Retro Stories

Ρόμπιν Φαν Πέρσι: H προδοσία για τα… μάτια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που οι «κανονιέρηδες» δεν ξέχασαν ποτέ

Ρόμπιν Φαν Πέρσι: H προδοσία για τα… μάτια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που οι «κανονιέρηδες» δεν ξέχασαν ποτέ
Η μέρα που «στιγμάτισε» το φίλαθλο κοινό της Άρσεναλ, τότε που τα μικρά παιδιά είδαν το ίνδαλμά τους να… καταστρέφει χιλιάδες όμορφες αναμνήσεις. Σαν σήμερα 17 Αυγούστου του 2012, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι «μετακόμισε» στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ.

Για έναν οπαδό η ομάδα του, σημαίνει τα «πάντα» και η άμεση σύνδεση γίνεται συνήθως με τον επιθετικό που σκοράρει κατά ριπάς. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτός επιλέγει να φύγει για έναν μισητό… εχθρό;

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν «κανονιέρης» για οκτώ ολόκληρα χρόνια. Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» όπως είναι αναμενόμενο αποτελούσε την καρδιά και την ψυχή τόσο της ομάδας, όσο και της κερκίδας. Από αγαπημένο παιδί όμως, ο Φαν Πέρσι μετατράπηκε εν μία νυκτί σε… θανάσιμο εχθρό.

Arsenal striker Robin van Persie wins Football Writers' Award | The  Independent | The Independent

Με την φανέλα της Άρσεναλ ο Ολλανδός πέρασε άκρως παραγωγικές χρονιές σημειώνοντας 132 γκολ σε 278 εμφανίσεις. Ονειρικά νούμερα που δεδομένα θα τον έκαναν αδιαμφισβήτητα «Legend» της ομάδας. Μέχρι και άγαλμα θα μπορούσε να έχει έξω από το Έμιρεϊτς, το μόνο που του έλειπε ήταν να σηκώσει το πρωτάθλημα Αγγλίας, κάτι που εν τέλει κατάφερε αλλά… με την λάθος ομάδα.

Η Άρσεναλ ήταν πάντα μία σταθερή δύναμη στην Premier League, αλλά συνεχώς έδειχνε πως κάτι έλειπε για να κάνει το βήμα παραπάνω και να στεφθεί πρωταθλήτρια.  

Το βήμα αυτό αφού δεν κατάφεραν να το κάνουν οι «κανονιέρηδες», το έκανε μόνος του ο Φαν Πέρσι.

Robin van Persie opens up over leaving Arsenal for Manchester United and  reveals Ivan Gazidis differences | talkSPORT

Ο μεγάλος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έμπαινε στην τελευταία σεζόν της πολυετούς καριέρας του, στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» και ήθελε έναν επιθετικό για να πλαισιώσει τον… καυτό Γουέιν Ρούνεϊ.

Ποιος καλύτερος από τον ήδη έμπειρο Ολλανδό με γνώση του αγγλικού ποδοσφαίρου και πάνω απ’όλα, τεράστιο μπόμπερ απέναντι από την αντίπαλη εστία;

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι αποκτήθηκε από την Γιουνάιτεντ στις 17 Αυγούστου του 2012 με ποσό λίγο πάνω από τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Πραγματοποίησε μία άκρως παραγωγική πρώτη χρονιά στο Μάντσεστερ, καθώς σε 48 συμμετοχές πέτυχε 30 τέρματα, 26 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα όπου και αναδείχθηκε πρώτο σκόρερ. Με τις εμφανίσεις του αυτές, οδήγησε τους «κόκκινους διαβόλους» στο τελευταίο τους πρωτάθλημα.

Εκείνη η χρονιά έκλεισε με τον Σερ Άλεξ να αποχαιρετά γεμάτος δάκρυα το «Θέατρο των Ονείρων», τον Φαν Πέρσι να σηκώνει επιτέλους το μεγάλο του απωθημένο, το τρόπαιο της Premier League και με τους οπαδούς της Άρσεναλ να μένουν με τις αναμνήσεις του παρελθόντος, τότε που ακόμα ο «ιπτάμενος Ολλανδός» ήταν δικός τους και δεν τους είχε… προδώσει ποτέ.

Confused Robin van Persie goes towards wrong dressing room at the Emirates,  gets guard of honor

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0