Retro Stories

«Μην ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες»: Κάθε γκολ του Λαμίν Γιαμάλ κι ένα… ταξίδι στη γειτονιά του! (video)

«Μην ξεχνάς ποτέ από πού ξεκίνησες»: Κάθε γκολ του Λαμίν Γιαμάλ κι ένα… ταξίδι στη γειτονιά του! (video)
Στα 17 του έχει μετατραπεί στον απόλυτο σταρ και όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι επάνω του. Ο Λαμίν Γιαμάλ είναι το «αστέρι» της Ισπανίας στο EURO 2024, ωστόσο δεν... ξεχνάει τη γειτονιά του και το αποδεικνύει συνεχώς! Η «EURO ιστορία» της ημέρας στο BN Sports, μια προσφορά της Interwetten
Γράφει ο Γιώργος Καπουκάκης 

Το φετινό EURO έχει αρκετούς πρωταγωνιστές, ωστόσο εάν έπρεπε να ξεχωρίσουμε έναν, αυτός θα ήταν αναμφίβολα, ο Λαμίν Γιαμάλ
 
Ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα μόλις έφτασε στο 17ο έτος της ηλικίας του, όμως στο τουρνουά μοιάζει σαν να είναι... πολύ μεγαλύτερος. Κι αυτό, διότι η ωριμότητα με την οποία αγωνίζεται και το ποδοσφαιρικό θράσος που δείχνει, αφήνουν... άφωνο το φίλαθλο κοινό του αθλήματος. 
 

Η «EURO ιστορία» της ημέρας, είναι μια προσφορά της Interwetten!

Ένα γκολ και τρεις ασίστ έχει - μέχρι στιγμής - στο EURO 2024 ο Γιαμάλ, ο οποίος στον τελικό της Κυριακής (14/07), ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία, θέλει το καλύτερο δώρο γενεθλίων από τους συμπαίκτες του. Και αυτό δεν είναι άλλο από το πολυπόθητο τρόπαιο! 
 
Ο Γιαμάλ είναι το πρόσωπο των ημερών λόγω των ποδοσφαιρικών του προσόντων, ωστόσο λίγοι έχουν παρατηρήσει τον... ιδιαίτερο πανηγυρισμό του. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος, μετά το υπέροχο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Γαλλία - αλλά και σε προηγούμενα γκολ του - επέλεξε να κάνει μια χαρακτηριστική κίνηση με τα χέρια του, η οποία παραπέμπει στη γειτονιά του στην Καταλονία
 
Ο ίδιος φαίνεται να σχηματίζει με τα χέρια του τρεις αριθμούς. Το «3», το «0», αλλά και το «4». Και γιατί το κάνει αυτό; Για να δείξει τα τρία τελευταία ψηφία του ταχυδρομικού κώδικα της καταλονικής γειτονιάς Ροκαφόντα (08304), η οποία είναι η περιοχή που μεγάλωσε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα

Πρόκειται για μία από τις πιο φτωχές γειτονιές στην Ισπανία, η οποία όμως είναι μεγάλο «κομμάτι» της ζωής του ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος φαίνεται πως την έχει μέσα στην καρδιά του, ενώ μεγάλο μέρος της οικογένειάς του ζει ακόμη εκεί. 
 
Μάλιστα, στη Ροκαφόντα υπάρχει και μία τοιχογραφία του Γιαμάλ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τη στιγμή που γύρω από τον 17χρονο φαίνονται τρεις σημαίες. Αυτή του Μαρόκου, από όπου και κατάγεται ο πατέρας του, αυτή της Ισημερινής Γουινέας, από που κατάγεται η μητέρα του, αλλά και αυτή της Ισπανίας, της χώρας στην οποία ο Γιαμάλ γεννήθηκε και την οποία εκπροσωπεί. 

Το σίγουρο είναι πως ο Γιαμάλ έχει γεμίσει με περηφάνια τη γειτονιά του, ενώ αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πως εκείνος δεν αγωνίστηκε ποτέ στην τοπική ομάδα της Ροκαφόντα. Έπαιζε με τους φίλους του σε ένα τσιμεντένιο γηπεδάκι, που βρισκόταν δίπλα από αυτό της ομάδας, αφού οι γονείς του δεν μπορούσαν να καλύψουν τα έσοδα, έτσι ώστε ο Γιαμάλ να ενταχθεί στο σύλλογο. 

Κι όμως, έχουν περάσει μόλις λίγα χρόνια και ο Γιαμάλ... πετάει και έχει καταφέρει να... αναγκάσει όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνον. Θα καταφέρει να σηκώσει και το τρόπαιο; Ιδού η απορία! 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0