Retro Stories

Μπορεί να φτάσει ως το τέλος η Ισπανία; Εκείνη η «μαγική» τετραετία… μαρτυρά την απάντηση! (video)

Μπορεί να φτάσει ως το τέλος η Ισπανία; Εκείνη η «μαγική» τετραετία… μαρτυρά την απάντηση! (video)

«Διψούν» για επιστροφή στις επιτυχίες! Οι Ισπανοί έζησαν μία τετραετία (2008-2012) που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί. Με αφετηρία και τερματισμό ένα EURO! Έκτοτε όμως, γνώρισαν την πτώση της… αυτοκρατορίας τους. Θέλουν να επανέλθουν. Και μάλιστα άμεσα, για να ζήσουν και πάλι μοναδικές στιγμές. Όπως τότε! Η «EURO ιστορία» της ημέρας στο BN Sports, μια προσφορά της Interwetten!

Σχετικά Άρθρα

Μόνο σαν θολή ανάμνηση δεν φαντάζουν όσα είχε πετύχει η Ισπανία πριν από 12 χρόνια. Μία τετραετία που φρόντισε να μιλούν όλοι… ισπανικά! Για χρόνια ο λαός της ιβηρικής χώρας «διψούσε» για μία διάκριση. Αυτό που έζησε πάντως, δεν το είχε σκεφτεί ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος!

Από το καλοκαίρι του 2008 έως και εκείνο του 2012, κάθε κορυφή, σε επίπεδο εθνικών ομάδων, άνηκε στην «φούρια ρόχα»! Οι Ισπανοί έκαναν τον τέλειο κύκλο, ξεκινώντας και ολοκληρώνοντας τις επιτυχίες τους με το EURO, για να «γευτούν» ενδιάμεσα και την απόλυτη ευτυχία, φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου!

Αλλαγές στην τεχνική ηγεσία έγιναν, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο. Η «χημεία» που είχε βρει εκείνη η ομάδα, ήταν σχεδόν… αδύνατον να χαθεί! Κάπως έτσι, από τις διαδοχικές ανεπιτυχείς προσπάθειες σε μεγάλες διοργανώσεις και τα όνειρα που μετατρέπονταν σε… εφιάλτες, ήρθε η απόλυτη ισπανική κυριαρχία!

Η «EURO ιστορία» της ημέρας, είναι μια προσφορά της Interwetten!

Με αρχή φυσικά, τον «χορό» του Νταβίντ Βίγια στην βροχή, στην πρεμιέρα του EURO 2008, κόντρα στη Ρωσία, όπου η Ισπανία επικράτησε με 4-1, χάρη στο χατ-τρικ του επιθετικού, τότε, της Βαλένθια.

Από εκεί και πέρα, ο δρόμος «άνοιξε» και οι Ισπανοί ήταν ασταμάτητοι. Μπορεί να είχαν περάσει 44 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία και μοναδική κατάκτηση ενός τροπαίου, έως τότε, όμως κόντρα στη Γερμανία στον τελικό, έμελλε να ζήσουν και πάλι μοναδικές στιγμές. Ο Φερνάντο Τόρες ήταν ο «ήρωας» που χρειαζόταν ένα ολόκληρο έθνος, έκρινε την αναμέτρηση με το γκολ του και η Ισπανία έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Όπως έδειξε η ιστορία, το συγκεκριμένο γεγονός αποτέλεσε απλώς την αρχή του νήματος. Ο Λουίς Αραγονές μπορεί να μην συνέχισε στην άκρη του πάγκου, αλλά η έλευση του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε μόνο βελτίωσε τα πράγματα. Με έμφαση στους εξαιρετικούς μέσους που διέθετε εκείνο το ρόστερ, η «φούρια ρόχα» ήταν ένας… γρίφος δίχως λύση, για κάθε αντίπαλο.

Στη Νότια Αφρική, η Ελβετία «σόκαρε» την Ισπανία στο εναρκτήριο ματς, αλλά… μέχρι εκεί! Έπειτα επήλθε η «έκρηξη» και με διαδοχικές νίκες έως και τον τελικό, το σύνολο του Ντελ Μπόσκε «έραψε» το πρώτο αστέρι στη φανέλα, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η αυλαία της ισπανικής «αυτοκρατορίας» θα έπεφτε το 2012. Στον τελικό «διέλυσε» την Ιταλία με 4-0, για να ολοκληρώσει με ακόμα ένα τρόπαιο, ξανά EURO, το διάστημα που δύσκολα θα ξεχάσει κάποιος. Έστω κι αν μετά, τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά.

Τα «φαντάσματα» του παρελθόντος είχαν… ξορκιστεί. Οι τίτλοι είχαν έρθει. Κάποια στιγμή όμως, έρχεται και η πτώση. Την τελευταία δεκαετία, οι Ισπανοί δεν έχουν καταφέρει να θυμίσουν ούτε στο ελάχιστο εκείνη την «ονειρική» ομάδα.

Τουλάχιστον μέχρι φέτος. Στα γήπεδα της Γερμανίας, οι ελπίδες έχουν «αναπτερωθεί». Οι εμφανίσεις είναι ενθαρρυντικές, με ένα ανανεωμένο ρόστερ, με πολλά όνειρα. Το μέλλον βρίσκεται στα πόδια των παικτών του Λουίς Ντε Λα Φουέντε.

Και το ερώτημα που τίθεται πια, είναι το εξής: Μπορεί να φτάσει ως το τέλος; Και κυρίως, έχει τη δυνατότητα να επαναλάβει κάτι αντίστοιχο, με εκείνη τη «μαγική» τετραετία; Το ταλέντο είναι δεδομένο. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει, όπως και τα «δυνατά σημεία» των Ισπανών. Όταν όμως είναι συσπειρωμένοι, έχουν αποδείξει πως δεν φοβούνται τίποτα. Μάλλον το αντίθετο…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0