2020: Ο Κομάν χαρίζει στην Μπάγερν το έκτο της «στέμμα» και αφήνει την Παρί στη… λίστα αναμονής (video)

Champions League 2020: Ο Κομάν χαρίζει στην Μπάγερν το έκτο της «στέμμα» και αφήνει την Παρί στη… λίστα αναμονής (video)
23 Αυγούστου 2020: Η Μπάγερν Μονάχου του Χάνσι Φλικ, ανεβαίνει για έκτη φορά στο «θρόνο» της χτυπημένης από τον κορονοϊό Ευρώπης. Ένα γκολ του Κομάν (0-1) στον πιο… αργοπορημένο τελικό του Champions League, ήταν αρκετό για να στερήσει από την Παρί των Εμπαπέ και Νεϊμάρ, ένα τρόπαιο που ποτέ δεν έχει καταφέρει να πάρει.

Η χρονιά του 2020 ήταν κάτι παραπάνω από εφιαλτική, όχι μόνο για τη «Γηραιά Ήπειρο», αλλά για όλες τις χώρες που επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την πανδημία του κορονοϊού.

Μέσα σε όλα τα δεινά, το ποδόσφαιρο φυσικά και επηρεάστηκε. Πρωτόγνωρες εικόνες με άδεια γήπεδα, αναστολή των περισσότερων πρωταθλημάτων ήταν μερικές από τις αλλαγές που κληθήκαμε να συνηθίσουμε μέσα στο διάστημα αυτό.

Για πρώτη φορά στη ιστορία, ο τελικός του Champions League διεξήχθη τόσο αργά. Ήταν 23 Αυγούστου όταν η έρημη Λισαβόνα υποδέχθηκε τις δύο φιναλίστ, Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν.   

Με τον Χάνσι Φλικ για «οδηγό», οι Βαυαροί πρόσθεσαν στην τροπαιοθήκη τους το έκτο Κύπελλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, απέναντι σε μία Παρί γεμάτη αστέρες. Ο Τόμας Τούχελ δεν κατάφερε να φτάσει την ομάδα στην πρώτη της κατάκτηση και λίγο καιρό αργότερα, είδε την πόρτα της εξόδου από τους πρωταθλητές Γαλλίας.

bayernnnn.jpeg
 

Το ματς  

Πρώτο απείλησε το εξαιρετικά… επικίνδυνο επιθετικό δίδυμο των Εμπαπέ και Νεϊμάρ.

Οι δύο παίκτες βγήκαν σε μία γρήγορη αντεπίθεση και στη συνέχεια ο Γάλλος τροφοδότησε τον συμπαίκτη του, ο οποίος με τη σειρά του πλάσαρε. Το «τείχος» των Βαυαρών, Μάνουελ Νόιερ, ήταν εκεί για να αποκρούσει, αλλά δεν κράτησε την μπάλα.

Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ με καλά αντανακλαστικά γύρισε για να τη στείλει στον Άνχελ Ντι Μαρία που καραδοκούσε, αλλά Γερμανός γκολκίπερ σταμάτησε με τα πόδια την προσπάθειά του.

Η Μπάγερν απάντησε με το «δυνατό της χαρτί», Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, να σημαδεύει το δοκάρι, ύστερα από μία πολύ καλή σέντρα του Αλφόνσο Ντέιβις.

Από εκείνο το σημείο ξεκίνησαν οι αλλεπάλληλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Πρώτα με τον Ντι Μαρία, στον οποίο είπε εύκολα «όχι» ο Νόιερ, και μετά με τον Γκορέτσκα να στέλνει μία κεφαλιά σχεδόν πάνω στον Κέιλορ Νάβας.

Τέλος στην αναμονή των Γερμανών έβαλε ο μοναδικός σκόρερ του τελικού, Κίνγκσλεϊ Κομάν. Ο 27χρονος Γάλλος σκόραρε με κεφαλιά μετά από «μαεστρική» σέντρα του Κίμιχ και έκανε το 0-1 στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ματς είχε ακόμα μέλλον και τίποτα δεν είχε κριθεί. Οι Παριζιάνοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν με τον Μαρκίνιος στο 70’, αλλά ο Νόιερ ήταν και πάλι εκεί κρατώντας την εστία του ανέπαφη.

Ο Εμπαπέ στην τελευταία ευκαιρία των Γάλλων πριν το σφύριγμα της λήξης, βρήκε πολύ ωραία τον Νεϊμάρ μέσα στην περιοχή, αλλά οι παίκτες του Τούχελ δεν συνεργάστηκαν σωστά και ακόμα μία προσπάθειά τους πήγε χαμένη.


Ο διαιτητής δίνει τέλος στον αγώνα και η Μπάγερν είναι και πάλι «Βασίλισσα» της Ευρώπης. Για πρώτη φορά μετά το 2013, οι υπερ-πρωταθλητές Γερμανίας κατακτούν το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά από μία πολύ... περιπετειώδη χρονιά.

Με ένα ρόστερ γεμάτο θρυλικούς παίκτες, όπως ο Νόιερ, ο Κίμιχ, ο Λεβαντόφσκι και ο Μίλερ, ο Χάνσι Φλικ είχε φέρει εις πέρας την αποστολή του.  

Ο 
MVP του αγώνα  

Ο πολυτιμότερος παίκτης δεν ήταν άλλος από τον Κίνγκσλεϊ Κομάν. Ο σκόρερ των Βαυαρών έγινε ο πέμπτος Γάλλος που σκοράρει σε τελικό του UCL, μετά τους ΜπενζεμάΖιντάνΝτεσαϊγί και Μπολί!

Στο 69’ αντικαταστάθηκε από τον Πέρισιτς, αλλά δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι άλλο. Εκτός του ότι είχε παρουσιάσει μία πολύ καλή εικόνα κατά τη διάρκεια του τελικού, ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στη Μπάγερν.

Σίγουρα, μετά από αυτό το παιχνίδι, έγραψε το όνομά του στην ιστορία του συλλόγου.


coman.png

Ο νικητής Χάνσι Φλικ, δεν θα μπορούσε να μην είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο με τον οποίο έληξε η ιδιαίτερη αυτή σεζόν. Στον απόηχο του ματς, δήλωσε περήφανος που μπόρεσε να φτάσει την ομάδα σε αυτή την κατάκτηση, παρά τα αρνητικά σχόλια που άκουσε όταν «ανέλαβε τα ηνία» το Νοέμβριο του 2019.   

Από την άλλη, ο Τούχελ έχοντας «γευτεί» την ήττα, υποστήριξε πως δεν κατάφεραν οι παίκτες του να δείξουν την ποιότητα που έχουν χαρακτηρίζοντας τούς αντιπάλους τους ως «επικίνδυνους».

Κοντράστ συναισθημάτων στην απονομή, με τους παίκτες της Παρί να προσπερνούν απογοητευμένοι το τρόπαιο το οποίο ο σύλλογος ακόμα δεν έχει καταφέρει να πάρει!

Από την άλλη, η Μπάγερν, με τον αρχηγό Μάνουελ Νόιερ να σηκώνει το Κύπελλο, πανηγύριζε το έκτο ευρωπαϊκό της «στέμμα» μέσα σε ένα άδειο «Ντα Λουζ». Πόσο περίεργη εικόνα και πώς την είχαμε συνηθίσει;

paris.jpg



www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0