Πρόσωπα

Όταν το 50% των γκολ σου ξεκινούν από κόρνερ, κάνεις ακριβώς αυτό που σκέφτηκε η ΑΕΚ με τον Πιερό!

Όταν το 50% των γκολ σου ξεκινούν από κόρνερ, κάνεις ακριβώς αυτό που σκέφτηκε η ΑΕΚ με τον Πιερό!

Ο Στρακόσα στο 1.93. Ο Μουκουντί στο 1.91. Ο Βίντα επτά πόντους κοντύτερος και ο Κάλενς στο 1.96. Ο Λιβάι Γκαρσία, παρά το φοβερό του άλμα, στο 1.82 και ο Λαμέλα δύο πόντους ψηλότερος. Και όλα αυτά, ενώ η ΑΕΚ σκοράρει ως στιγμής, σχεδόν στο 50% των περιπτώσεων, από κόρνερ. Πώς λοιπόν, να μην σκεφτεί να κάνει δικό της τον Φραντζί Πιερό, που «άγγιξε» την ισοπαλία με τον Μήτογλου;

«Την απόκτηση του Φράντζι Πιερό ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ, με τις δύο πλευρές να υπογράφουν τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Και ναι, αυτό είναι έκπληξη. Διότι αν ο Γάλλος φορ τηρήσει μέχρι τέλους το συμβόλαιό του, τότε θα παραμείνει στην ίδια ομάδα για 3+ χρόνια, μόλις για δεύτερη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του!»

Αυτά επισημαίναμε λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Πιερό από την ΑΕΚ. Μίας απόκτησης που βασίζεται σε απόλυτα λογικά, ποδοσφαιρικά κριτήρια και μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα στη Stoiximan Super League.

Διαβάζει κανείς τον τίτλο του κειμένου και απορεί… Όλοι συμφωνούμε πως χρειαζόταν ένας σέντερ φορ ακόμη για την «Ένωση», αλλά ενδεχομένως το όνομα του Πιερό να μην ήταν ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, η κίνηση της ΑΕΚ είναι πανέξυπνη!

Αναζητά κανείς αριθμούς του και πείθεται.  Με τη Μακάμπι έχει 106 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, καταγράφοντας 43 γκολ και 18 ασίστ. Από τα 43 τέρματα που έχει σημειώσει με την ομάδα από το Ισραήλ, ο Πιερό έχει πετύχει τα 10 σε προκριματικά Champions League. Το εντυπωσιακό είναι πως το έχει καταφέρει σε μόλις 14 παιχνίδια, στα οποία έχει αγωνιστεί στη διοργάνωση, κάτι που αποδεικνύει την ικανότητα του στο σκοράρισμα.

Έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στην Γκινγκάμπ από τη σεζόν 2019/20 έως και τη σεζόν 2021/22. Με τη γαλλική ομάδα αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια και σκόραρε 28 τέρματα, ενώ μοίρασε και 6 ασίστ. Χάρη στη σεζόν που έκανε με την Γκινγκάμπ ο Πιερό πήρε μεταγραφή μετέπειτα στη Μακάμπι Χάιφα, με την οποία αντιμετώπισε και τον Ολυμπιακό για τα προκριματικά του Champions League.

Ποιο είναι όμως, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που διαθέτει; Το ύψος του! Βλέπει το… γήπεδο από τα 194 εκατοστά του. Και αποτελεί τον δεύτερο υψηλότερο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, μετά τον Μήτογλου, που δεν αγωνίζεται βασικός.

Συνεπώς, η ΑΕΚ προσθέτει ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της. Ή μάλλον, ενισχύει… Διότι το 50% των γκολ της ως στιγμής στο πρωτάθλημα, έχουν προέλθει από κόρνερ. Έχει σκοράρει επτά φορές και τα τρία τέρματα εξ΄ αυτών, ξεκίνησαν με αυτόν τον τρόπο.

Και η ισοφάριση με τη Λαμία, και το γκολ που άνοιξε το σκορ με τον Κοϊτά στη Λιβαδειά και το 3-0 του Γκατσίνοβιτς, που προήλθε σε δεύτερο χρόνο, από γέμισμα του Μάνταλου. Βρίσκει γκολ η ΑΕΚ με αυτόν τον τρόπο. Και προσθέτοντας στην εξίσωση τον Πιερό, σαφώς και γίνεται ακόμη πιο απειλητική, όντας ο ψηλότερος παίκτης της ομάδας, από όσους λογίζονται ή αναμένεται να γίνουν, βασικοί…

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0