Πρόσωπα

Ντέλε Άλι - Μπάλντοκ: Μια φιλία που δε θα την χωρίσει ούτε η απώλεια! (video)

Ντέλε Άλι - Μπάλντοκ: Μια φιλία που δε θα την χωρίσει ούτε η απώλεια! (video)
Το ποδόσφαιρο δημιουργεί φιλίες ζωής και μία από αυτές είναι εκείνη του Ντέλε Άλι με τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Η συνύπαρξη στην ΜΚ Ντονς ήταν η αρχή μια όμορφης φιλίας. 

Το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο άθλημα στον κόσμο και αυτόν τον τίτλο κανείς δεν μπορεί να τον αλλάξει. Μέσα σε αυτό το όμορφο άθλημα δημιουργούνται και φιλίες που μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο. Μία από αυτές είναι και εκείνη του Ντέλε Άλι με τον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Οι δυο ποδοσφαιριστές συνυπήρξαν στην ίδια ομάδα πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα στην MK Ντονς. Εκεί έκαναν τα πρώτα ποδοσφαιρικά τους βήματα, πριν ο Άγγλος σταρ αποχωρήσει για την Τότεναμ και τη λαμπρή καριέρα που του ετοιμαζόταν και ο Έλληνας αμυντικός πάρει μεταγραφή για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπου και πρωταγωνίστησε τα επτά χρόνια παραμονής του στην ομάδα. 

Στα περισσότερα παιχνίδια της ΜΚ Ντονς και οι δυο ήταν βασικοί, ο Άλι ως κεντρικός μέσος και ο Μπάλντοκ ως δεξί μπακ ή ακόμα και ως δεξί εξτρέμ. Η μαχητικότητα του και ο τρόπος που κυνηγούσε κάθε μπαλιά τον έκαναν βασικό γρανάζι της ομάδας και η μεταγραφή στη Σέφιλντ ήταν απολύτως δικαιολογημένη.

Με την ομάδα της ΜΚ Ντονς μέτρησε 125 συμμετοχές, σκοράροντας δυο τέρματα και μοιράζοντας 16 ασίστ. Το ένα από αυτά τα γκολ ήταν και εντυπωσιακό, με τρομερή προσωπική ενέργεια και τελείωμα εκτός περιοχής. Στον αγώνα ενάντια στη Σουίντον Τάουν με το τέρμα που σημείωσε χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του, αφού το πέτυχε στις καθυστερήσεις. 

Ο Ντέλε Άλι μετά την είδηση για τον θάνατο του Μπάλντοκ έκανε μια συγκινητική ανάρτηση. Οι δυο ποδοσφαιριστές παρά το ότι δεν αγωνίζονταν ακόμη στην ίδια ομάδα, είχαν δημιουργήσει μια αδερφική σχέση που κρατάει από το 2014. «Σ' αγαπώ! Αναπαύσου εν ειρήνη αδελφέ μου», ήταν τα λόγια του 28χρονου μέσου στο Instagram, μαζί με μια φωτογραφία των δυο τους πάνω σε ένα σκάφος κατά τη διάρκεια των κοινών τους καλοκαιρινών διακοπών πριν τέσσερα χρόνια. 

Image_21_2.jpg


Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0