Πρόσωπα

Αμυντικός στα χαρτιά, σκόρερ στην ψυχή: Ο Γκβάρντιολ τα βάζει από... παντού, με κάθε τρόπο!

Αμυντικός στα χαρτιά, σκόρερ στην ψυχή: Ο Γκβάρντιολ τα βάζει από... παντού, με κάθε τρόπο!

Ζυγίζει τη μπάλα, παίρνει λίγα βήματα και με απόλυτη ψυχραιμία στέλνει μία βολίδα στα δίχτυα της Γουλβς. Αυτό ήταν το γκολ του Γκβάρντιολ της Μάντσεστερ Σίτι στην όγδοη αγωνιστική της Premier League. Κι όμως όχι το μοναδικό…

Αν υπάρχει ένας αμυντικός που ξεχωρίζει το 2024 στην Premier League, αυτός είναι σίγουρα ο Γιόσκο Γκβάρντιολ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι διανύει ένα εντυπωσιακό ημερολογιακό έτος, κατά το οποίο έχει περισσότερα τέρματα ακόμα και από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ!

Ο Γκβάρντιολ είναι ένας αμυντικός που, σύμφωνα με τα νούμερά του, αποδίδει πολλές φορές καλύτερα και από επιθετικό. Το 2024 έχει σκοράρει στην Premier League έξι φορές! Μάλιστα, τη φετινή σεζόν έχει βρει δίχτυα δύο φορές σε οκτώ αναμετρήσεις, με τελευταία του επιτυχία τον κεραυνό με το δεξί κόντρα στη Γουλβς.

Τα… βάζει από παντού! Μέσα από την περιοχή, έξω από αυτή, ακόμα και ντριμπλάροντας σαν επιθετικός νικά τον τερματοφύλακα. Ο Κροάτης είναι ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πεπ Γκουαρδιόλα που δε μένει ανεκμετάλλευτο.

Αυτή τη στιγμή, στο αγγλικό πρωτάθλημα είναι πρώτος σκόρερ στην κατηγορία των αμυντικών με έξι τέρματα, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση βρίσκονται οι Γκάμπριελ της Άρσεναλ και Σαρ της Νιουκάστλ με πέντε γκολ.

Και μην ξεχνάμε την αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον περασμένο Μάρτιο, για τα προημιτελικά του Champions League, όταν βρήκε δίχτυα με τον αγαπημένο του τρόπο. Δυνατό δεξί σουτ έξω από την περιοχή, λίγο φάλτσο και άπιαστη βολίδα στη δεξιά γωνία της εστίας.

Ναι, ο Γιόσκο Γκβάρντιολ είναι ένας αμυντικός στα χαρτιά, αλλά ένας σκόρερ στην ψυχή…

Όλγα Μανιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0