Πρόσωπα

Ντένις Τσερίσεφ: Ένας Ρώσος από τη… Μαδρίτη στη Νέα Σμύρνη! (video)

Ντένις Τσερίσεφ: Ένας Ρώσος από τη… Μαδρίτη στη Νέα Σμύρνη! (video)

Ο Ντένις Τσερίσεφ έρχεται αύριο (24/09) στην χώρα μας για λογαριασμό του Πανιωνίου, ολοκληρώνοντας μια μεταγραφή «μεγατόνων» για την κατηγορία της Super League 2, δημιουργεί συναισθήματα… ζήλιας στους αντιπάλους, τρέλας στην Πλατεία και ζωντανεύει ξανά την εποχή του... Άλβαρο Ρεκόμπα!

Είναι από τις ειδήσεις που δεν αφήνουν περιθώρια. Στο άκουσμά τους μοναδική, αυθόρμητη επιλογή είναι η έκπληξη. Εξ αρχής εντυπωσιάζει και το σοκ προκύπτει… εις διπλούν, όταν συνειδητοποιείς ότι πρόκειται περί επίσημης ανακοίνωσης και όχι απλού φιλολογικού ενδιαφέροντος ή έστω αρχικού σταδίου διαπραγματεύσεων.

Η χθεσινή ανακοίνωση του Πανιωνίου για την προσθήκη του Ντενίς Τσερίσεφ… «φουρτουνιάζει» τα μεταγραφικά νερά σύσσωμου του ελληνικού ποδοσφαίρου: κάνει τους ισχυρούς της Super League να ζηλεύουν, τις ομάδες της Super League 2 να απορούν εντυπωσιασμένες και το φίλαθλο κοινό να μένει με το στόμα ανοικτό, φέρνοντας στη μνήμη όλων εποχές… Άλβαρο Ρεκόμπα!

Η προσθήκη είναι από το… ύψιστο ράφι, όχι απλώς το πρώτο, ο παίκτης αποτελεί ήδη «ατραξιόν» για όλα τα ελληνικά γήπεδα και αναμένεται να αποτελέσει τον ηγέτη των «κυανέρυθρων» στην προσπάθειά τους για τη μεγάλη τους επιστροφή στα σαλόνια. 

Ποιο είναι, όμως, το ποδοσφαιρικό παρελθόν του Ρώσου εξτρέμ και γιατί προκάλεσε τόση έκπληξη; Ο Τσερίσεφ έχει ως κορυφαίο του παράσημο τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ 2018, στο οποίο η διοργανώτρια πατρίδα του έφθασε έως τα προημιτελικά, με τον ίδιο να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Κατέλαβε την δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερς με 4 γκολ (τη μοιράστηκε με «μεγαθήρια», όπως Κριστιάνο Ρονάλντο, Αντουάν Γκριεζμάν, Κιλιάν Εμπαπέ και Ρομέλου Λουκάκου), πίσω μόνο από τον Χάρι Κέιν (6 τέρματα), συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία τους έως τα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκαν από την μετέπειτα φιναλίστ (και εξ ίσου εντυπωσιακή) Κροατία του Λούκα Μόντριτς. Πρώτα, απέκλεισαν την αγαπημένη του Ισπανία στην ψυχοφθόρο διαδικασία. 




 Ως παίκτης της Βιγιαρεάλ τότε, «εξαργύρωσε» το τουρνουά της ζωής του με μεταγραφή στη Βαλένθια, έναντι οκτώ εκατομμυρίων ευρώ σε μια καριέρα, η οποία, κατά τα άλλα, «σημαδεύτηκε» από την Ισπανία! Χάρη στον επίσης ποδοσφαιριστή πατέρα του, Ντμίτρι, και στην μεταγραφή του στη Σπόρτινγκ Χιχόν από τη Ντιναμό Μόσχας, ζούσε από μικρός σ’ αυτή την πλευρά της Ιβηρικής, ήδη από τα εφτά του χρόνια, και μόλις στα 11 εγγράφηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2002. Το ντεμπούτο του με τους άνδρες άργησε αρκετά – συνέβη τη χρονιά 2015-2016, όταν και κατέκτησε τον σπουδαιότερο διασυλλογικό τίτλο της καριέρας του με την ομάδα της καρδιάς του, το Champions League, κόντρα μάλιστα στη μισητή συμπολίτισσα Ατλέτικο: στις 24 Οκτωβρίου 2015 αγωνίζεται εναντίον της Θέλτα στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του με 3-1 και πιστώνεται την ασίστ στο Μαρσέλο για την διαμόρφωση του τελικού σκορ στο 90’.  


Το όνειρο των «galacticos» ξεκίνησε το καλοκαίρι εκείνο του Μουντιάλ της Ιαπωνίας και για μια δεκαετία θα είναι… Μαδριλένος: ακολούθησαν τέσσερα χρόνια στην ομάδα νέων, άλλα δύο στην τρίτη ομάδα (2006-2008) και από εκεί μια «γεμάτη» πενταετία στην περίφημη Καστίγια, όταν και το 2013 παίρνει την προαγωγή της… ζωής του για τους άνδρες σε ηλικία 24 ετών (2013-2014), αφού δοθεί δανεικός το προηγούμενο καλοκαίρι στη Σεβίλλη.  

Η ασταθής, εξ αιτίας των τραυματισμών πορεία του, τον οδήγησαν την περασμένη χρονιά στη Βενέτσια και τον έκαναν τόσο… προσιτό, ώστε να αποδεχθεί την πρόκληση του Πανιωνίου και της Super League 2, σε μια εμπειρία σαφώς πρωτόγνωρη για τον ίδιο: οι 163 αγώνες του στη La Liga το επιβεβαιώνουν – όλη την ζωή του την πέρασε στην Ισπανία και άλλαξε χώρα μόλις… πέρυσι στα 32 του για την ιταλική ομάδα! 

Στη χώρα μας, φυσικά και δεν θα συναντήσει ονόματα επιπέδου σαν κι αυτά τα οποία (στην πλειονότητα τους) αντιμετώπιζε, ούτε προφανώς τα «μεγαθήρια» που προσπέρασε κάποτε στο Παγκόσμιο της πατρίδας του. Ωστόσο, «κουβαλά» τη δική του ιστορία, απ΄ αυτές που ο ίδιος ο «Ιστορικός» γνωρίζει να εκτιμά, απ΄ αυτές τις οποίες η Πλατεία της Νέας Σμύρνης ξέρει να αναδεικνύει, να ανταποδίδει και να μνημονεύει. Όπως κάποτε συνέβη και με τον Άλβαρο Ρεκόμπα

Νικόλας Κανελλόπουλος 

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0