Μετά από δώδεκα χρόνια πορείας στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, ο Κέβιν Γκαρνέτ έγινε κάτοικος Βοστώνης με τους Σέλτικς να προσφέρουν 7 παίκτες (!) για την απόκτηση του ψηλόλιγνου φόργουορντ.
Η καταστροφική σεζόν (2006-07) των Σέλτικς που τερμάτισαν με το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ στη λίγκα (24-58), είχε ως αποτέλεσμα ο Πολ Πιρς να αναλάβει… δράση και απαιτώντας να αλλάξει περιβάλλον αν δεν «χτίσουν» γύρω του μία ομάδα με παίκτες ικανούς να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.
Αφού οι Κέλτες κατάφεραν να εμπλουτίσουν το ρόστερ τους μ’ έναν από τους καλύτερους σουτέρ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, τον Ρέι Άλεν, ήταν ένα βήμα πιο κοντά στο να εκπληρώσουν την επιθυμία του Πιρς. Λίγες μέρες αργότερα, λοιπόν, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη ανταλλαγή στην ιστορία του NBA μέχρι και σήμερα. Οι Σέλτικς προσέφεραν τους Ράιαν Γκόμες, Αλ Τζέφερσον, Τζέραλντ Γκριν, Θίο Ράτλιφ και Σεμπάστιαν Τέλφερ μαζί με δύο επιλογές πρώτου γύρου από το ντράφτ του 2009 στους Τίμπεργουλβς για να φέρουν τον Κέβιν Γκαρνέτ στη Βοστώνη.
Αυτή η μπλοκμπάστερ ανταλλαγή αποτελεί ρεκόρ μέχρι και σήμερα στον «μαγικό» κόσμο του NBA, αφού πρώτη φορά έγινε ανταλλαγή τόσο μεγάλου αριθμού παικτών (7) για έναν μονάχα παίκτη.
Οι Σέλτικς διαμόρφωσαν έτσι τη νέα «Big 3» ομάδα αποτελούμενη από τον Πολ Πιρς, τον Ρέι Άλεν και φυσικά τον Κέβιν Γκαρνέτ. Τρεις παίκτες που βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους και των δυνατοτήτων τους εκείνη την περίοδο.
Ο Γκαρνέτ, όντας και κάτοχος του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη για το 2004, ήταν ένας απόλυτα κυρίαρχος και επιβλητικός παίκτης και στις δύο πλευρές του παρκέ με old school αέρα και… έφεση στο trashtalk, δηλαδή ό,τι χρειάζονταν οι Σέλτικς για να είναι ξανά διεκδικητές του τίτλου.
Μπορεί οι Σέλτικς να είχαν τα περισσότερα πρωταθλήματα στη λίγκα, όμως είχαν να πανηγυρίσουν ένα από τα ‘80s και συγκεκριμένα από το 1986. Ο «Big Ticket», όπως ήταν και το ψευδώνυμό του ήταν και εκείνος που έδωσε το… εισιτήριο στους Κέλτες για το 17ο και τελευταίο τους πρωτάθλημα μέχρι και σήμερα βάζοντας τέλος σε 22 χρόνια «ξηρασίας».
Αφού ανέβασε επίπεδο τους «λύκους», βοήθησε τους Σέλτικς στην κατάκτηση του 17ου δαχτυλιδιού τους κερδίζοντας το αντίπαλο… δέος της Δύσης, τους Λος Άντζελες Λέικερς του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ σε 6 παιχνίδια τελικών (4-2). Σα να μην έφταναν όλα αυτά, αναδείχθηκε ο καλύτερος αμυντικός εκείνης της χρονιάς, αλλά και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της σεζόν για το NBA.
Η ασυνήθιστη ρουτίνα του «KG» πριν τους αγώνες, να χτυπάει το κεφάλι του στην μπασκέτα μιλώντας ταυτόχρονα στον εαυτό του, σε συνδυασμό με το τατουάζ που έχει στο σώμα του που απεικονίζει ένα χέρι που κρατάει μια μπάλα μπάσκετ με τις λέξεις «Blood, Sweat and Tears», δηλαδή «αίμα, δάκρυα και ιδρώτας» (α λα Σάκης Ρουβάς!), ήταν όπως φάνηκε η συνταγή της επιτυχίας που του έδινε την ώθηση που χρειαζόταν.
Ο Κέβιν Γκαρνέτ έμεινε για έξι χρόνια στους Μπόστον Σέλτικς εκπληρώνοντας το «όνειρο» του ίδιου αλλά και της ομάδας για το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά που φόρεσε τα «πράσινα». Η προσφορά του σπουδαία και αδιαμφισβήτητη με αποτέλεσμα η φανέλα του με το νούμερο «5» να αποσύρεται από την ομάδα και να περνάει στην αιωνιότητα. Έτσι ο Γκαρνέτ θα έχει πάντα μία θέση στον… ουρανό του «TD Garden», όπως του αξίζει.
Ευτυχία Οικονομίδου