Πρόσωπα

«Cold» Πάλμερ: Απλά ο καλύτερος παίκτης στην Premier League! (video)

«Cold» Πάλμερ: Απλά ο καλύτερος παίκτης στην Premier League! (video)

Πώς γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που έχει το παρατσούκλι ο «ψυχρός» να είναι ο πιο «καυτός» της Premier League; Ο Κόουλ Πάλμερ κάνει τα πάντα για την Τσέλσι και δείχνει τον δρόμο προς τις ένδοξες μέρες ξανά στους Λονδρέζους. Η «ληστεία» του αιώνα, το λάθος του Πεπ Γκουαρδιόλα και η εκτόξευση της χρηματιστηριακής αξίας του Άγγλου

Μπορεί ο Χάαλαντ να είναι ο πρώτος σκόρερ της Premier League (10 γκολ), αλλά ο πιο φορμαρισμένος παίκτης αυτήν τη στιγμή στην Αγγλία είναι ο Κόουλ Πάλμερ. Ο Βρετανός κάνει απίστευτα πράγματα και συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας της Τσέλσι, για την επιστροφή της στις ένδοξες μέρες.

Ο 21χρονος στην αναμέτρηση ενάντια στη Μπράιτον (4-2) έγραψε ιστορία, αφού σκόραρε και τα τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, σε διάστημα 20 λεπτών. Έγινε ο πρώτος που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος και πέρασε το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στα βιβλία του συλλόγου. 

Παράλληλα, έφτασε τους Ντιντιέ Ντρογκμπά, Φρανκ Λάμπαρτ και Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ σε αριθμό χατ-τρικ με τη φανέλα της Τσέλσι, σημειώνοντας το τρίτο στην καριέρα του. Το εξωπραγματικό στατιστικό που κατέγραψε, όμως, είναι πως το πέτυχε αυτό σε μόλις… 39 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας στο αγγλικό πρωτάθλημα. Πραγματικά τα στατιστικά του Άγγλου προκαλούν δέος. Ο Πάλμερ από τη στιγμή που αποκτήθηκε από την Τσέλσι και μετακόμισε από το Μάντσεστερ στο Λονδίνο, έχει 31 γκολ και 19 ασίστ σε 52 συμμετοχές, σε όλες τις συλλογικές διοργανώσεις. 



Θυμίζουμε πως ο Βρετανός αποκτήθηκε έναντι 40 εκατομμυρίων, με το ποσό να φτάνει τα 47 εκατομμύρια μαζί με τα μπόνους. Δεν τίθεται θέμα αξίας και αν η μεταγραφή αυτή βγήκε για την Τσέλσι. Ο ταλαντούχος μέσος τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε χρηματιστηριακή αξία 18.000.000 ευρώ. Τον Μάιο του 2024 η αξία του είχε ανεβεί στα 80.000.000, πάντα βάση Transfermarkt.

Αυτός που μετανιώνει, μάλλον, βλέποντας τις επιδόσεις του Πάλμερ, είναι σίγουρα ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός δεν υπολόγιζε την περασμένη σεζόν τον ποδοσφαιριστή, θεωρώντας πως δε χωράει στη Σίτι. Ο Πάλμερ του απέδειξε πως έκανε ένα τεράστιο λάθος. 

Στα χέρια του Έντσο Μαρέσκα ο Άγγλος αναμένεται να κάνει ακόμη περισσότερα, καθώς αυτά που έχει ήδη πετύχει στη φετινή σεζόν, αποτελούν την αρχή. Ο Ιταλός τεχνικός γνωριζει τις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή του, από τη θητεία του ως βοηθός του Γκουαρδιόλα στη Σίτι, άρα μπορεί να πάρει από τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό ό,τι του ζητήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως στη νίκη της Τσέλσι ενάντια στη Γούλβς (6-2), ο Πάλμερ είχε μοιράσει τρεις ασίστ και είχε σκοράρει ένα τέρμα. Από εκείνο το παιχνίδι, όλοι κατάλαβαν πως τη φετινή σεζόν θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί από τον ίδιο και πιθανότατα από κανέναν Άγγλο ποδοσφαιριστή εδώ και αρκετά χρόνια. 


Στο παιχνίδι ενάντια στην 
Μπράιτον έγραψε ιστορία, αλλά σημασία έχει να κοιτάξουμε τι χρειάστηκε για να το πετύχει. Ο Βρετανός είχε μόλις 46 επαφές με τη μπάλα σε ολόκληρο το 90λεπτο που αγωνίστηκε. Η μετάφραση αυτών; Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, τέσσερις πάσες κλειδιά, 6/7 επιτυχημένες μακρινές μπαλιές, έχοντας τα 2.41 xG από τα 4.18 που ακτέγραψε η Τσέλσι στον αγώνα. Σκεφτείτε λίγο τι έκανε ξανά πριν συνεχίσετε να διαβάζετε. 

Ο Πάλμερ μέσα σε όλα αυτά, πριν αρχίσει να «εκτελεί» τους «γλάρους», είχε και δοκάρι λίγο μετά το πρώτο τέρμα της Μπράιτον. Φυσικά, δε θα τα κατάφερνε εάν δεν είχε και την κατάλληλη στήριξη από τους συμπαίκτες του. Ένας από τους πρωταγωνιστές στον ίδιο αγώνα ήταν ο Τζέιντον Σάντσο. Ο πρώην άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πάλμερ στο 28ο λεπτό, ενώ μοίρασε ακόμη μια ασίστ με τη φανέλα των «μπλε» στο τέταρτο γκολ του μεγάλου πρωταγωνιστή, στέλνοντας μήνυμα στον Έρικ Τεν Χαγκ, που τον είχε θέσει εκτός ομάδας. 

Ο 21χρονος, αναφέρθηκε και σε αυτό μετά τη λήξη του αγώνα, ποστάροντας μια φωτογραφία του μαζί με τον Σάντσο, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». Οι δύο Βρετανοί δείχνουν για τι είναι ικανοί και έχουν την ευκαιρία να επαναφέρουν την Τσέλσι στο προσκήνιο του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Ο Πάλμερ είναι αδιαμφισβήτητα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής αυτήν τη στιγμή στην Premier League και δείχνει ικανός να ηγηθεί των Λονδρέζων, γράφοντας τη δίκη του ιστορία. 

Βαγγέλης Τερζής

www.bnsports.gr





Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0