Η αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου του 2004, έφτανε σιγά-σιγά προς το τέλος της. Η Γκιμαράες είχε βάλει… δύσκολα στην Μπενφίκα, αλλά οι «αετοί» της Λισσαβόνας είχαν βρει το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη και θα τους διατηρούσε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, παρά τη μέτρια εμφάνιση.
Στις καθυστερήσεις και σε ένα πλάγιο των γηπεδούχων, ο 24χρονος Μίκλος Φέχερ που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, παρενόχλησε αντικανονικά τον αντίπαλο του που πήγε να το εκτελέσει, με απώτερο σκοπό να γλιτώσει πιθανή επίθεση της Γκιμαράες. Ο διαιτητής το βλέπει, σταματάει το παιχνίδι και του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Ο Φέχερ γυρνάει κάτι να του πει, χαμογελάει και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, σκύβει προς το έδαφος.
Αυτό ήταν. Ο Φέχερ έχει σωριαστεί στο χορτάρι, χάνοντας πλήρως τις αισθήσεις του, προκαλώντας τον πανικό, τόσο στους συμπαίκτες του, όσο και στον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες του γηπέδου. Το ιατρικό επιτελείο των δύο ομάδων προσπάθησε να τον επαναφέρει, το ασθενοφόρο τον μετακίνησε άμεσα στο νοσοκομείο, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ο θάνατός του είχε διαπιστωθεί και η νεκροψία έδειξε καρδιακή αρρυθμία λόγω της υπερτροφικής καρδιομυοπάθειας.
Στο άκουσμα της είδησης, το σοκ ήταν τεράστιο σε Πορτογαλία, Ουγγαρία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ήταν ένα παιδί μόλις 24 ετών και έφυγε τόσο άδικα απ’ τη ζωή.
Τις επόμενες ημέρες πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για χρήση αναβολικών ουσιών, αλλά το ιατρικό πόρισμα τους διέψευσε άμεσα.
«Ο θάνατος του Φέχερ προκλήθηκε αναμφισβήτητα από καρδιακή προσβολή. Οι εξετάσεις αίματος δεν έδειξαν κανένα ίχνος αλκοόλ, ναρκωτικών ή αναβολικών ουσιών. Η υπόθεση έχει κλείσει πλέον οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά το πόρισμα.
Η Μπενφίκα τον τίμησε με αρκετούς τρόπους που μόνο «χειροκρότημα» αξίζουν. Αρχικά, στην είσοδο του Ντα Λουζ, υπάρχει η προτομή του αδικοχαμένου παίκτη, ενώ έχουν τοποθετήσει και την μπλούζα του από το παιχνίδι, όπου οι γιατροί στην προσπάθεια τους να σώσουν τον Φέχερ, την έσκισαν.
Επιπλέον, στην ίδια προθήκη υπάρχει το σορτς και τα παπούτσια που φορούσε σε εκείνο το ματς αλλά και αρκετά μετάλλια.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι «αετοί» της Λισσαβόνας στη μνήμη του, έχουν αποσύρει τον αριθμό 29, με τον οποίο αγωνιζόταν.
Η ζωή «παίζει» περίεργα παιχνίδια και το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου το έδειξε με τον πιο σκληρό τρόπο. Από την αγωνία και την προσμονή για τους τρεις βαθμούς της νίκης, στην απόλυτη θλίψη για τον χαμό ενός 24χρονου ποδοσφαιριστή…