Πρόσωπα

«Η κληρονομιά του ποδοσφαίρου»: Μία ιστορία «πατέρα – γιου» στην Αργεντινή, με φόντο τον Νίκο Παζ!

«Η κληρονομιά του ποδοσφαίρου»: Μία ιστορία «πατέρα – γιου» στην Αργεντινή, με φόντο τον Νίκο Παζ!

Η κληρονομιά του ποδοσφαίρου, ο Νίκο Παζ, ο πατέρας του και η εθνική Αργεντινής!

Αργεντινός γεννιέσαι και γίνεσαι! Δεν χρειάζεται να έχεις φωνάξει την πρώτη κραυγή στις Πάμπας για να νιώσεις την αγάπη για την εθνική Αργεντινής. Η οικογένεια, οι φίλοι, η φανέλα, ο Λιονέλ Μέσι, όλα αυτά συνθέτουν έναν ισχυρό δεσμό που οδηγεί τους Αργεντινούς του εξωτερικού να θέλουν να εκπροσωπήσουν την ομάδα. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Τζουλιάνo Σιμεόνε και Αλεχάντρο Γκαρνάτσο. Στον αγώνα με τη Βολιβία, ο προπονητής Λιονέλ Σκαλόνι, έδωσε την ευκαιρία στον Νίκο Παζ, που γεννήθηκε στην Τενερίφη, να κάνει το ντεμπούτο του. Μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι ότι ο Νίκο είναι γιος του Πάμπλο Παζ, πρώην ποδοσφαιριστή της Αργεντινής.

Η Παράδοση Πατέρα και Γιου στην Εθνική

Η εντυπωσιακή πρεμιέρα του Νίκο Παζ στην εθνική Αργεντινής, κατά την επιβλητική νίκη 6-0 επί της Βολιβίας, προσθέτει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία πατέρων και υιών που φορούν τη φανέλα της «Αλμπισέστε». Με την είσοδο του Νίκο στο 73ο λεπτό, εντάσσεται σε μια λίστα με οκτώ οικογενειακά ζευγάρια, δείχνοντας τη σύνδεση μεταξύ των γενεών στο αργεντίνικο ποδόσφαιρο.

Ο Νίκο, γεννημένος το 2004 στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης, είναι γιος του Πάμπλο Παζ, ενός επιτυχημένου πρώην ποδοσφαιριστή που υπηρέτησε ομάδες όπως η Νιούελς, η Μπάνφιλντ και η Ιντεπεντιέντε, και αγωνίστηκε με την εθνική Αργεντινής τη δεκαετία του '90. Ο Πάμπλο Πάζ έχει δει την κληρονομιά του να συνεχίζεται με τον γιο του, ο οποίος επίσης αρχίζει να ξεχωρίζει στο ποδόσφαιρο.

Αν και ο Νίκο είχε συμμετοχές στην U20, η είσοδός του στις προκριματικές φάσεις ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο, συμμετείχε ενεργά, βοηθώντας τον Λιονέλ Μέσι για το έκτο γκολ της συνάντησης. Αυτό δείχνει την ποιότητά του ως παίκτη και την ποδοσφαιρική κληρονομιά που φέρει.

Η ιστορία πατέρων και υιών στην εθνική Αργεντινής είναι πλούσια, με την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση να είναι οι Βικέντε «Καπότε» ντε λα Μάτα και ο γιος του.

Από τότε, πολλές άλλες οικογένειες έχουν αφήσει το στίγμα τους στο εθνικό ποδόσφαιρο. Με το ντεμπούτο του Νίκο, η οικογένεια Παζ προστίθεται σε αυτή την επιλεγμένη ομάδα, δείχνοντας την συνέχεια της κληρονομιάς. Μετά τον αγώνα, ο Μέσι, ο αρχηγός της ομάδας, επαίνεσε τον Νίκο: «Έχει μεγάλη ποιότητα και είναι πολύ νέος. Κατανοεί το παιχνίδι». Αναφερόμενος στον προπονητή του Νίκο, Τσέσκι Φάμπρεγκας, ο «Goat» δήλωσε ότι η καλή καθοδήγηση θα τον βοηθήσει να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο.

Σπύρος Γραμμένος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0