Retro Stories

«Έχει τη συνταγή, αλλά θα έχει και τον δικό της Έντερ;»: Η Αγγλία στα… χνάρια της Πορτογαλίας για την λύτρωση μιας χώρας! (video)

«Έχει τη συνταγή, αλλά θα έχει και τον δικό της Έντερ;»: Η Αγγλία στα… χνάρια της Πορτογαλίας για την λύτρωση μιας χώρας! (video)
Ισπανία και Αγγλία βρίσκονται ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του EURO 2024. Μπορεί η «φούρια ρόχα» να φαντάζει σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες το φαβορί, αλλά η ομάδα του Σάουθγκεϊτ θα αναζητήσει τον δικό της ήρωα για να υλοποιήσει το «It’s coming home». Άλλωστε, με παρόμοιο τρόπο είχε κατακτήσει η Πορτογαλία το 2016 τη διοργάνωση! Η «EURO ιστορία» της ημέρας στο BN Sports, μια προσφορά της Interwetten

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε! Ισπανία και Αγγλία έρχονται αντιμέτωπες (14/07, 22:00) με στόχο την κατάκτηση του EURO 2024.

Το φαβορί του τελικού βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής και όσα δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες είναι η ομάδα του Λουίς Ντε λα Φουέντε. Φυσικά, στους τελικούς μικρή σημασία παίζει ποιος έχει τον συγκεκριμένο τίτλο, αφού ουκ ολίγες φορές έχουμε δει να συμβαίνουν μεγάλες ανατροπές.  

Μία από αυτές είναι και η κατάκτηση του EURO 2016 από την Πορτογαλία, που κέρδισε στον τελικό την οικοδέσποινα Γαλλία (1-0). 

Οι Ίβηρες φάνταζαν ως το απόλυτο αουτσάιντερ μιας και δεν είχαν καθόλου καλό αγωνιστικό πρόσωπο στους ομίλους της διοργάνωσης, περνώντας στην επόμενη φάση μη έχοντας κερδίσει κάποιον αγώνα (3 ισοπαλίες). 

Στα νοκ-άουτ αν και παρουσιάστηκαν καλύτεροι και πάλι δεν έδιναν την αίσθηση ότι είναι έτοιμοι να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Ωστόσο, κατάφεραν να βρεθούν στο τελικό αφού απέκλεισαν κατά σειρά τις Κροατία, Πολωνία και Ουαλία 



Η «EURO ιστορία» της ημέρας, είναι μια προσφορά της Interwetten!

Πολλοί θα νομίζουν ότι ο ήρωας της μεγάλης βραδιάς ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ο Πορτογάλος αποχώρησε από τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, λόγω τραυματισμού! 

Ο χρόνος κυλούσε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, μέχρι που συνέβη το αναπάντεχο!

Ο άνθρωπος που έδωσε χαρά σε ολόκληρη την Πορτογαλία ήταν ο Έντερ σκοράροντας στην παράταση το μοναδικό του γκολ με τα χρώματα της εθνικής του σε επίσημο αγώνα! 

Κάτι παρόμοιο, μπορεί να παρακολουθήσουμε και στον φετινό τελικό, μιας και η Αγγλία παρουσιάζεται ως αουτσάιντερ και μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου της EURO.

Φυσικά, η πορεία της μέχρι το τέλος της διοργάνωσης είναι καλύτερη από αυτή της Πορτογαλίας, αλλά η ομάδα του Σάουθγκεϊτ δεν έπεισε με τις εμφανίσεις της. 

Άλλωστε, πολλές φορές έφτασε μία «ανάσα» από τον αποκλεισμό. Στους «16» ήταν το ψαλιδάκι του Μπέλιγχαμ στο 90+5’ που έστειλε τον αγώνα στην παράταση. Στα προημιτελικά απέναντι στην Ελβετία (1-1, 06/07) η πρόκριση ήρθε στα πέναλτι, ενώ βρίσκεται απόψε (14/07) στο Βερολίνο χάρη στο δεύτερο επίσημο γκολ του Όλι Γουότκινς με τα χρώματα της ομάδας στον ημιτελικό απέναντι στην Ολλανδία (1-2, 10/07). 


Ποιός μπορεί να γίνει ο «Άγγλος Έντερ»; Τα «Τρία Λιοντάρια» έχουν πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φανεί μέχρι στιγμής στο τουρνουά, αλλά δεν πρέπει να τους υποτιμήσεις. Τόνεϊ, Πάλμερ, Γουότκινς μπορεί να έρθουν από τον πάγκο και σε μόλις μία φάση να γράψουν την δικιά τους ιστορία!

Σε λίγες ώρες όμως θα γίνουμε πιο σοφοί, μιας και θα γνωρίζουμε αν η Ισπανία θα κατακτήσει το 4ο EURO της ιστορία της ή αν η Αγγλία θα χρειαστεί τον δικό της Έντερ που θα της χαρίσει το τρόπαιο!

Διονύσης Καλαϊζής  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0