Retro Stories

Το μοναδικό παιχνίδι που έχασε η Dream Team ήταν από μερικά κολεγιόπαιδα (video)

Το μοναδικό παιχνίδι που έχασε η Dream Team ήταν από μερικά κολεγιόπαιδα (video)
Μπορεί η Dream Team να ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε από τα παρκέ, απ’ ό,τι φαίνεται όμως, δεν ήταν αήττητη. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν οκτώ κολεγιόπαιδα που δημιούργησαν μια ιστορία σαν «αστικό μύθο».

Τέτοιες μέρες πριν από 22 χρόνια οι ΗΠΑ πανηγύρισαν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο έχοντας  παίκτες από το NBA για πρώτη φορά στο ρόστερ τους.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες που έλαβαν χώρα το 1992 στην Βαρκελώνη η Dream Team κατατρόπωσε κάθε αντίπαλο που βρισκόταν στο διάβα της. Στους οχτώ αγώνες συνολικά που χρειάστηκαν για να φτάσει στην κορυφή του βάθρου, έμεινε αήττητη και μάλιστα με μέσο όρο διαφοράς 44 πόντους (!).

Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, για την εξαιρετική ομάδα των αστέρων της Αμερικής το «8» αποτέλεσε σημαδιακό αριθμό. Οχτώ οι κερδισμένες αναμετρήσεις στους Ολυμπιακούς αγώνες, οχτώ και οι φοιτητές κολεγίου που χρειάστηκαν για να «ταπεινωθεί» η Dream Team στο Σαν Ντιέγκο.


Όχι επίσημοι αντίπαλοι, ούτε Εθνικές ομάδες, αλλά οχτώ νεαρά παιδιά μπήκαν στο παρκέ με το «μαχαίρι στα δόντια», με δίψα για νίκη για να κοντράρουν τους κορυφαίους κι όχι όποιους κι όποιους κορυφαίους.

Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Σκότι Πίπεν, Τσαρλς Μπάρκλεϊ, Καρλ Μαλόουν, Ντέιβιντ Ρόμπινσον, Πάτρικ Γιούινγκ, Τζον Στόκτον και Κρις Μάλιν ήταν τα ονόματα από τα οποία αποτελούταν το… ταπεινό ρόστερ της Dream Team.

λολ.png

Θα περίμενε κανείς ότι και μόνο στο άκουσμα αυτών των παικταράδων, όποιοι τους αντιμετώπιζαν θα είχαν χάσει από τα… αποδυτήρια. Κάτι τέτοιο σίγουρα δεν ίσχυε για τα επίλεκτα κολεγιόπαιδα που αποκαλούνταν και «Select College Team».

Αυτοί οι παίκτες βέβαια δεν ήταν τυχαίοι. Η ομάδα αποτελούταν από σπουδαίους μελλοντικά και ταλαντούχους παίκτες όπως οι Πένι Χάρνταγουεϊ, Γκραντ Χιλ, Άλαν Χιούστον, Μπόμπι Χάρλι, Τζαμάλ Μάσμπερν, Έρικ Μοντρός, Ρόντνι Ρότζερς, Γκρις Γουέμπερ και με προπονητές τους Τζορτζ Ρέιβελινγκ και Ρόι Γουίλιαμς.

Η Dream Team στο άκουσμα μιας αναμέτρησης με φοιτητές δεν περίμενε σε καμία περίπτωση αυτό που έζησε. Σωματικό και έντονο παιχνίδι από 8 παιδιά που βρήκαν το κίνητρο για να κάνουν την υπέρβαση στο ότι θα αντιμετώπιζαν τα ινδάλματά τους.

vlcsnap-2019-08-17-00h53m27s325-1024x576.png

«Πρώτα από όλα, μπαίνεις στο δωμάτιο και αντικρίζεις τον Λάρι Μπερντ, τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον , τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ , τον Κλάιντ Ντέξτερ, τον Τζον Στόκτον, όλους αυτούς τους τύπους. Λες ότι δεν θέλω να ντροπιαστώ μπροστά σε αυτούς τους παικταράδες, οπότε όταν μπούμε στο γήπεδο και ο Μάτζικ και ο Στόκτον θα έχουν προβλήματα, γιατί δεν με νοιάζει, θα σας δείξω πως είναι το παιχνίδι. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία σου για να σε σεβαστούν και όλοι μας μπήκαμε στο ματς με αυτό το σκεπτικό», είχε δηλώσει ο Πένι Χάρνταγουεϊ.

Ο Λάρι Μπερντ μετά τον… διασυρμό είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «Δεν ξέραμε πως να παίξουμε μεταξύ μας, δεν θέλαμε να πατήσουμε ο ένας τον άλλο και εκείνοι οι πιτσιρικάδες μας σκότωναν».

Οι φήμες λένε πως το παιχνίδι έληξε με σκορ 62-54 υπέρ των κολεγιόπαιδων χωρίς αυτό να μπορέσει να επιβεβαιωθεί μιας και ο προπονητής της Team USA, Τσακ Νταλί έτρεξε στο χώρο του Τύπου και είπε σε εκείνον που κρατούσε το σκορ να το σβήσει πριν προλάβουν οι εκατοντάδες δημοσιογράφοι να μπουν στο παρκέ.

Οι 8 πιτσιρικάδες όπως και να ‘χει, είχαν πετύχει το κατόρθωμα της ζωής τους. Έστω και αν δεν υπήρχε επίσημο σκορ είχαν νικήσει την καλύτερη ομάδα του πλανήτη.

σκορ.png

Βέβαια αυτό δεν ήταν κάτι που μπορούσε εύκολα να χωνέψει η ομάδα των ΗΠΑ, ούτε και ο Τσακ Ντέιλι, που άφησε να εννοηθεί ότι επέτρεψαν στην «Select College Team» να κερδίσει.

οο_1.png

Πάντως στη ρεβάνς που ακολούθησε την επόμενη μέρα, ο Τζόρνταν έπαιξε σε ολόκληρο το παιχνίδι (αφού ο Ντέιλι είχε μειώσει τον χρόνο συμμετοχής του την προηγούμενη μέρα) και ήταν ο καταλυτικός παράγοντας για να διαλύσει η ομάδα του τα αστέρια του κολεγίου.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0