Retro Stories

Η γκολάρα του Γκασκόιν που… μάγεψε την Ευρώπη και έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Σκωτίας στο EURO 1996! (video)

Η γκολάρα του Γκασκόιν που… μάγεψε την Ευρώπη και έβαλε «ταφόπλακα» στις ελπίδες της Σκωτίας στο EURO 1996! (video)
Η ιδιαιτερότητα του να είσαι Άγγλος και να σκοράρεις επί της Σκωτίας, συνδυάστηκε απόλυτα με ένα από τα ωραιότερα γκολ του Πολ Γκασκόιν, στο EURO 1996Η «EURO ιστορία» της ημέρας στο BN Sports, μια προσφορά της Interwetten!

Euro 1996. Η διοργανώτρια Αγγλία, μετά το 1-1 με τους Ελβετούς, αντιμετώπισε την Σκωτία για την 2η αγωνιστική των ομίλων. Η κόντρα των δύο χωρών, έκανε τη σημασία του αγώνα ακόμα πιο σημαντική.

Τα «λιοντάρια» ήθελαν μόνο τη νίκη ώστε να έχουν ζωντανές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Άλαν Σίρερ στο 53ο λεπτό, φέρνει ξέφρενους πανηγυρισμούς στις εξέδρες και μια ανακούφιση στον πάγκο της χώρας του.


Η «EURO ιστορία» της ημέρας, είναι μια προσφορά της Interwetten!

Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε ο Πολ Γκασκόιν. Ο παλαίμαχος άσος πέτυχε το τρομερό γκολ, περνώντας τη μπάλα πάνω από το σώμα του τελευταίου αμυντικού προτού πλασάρει για το τελικό 2-0. Ο τρόπος που το πανηγύρισε, ήταν άξιο της σημασίας του τέρματος.

Λίγες μέρες αργότερα, ήρθε και ο θρίαμβος κόντρα στην Ολλανδία με το τελικό 4-1. Για την ιστορία, οι Βρετανοί κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου η Γερμανία επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι.



Εδώ, να θυμήσουμε πως, η αντιπαλότητα της Σκωτίας με την Αγγλία, κρατάει εδώ και πολλά χρόνια. Ποδοσφαιρικά, οι δυο τους έπαιξαν την πρώτη αναμέτρηση εθνικών ομάδων στην ιστορία, πίσω στο μακρινό 1872 και η κόντρα τους διατηρείται από τότε. 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0