Retro Stories

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ: Τα χειμερινά μεταγραφικά «μπαμ» που άφησαν εποχή! (video)

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ: Τα χειμερινά μεταγραφικά «μπαμ» που άφησαν εποχή! (video)
Ο Ιανουάριος, παραδοσιακά, δεν είναι εύκολος μήνας στις μεταγραφές. Σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όμως, έχει προσφέρει κατά καιρούς παίκτες που έγραψαν ιστορία, όχι μόνο στους συλλόγους που αγωνίστηκαν, αλλά και γενικότερα, στο ελληνικό ποδόσφαιρο!
Κριστόφ Βαζέχα, Τόνι Σαβέφσκι, Νίκος Αναστόπουλος, αλλά και Γιούρκας Σεϊταρίδης, Σέρχιο Αραούχο και Γρηγόρης Γεωργάτος. Ποιος φίλος του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν γνωρίζει αυτά τα ονόματα, δεν έχει παραδεχθεί όσα προσέφεραν στο άθλημα ή δεν έχει «ευχηθεί» να τους είχε στην ομάδα του;

Ο χειμώνας φημίζεται για τη δυσκολία στο να βρεις τον κατάλληλο παίκτη στο μεταγραφικό παζάρι. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πολλές φορές δεν «ξέφυγαν» από τον κανόνα. Υπήρξαν, όμως, και περιπτώσεις, που όχι μόνο πέτυχαν... διάνα, αλλά οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν, άφησαν ανεξίτηλο αποτύπωμα.

Το BN Sports, με αφορμή το «κλείσιμο» ενός ακόμα μεταγραφικού Ιανουαρίου, «γυρίζει» τον χρόνο πίσω, στις 5+1 χειμερινές μεταγραφές των τριών αυτών συλλόγων, που άφησαν εποχή!


Ολυμπιακός

Γρηγόρης Γεωργάτος (Ιανουάριος 1997)

Από τα κορυφαία μπακ της χώρας στα χρονικά. Ο Γρηγόρης Γεωργάτος γεννήθηκε στην Πειραιά αλλά έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην Παναχαϊκή. Έμεινε για 4,5 χρόνια μέχρι ο Ολυμπιακός να κερδίσει την υπογραφή και τον Δεκέμβρη του 1996, να τον επαναφέρει στον Πειραιά.

Ο Έλληνας μπακ, με την συγκεκριμένη μεταγραφή, έκανε την αρχή για μία πλούσια επαγγελματική καριέρα, τόσο με τους «ερυθρολεύκους» όσο και με τους ΑΕΚ και Ίντερ. Συνολικά κατέκτησε επτά πρωταθλήματα Ελλάδας και τρία κύπελλα ενώ με την ομάδα του Πειραιά έπαιξε 273 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 42 γκολ και 28 ασίστ.


Λάμπρος Χούτος (Ιανουάριος
2000)

Τα πέντε χρόνια στην Ρόμα, έκαναν τον Λάμπρο Χούτο να εξελιχθεί σε ένα πραγματικό «κανόνι». Η στιγμή που άφησε τον Παναθηναϊκό, το 1995 για την Ιταλία, δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ειδικά, όταν είδε τον Ολυμπιακό να βγάζει τρία εκατ. ευρώ από το ταμείο του για να τον αποκτήσει τον Γενάρη του 2000 από τον ιταλικό σύλλογο. Για αυτό και αποτέλεσε από τις πιο δαπανηρές προσθήκες των «ερυθρολεύκων» σε χειμερινή περίοδο.

Στον Πειραιά έμεινε για 3,5 χρόνια πριν φύγει ως ελεύθερος στην Ίντερ, το καλοκαίρι του 2004. Μέχρι τότε, κατέκτησε συνολικά τρία πρωταθλήματα και μάτωσε 33 φορές τα αντίπαλα δίχτυα στις 67 παρουσίες που είχε με τους «ερυθρολεύκους».


Βασίλης Τοροσίδης (Ιανουάριος 2007)

Από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστής της εξέδρας. Ο Βασίλης Τοροσίδης είναι από τους λίγους Έλληνες ποδοσφαιριστές που, αναμφίβολα, συνέχισαν το έργο της Εθνικής Ελλάδας μετά την κατάκτηση του EURO 2004. Ο δεξιός οπισθοφύλακας είχε εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους άσους στα χρώματα της Ξάνθης και έπειτα από 4,5 χρόνια, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα.

Αυτό ήταν στον Ολυμπιακό. Τον Ιανουάριο του 2007, με προσωπικές κινήσεις του Σωκράτη Κόκκαλη, ο διεθνής άσος έπιασε «λιμάνι» και εξελίχθηκε στο πιο αγαπητό παιδί της εξέδρας. Δέθηκε όσο λίγοι με τους «ερυθρολεύκους» και αγωνίστηκε για έξι χρόνια πριν πάρει μεταγραφή στην Ρόμα. Το 2018 επέστεψε στον Ολυμπιακό και 1,5 χρόνο μετά κρέμασε τα «παπούτσια» του με επτά πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα.


Γιώργος Μασούρας (Ιανουάριος 2019)

Αυτή την στιγμή είναι από τους πιο ποιοτικούς αλλά και ακριβούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κανείς δεν περίμενε την συγκεκριμένη εξέλιξη σε διάστημα τριών χρόνων από τον Γιώργο Μασούρα. Ο Έλληνας εξτρέμ έγινε βασικό γρανάζι στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού και αξιοποίησε την υπομονή που έκανε στα 3,5 χρόνια που βρισκόταν στον Πανιώνιο.

Ο διεθνής άσος, είναι ο ακριβότερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και από τους καλύτερους στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο ενώ έχει αρκετές παρουσίες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το περασμένο καλοκαίρι είδε την Νόριτς να ενδιαφέρεται ζεστά και πριν λίγες εβδομάδες, ακούστηκε για τις Φιορεντίνα και Τραμπζονσπόρ.


Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Ιανουάριος 2021)

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο εξωτερικό. Από τη μέρα που ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος άφησε την Ελλάδα και την ΑΕΚ, έκανε μία αξιοζήλευτη πορεία με τα χρώματα των Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ Βρέμης, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ. Με την τελευταία, έφτασε μέχρι και τελικό του Europa League, όπου θα ήταν βασικός.

Τον χειμώνα του 2020, ο Ολυμπιακός ήρθε σε πλήρη συμφωνία μαζί του και με την απελευθέρωση του συμβολαίου του από την Άρσεναλ, έβαλε την υπογραφή του για να επαναπατριστεί. Ο 33χρονος στόπερ έχει εξελιχθεί στον απόλυτο ηγέτη της άμυνας και είναι βασικός και αναντικατάστατος στο κέντρο της αμυντικής γραμμής.


Νίκος Αναστόπουλος (Δεκέμβριος 1980)

«Ή στον Ολυμπιακό ή κόβω τη μπάλα». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά σήριαλ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήταν 15 Δεκεμβρίου του 1980, όταν ο Πανιώνιος δίνει τα χέρια με τον Ολυμπιακό και ο Νίκος Αναστόπουλος μετακομίζει στον Πειραιά έναντι 40 εκατ. δραχμών. Ωστόσο, τι συνέβη μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ο Έλληνας επιθετικός ήταν από τους πιο γνωστούς και ανερχόμενους ποδοσφαιριστές της εποχής.

Με τον Πανιώνιο έκανε τρομερά πράγματα και είχε προτάσεις από το μισό ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός του Παύλου Γιαννακόπουλου τον είχε προσεγγίσει αλλά ο ίδιος, είχε αρνηθεί αμέσως την προοπτική. Από την άλλη, ο Πανιώνιος προσπαθούσε να πάρει όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε, χωρίς τον ενδιαφέρει η ομάδα. Ο ίδιος όμως, ήθελε μόνο τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ έφτασε σε συμφωνία με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Οι εφημερίδες έλεγαν πως τον έκλεισε αλλά εκείνος θα είχε τον τελευταίο λόγο.

«Αφού με κοστολογείτε με 35 εκατομμύρια δραχμές, τότε πρέπει να με αμείβετε και αναλόγως». Αυτό ήταν το μήνυμά του και άρχισε να προπονείται μόνος του. Έφτασε την υπόθεση στα άκρα. Όχι για να πάρει λεφτά αλλά για να γίνει αποδεκτή η πρόταση του Ολυμπιακού. Εν τέλει, ο διεθνής φορ υπέγραψε στους «ερυθρολεύκους» και έκανε μία τρομερή πορεία στο μεγάλο Λιμάνι, με συνολικά 142 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.


Παναθηναϊκός

Τάκης Φύσσας (Δεκέμβριος 1998)

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι αδιαμφισβήτητα ο Τάκης Φύσσας.
 
Τον χειμώνα του 1998 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο ο αριστερός μπακ θα φορέσει τα πράσινα, αφού ο Πανιώνιος δέχεται να τον παραχωρήσει αντί του ποσού των 200εκ. δραχμών!
 
Ο Φύσσας αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ομάδας, καθώς φόρεσε τη φανέλα της σε συνολικά 204 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγύρισε πρωταθλήματα και ήταν μέλος της εθνικής ομάδας που έγραψε ιστορία, κερδίζοντας το ευρωπαϊκό στην Πορτογαλία το 2004!


Εμάνουελ Ολισαντέμπε (Ιανουάριος 2001)

Ο αγαπημένος «Μανωλάκης» του τριφυλλιού. Τη σεζόν 2000/01 ο Παναθηναϊκός τον Ιανουάριο κατάφερε να εντάξει τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε στο ρόστερ του. Ο Νιγηριανός με πολωνικές ρίζες επιθετικός, έφτασε στην Παιανία σε ηλικία 23 ετών από την Πολόνια Βαρσοβίας!
 
Η μεταγραφή του κόστισε 3 εκατ. ευρώ, τα οποία τα έκανε απόσβεση μέχρι και την τελευταία... δεκάρα! Ο Ολισαντέμπε ήταν καταλυτικός παράγοντας στο πρωτάθλημα του 2004, πετυχαίνοντας μεγάλα γκολ στις καθυστερήσεις με ΠΑΟΚ και Πανηλειακό, ενώ έμεινε στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2006, πετυχαίνοντας 36 γκολ σε 111 συμμετοχές!

 

Γιούρκας Σεϊταρίδης (Ιανουάριος 2001)

Την ίδια σεζόν ο Παναθηναϊκός δεν πέτυχε... διάνα μόνο με τη μεταγραφή του Ολισαντέμπε, αλλά έμελλε να προσθέσει στο δυναμικό του ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ που έχει αναδείξει ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Ο λόγος για τον Γιούρκα Σεϊταρίδη σε ηλικία μόλις 21 ετών, που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό με 172.000 ευρώ από τον ΠΑΣ Γιάννινα και εκτόξευσε την αξία του μέχρι το 2004, όπου έφυγε για την Πόρτο. Ο Γιούρκας ανάγκασε μέχρι και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αναρωτηθεί «Who Is Giourkas» με τις τρομερές του εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Σήκωσε και εκείνος πρωταθλήματα με το τριφύλλι, όπως και το Ευρωπαϊκό του 2004. Αγωνίστηκε σε 172 παιχνίδια με την πράσινη φανέλα.

 

Λουκάς Βύντρα (Ιανουάριος 2004)

Ακόμα ένας δεξιός οπισθοφύλακας στη λίστα με τις καλύτερες χειμερινές μεταγραφές του Παναθηναϊκού. 
 
Ο Λουκάς Βύντρα πήρε μεταγραφή στον τριφύλλι τον χειμώνα του 2003 με 500.000 ευρώ από τον Πανηλειακό και στο τέλος της ίδιας σεζόν κατάφερε να στεφθεί νταμπλούχος Ελλάδας! Ένας ποδοσφαιριστής που άκουσε πολλά από την πράσινη κερκίδα, όμως, έδινε σε κάθε παιχνίδι τα πάντα για την ομάδα του, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων των προπονητών που τον είχαν παίκτη στον Παναθηναϊκό.
 
Αποτέλεσε βεβαίως μέλος και της ομάδας που πήρε το νταμπλ το 2010, ενώ αποχώρησε το 2013, έχοντας καταγράψει 327 συμμετοχές, 14 γκολ και 15 ασίστ!
 
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Βύντρα σε ηλικία 40 ετών, 7 μηνών και 6 ημερών έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίζει στην Super League!

 

Φάνης Γκέκας (Ιανουάριος 2005)

Επόμενος στη σχετική λίστα είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Φάνης Γκέκας.
 
Ο νυν προπονητής του Παναιγιαλείου, πήγε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2004-2005 με 200.000 χιλ. ευρώ από την Καλλιθέα και κατάφερε να... ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα!
 
Έμεινε στο τριφύλλι ως το 2007 και σκόραρε σε 49 ματς 23 γκολ, πριν μετακομίσει στη Γερμανία και την Μπόχουμ, όπου αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στην Bundesliga! 

 

Κριστόφ Βαζέχα (Δεκέμβριος 1989)

Και... bonus ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών στην Ελλάδα. Ένας πραγματικός «killer» των γηπέδων.

Ο Κριστόφ Βαζέχα θα μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό από την Ρουχ Χουρσόφ τον χειμώνα του 1989, φτάνοντας στην Ελλάδα μόλις 6 ημέρες νωρίτερα από το ντεμπούτο του και έχοντας την προηγούμενη σεζόν, βγει πρώτος σκόρερ στην πατρίδα του. Άρχισε να σκοράρει κατά ριπάς και στα 15 χρόνια που έπαιξε με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έφτασε τις 503 συμμετοχές και τα 320 γκολ συνολικά, ενώ σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα είχε 390 εμφανίσεις και 244 τέρματα.
 
Στην καριέρα του ο σπουδαίος Πολωνός φορ, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Πολωνίας (1989), πέντε πρωταθλήματα Ελλάδας (1990, 1991, 1995, 1996, 2004), πέντε Κύπελλα Ελλάδας (1991, 1993, 1994, 1995, 2004), δύο Σούπερ Καπ (1993, 1994), ενώ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην πατρίδα του το 1989 και στην δεύτερη πατρίδα του, την Ελλάδα, το 1994, το 1995 και το 1998.
 
Παράλληλα, πρόκειται για τον μακροβιότερο ξένο στο ελληνικό πρωτάθλημα με 14 σεζόν και οκτώ φορές ήταν ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού, από τις οποίες τις έξι συνεχόμενες! 


ΑΕΚ

Τόνι Σαβέβσκι (Δεκέμβρης 1988)

Αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ επί εποχής Ντούσαν Μπάγεβιτς στο τιμόνι της ομάδας. Εξ αρχής ξεχώρισε για την τεχνική του κατάρτιση και την κίνησή του εντός των τεσσάρων γραμμών. Ο λόγος για τον Τόνι Σαβέβσκι τον οποίο υποδέχθηκε ο «Ντούσκο» και δέκα φίλαθλοι της ομάδας τον Δεκέμβρη του 1988, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Μέχρι τη λήξη της σεζόν ο Σκοπιανός μέσος δικαίωσε και με το παραπάνω την επιλογή του Μπάγεβιτς, συμβάλλοντας σθεναρά στην κατάκτηση εκείνου του πρωταθλήματος. Και όχι μόνο. Ο Σαβέβσκι παρέμεινε στην ομάδα μέχρι και το καλοκαίρι του 2001, πανηγυρίζοντας τρεις ακόμη κούπες (1992, 1993, 1994).

Με τα «κιτρινόμαυρα» κατέγραψε 434 συμμετοχές σημειώνοντας 58 γκολ και βάζοντας το λιθαράκι του σε συνολικά 9 τίτλους – 4 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 2 Super Cup.


Βασίλης Τσιάρτας (Ιανουάριος 1992)

Ερχόμενος από τη Νάουσα ο Βασίλης Τσιάρτας αποτέλεσε ακόμη μία επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Ιανουάριο του 1992. Ο Σέρβος τεχνικός ήθελε να κάνει δικό του το 20χρονο τότε «δεκάρι» ήδη από το καλοκαίρι της προηγούμενης σεζόν, με τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να «καραδοκούν» και τον πρώτο μάλιστα να έχει φτάσει ένα βήμα πριν συμφωνήσει σε όλα με τον μεσοεπιθετικό.

Λίγο η πίεση των οπαδών, λίγο εκείνη του Μπάγεβιτς, ο Τσιάρτας εν τέλει πείστηκε και έφτιαξε βαλίτσες για Αθήνα όπου υπέγραψε έναντι του υψηλού, για την ηλικία του παίκτη, ποσού των 100.000.000 δραχμών! Στην «Ένωση» έμεινε μέχρι το 1996, για να φύγει στη συνέχεια για Σεβίλλη και εν τέλει να επιστρέψει το 2000 και να παραμείνει μέχρι το 2004.

Σε αυτά τα 7,5 έτη θητείας ο Τσιάρτας κατέκτησε συνολικά 2 πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο με 267 συμμετοχές και 100 γκολ.

3_82.jpg


Ζούλιο Σέζαρ (Ιανουάριος 2005)

Μπορεί η σεζόν 2004-2005 να ήταν αρκετά δύσκολη οικονομικά για την ΑΕΚ, ωστόσο οι απόδοσή της εντός αγωνιστικού χώρου βρισκόταν στο άλλο άκρο. Με την έλευση του Ιανουαρίου η «Ένωση» βγήκε στο παζάρι προκειμένου να ενισχύσει την μεσοεπιθετική της γραμμή, με τον κλήρο να πέφτει στον Ζούλιο Σέζαρ ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Ζιλ Βισέντε.

Με την ένταξή του στο ρόστερ η προσφορά του στην ομάδα ήταν άμεσα αισθητή ενώ σε συνολικά 3,5 χρόνια παραμονής κατέγραψε 123 συμμετοχές και 24 γκολ, εκ των οποίων τα τέσσερα σημειώθηκαν σε επίπεδο Champions League (2006-2007).

Χαραγμένο στη μνήμη των φιλάθλων της ΑΕΚ φυσικά έχει μείνει το γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που είχε βρει, στον θρίαμβο της ομάδας επί της Μίλαν τον Νοέμβρη του 2006 (1-0, 21/11/2006).


Σέρχιο Αραούχο (Ιανουάριος 2017)

Ένας φορ που αποκτήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν και ακόμη αποτελεί το παρόν της ΑΕΚ. Ο Σέρχιο Αραούχο πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017 και έμελλε να συμβάλλει σημαντικά τόσο στον δρόμο της ομάδας προς την Ευρώπη, καθώς με δικό του τέρμα επί του Πανιωνίου (2-1, 31/5/2017) η «Ένωση» έφυγε με φόρα για τα… ξένα!

Με το που τελείωσε ο δανεισμός του από την Λας Πάλμας, ο «Τσίνο» επέστρεψε ξανά δανεικός την επόμενη σεζόν και για έναν χρόνο. Έκτοτε ήρθε πάλι στην ομάδα τον Ιανουάριο του 2020 και παρέμεινε μέχρι κι εκείνο το καλοκαίρι, ενώ τον Ιούλιο του 2021 η «Ένωση» πλήρωσε το 1,4 εκατ. προκειμένου να τον κάνει δικό της για τα επόμενα τρία χρόνια και με οψιόν επέκτασης ακόμη ενός.

Ο Αργεντινός σε συνολικά 97 εμφανίσεις με την ΑΕΚ έχει καταγράψει 32 γκολ και πανηγυρίσει το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-2018, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό, ενώ μέχρι στιγμής φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ έχοντας σημειώσει 6 τέρματα.


Όγκνιεν Βράνιες (Ιανουάριος 2017)

Παρέα με τον Αραούχο ήρθε και ο Όγκνιεν Βράνιες. Μια ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη αφού ο έντονος χαρακτήρας του έκλεβε την παράσταση, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να αγνοήσει την αγωνιστική συνεισφορά του στην ομάδα.

Εδραιώθηκε εξ αρχής στις βασικές επιλογές για το κέντρο της άμυνας, με τις αποδόσεις του να δικαιώνουν τον εκάστοτε προπονητή. Ένα ακόμη πράγμα το οποίο τον κάνει να διαφοροποιείται και λίγο από τους άλλους παίκτες, είναι η εξαιρετικά ιδιαίτερη και δυνατή του σχέση με τους οπαδούς της ΑΕΚ!

Έπειτα από την όλη περιπέτεια με την Άντερλεχτ αλλά και με τις… ενδιαφέρουσες εξωαγωνιστικές καταστάσεις στις οποίες ενεπλάκη, πλέον μετράει σπαστά 2 χρόνια στην ομάδα, 100 συμμετοχές, 10 γκολ και… 41 κίτρινες κάρτες! Επιπλέον από το περασμένο καλοκαίρι η «Ένωση» τον έκανε αποκλειστικά δικό της αποκτώντας τον ως ελεύθερο και με ένα συμβόλαιο διαρκείας δύο χρόνων.

2_115.jpg


Μάρτον Εστερχάζι (Δεκέμβριος 1984)

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χειμερινές μεταγραφικές βόμβες της ΑΕΚ. Τον Δεκέμβρη του 1984 ο Μάρτον Εστερχάζι τα βρίσκει σε όλα με την «Ένωση» και γίνεται κάτοικος Αθήνας μέχρι και δύο χρόνια αργότερα.

Ενώ οι φήμες που ήθελαν τον Ούγγρο να πηγαίνει Γερμανία οργίαζαν, εκείνος εν τέλει έκανε μια παραγωγική σεζόν στην Α’ Εθνική και αγαπήθηκε πολύ από τον φίλαθλο κόσμο. Βέβαια στο πέρασμά του από τους «κιτρινόμαυρους» δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κανέναν τίτλο με την ομάδα.

1_121.jpg

BONUS: Γιάκομπ Γιόχανσον (Ιανουάριος 2015)

Φυσικά στη λίστα έπρεπε να βρεθεί χώρος και για τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Σαν όνομα ο Σουηδός μπορεί να μην είχε ξετρελάνει τον κόσμο της ΑΕΚ, ωστόσο ο ίδιος τα είπε όλα… δίχως να πει τίποτα – δείχνοντας απλά τις ικανότητές του στο χορτάρι!

Παρών και στην άνοδο της ομάδας ξανά στα σαλόνια της Super League ο αμυντικός χαφ ήταν αναντικατάστατος στο κέντρο, ενώ αποτελούσε την πηγή της ηρεμίας που χρειάζεται μια ομάδα. Συνολικά με την κιτρινόμαυρη φανέλα κατέγραψε 127 συμμέτοχες και 10 γκολ σε διάστημα 3,5 χρόνων, ενώ το περσινό καλοκαίρι ανακοίνωσε την – πρόωρη – απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0