Πρόσωπα

«Έφυγε μικρός, τον χαίρονται στο εξωτερικό, ήρθε πάλι η σειρά της Ελλάδας»: Όλα όσα έκανε ο Τζόλης απέναντι στην Ιρλανδία! (video)

«Έφυγε μικρός, τον χαίρονται στο εξωτερικό, ήρθε πάλι η σειρά της Ελλάδας»: Όλα όσα έκανε ο Τζόλης απέναντι στην Ιρλανδία! (video)

Ο Χρήστος Τζόλης εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στο Δουβλίνο, σκόραρε το πρώτο του τέρμα και θύμισε σε όλους τις ικανότητες που διαθέτει, αλλά και πόσα μπορεί να επωφεληθεί η Εθνική Ελλάδας από τον ίδιο. 

Η Εθνική κατάφερε να περάσει από το Δουβλίνο και να κάνει το 2/2 στον όμιλό της στο φετινό Nations League. Ένας εκ των πρωταγωνιστών στην αναμέτρηση, για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν και ο Χρήστος Τζόλης

Ο 22χρονος εξτρέμ έκανε πολλά περισσότερα, στο παιχνίδι με την Ιρλανδία (10/09, 0-2) για το Nations League, από αυτά που είδαμε με τα μάτια μας. 

Ο άσος της Κλαμπ Μπριζ, έδειξε ξανά σε όλους μας τις ικανότητες που διαθέτει. Όλα όσα είχαμε δει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, απλά σε ακόμη καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, έχουμε την ευκαιρία, πλέον, να τα βλέπουμε και στην Εθνική μας ομάδα. Το γκολ που σημείωσε, στο «Aviva Stadium» είναι και το πρώτο του με τη φανέλα της «γαλανόλευκης» για τον ίδιο, σε επίσημο αγώνα.

Για να το καταφέρει χρειάστηκε 43 επαφές με τη μπάλα, με τις περισσότερες να τις επιχειρεί στην άμυνα, όταν και γυρνούσε για να προσφέρει τη βοήθειά του στον Κώστα Τσιμίκα, κάθε φορά που δημιουργούσαν χώρους και ανέβαιναν οι Ιρλανδοί.



Ο Έλληνας διεθνής έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν, αφού και σε συλλογικό επίπεδο κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Με τη Μπριζ σε 6 παιχνίδια, έχει σκοράρει 2 γκολ, ενώ επιχειρεί 2.7 σουτ ανά αγώνα. Με την Εθνική, ενάντια στην Ιρλανδία, σούταρε δύο φορές, με τη μια να είναι και καθοριστική, αφού εκτέλεσε μετά την τρομερή προσποίηση στον Κόλινς.

Είναι φανταστικός ο τρόπος, με τον οποίο ο Τζόλης, ανοίγεται στον χώρο και εκμεταλλεύεται την ταχύτητα του στο έπακρο. Αυτό ακριβώς έκανε όταν είδε τον Τάσο Μπακασέτα να βγάζει τη δεύτερη προσωπική του ασίστ στο παιχνίδι, προς εκείνον και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, σκοράροντας το «παρθενικό» του τέρμα με την «γαλανόλευκη».

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να τον ξεκινήσει βασικό σε ένα περίεργο παιχνίδι και δικαιώθηκε. Ο Τζόλης έδειξε πέρα από τις επιθετικές αρετές του και την εκτελεστική του ικανότητα, πως είναι και εξαιρετικά συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Σέρβος τεχνικός, σίγουρα τα παρατήρησε αυτά και όπως αναμένεται θα δούμε τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί με τη φανέλα της «επίσημης αγαπημένης» και να αποτελεί κύριο «γρανάζι» της. 

Βαγγέλης Τερζής 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0